МААЕ: Ситуацията около Запорожката АЕЦ се влошава още повече

Не можем да си позволим да чакаме, обяви Рафаел Гроси
21 сеп 2022 22:55, Красимир Ангелов
30
МААЕ: Ситуацията около Запорожката АЕЦ се влошава още повече
Снимка: БГНЕС

Ситуацията около Запорожката АЕЦ се влошава още повече, предупреди генералният директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Рафаел Гроси, цитиран от Франс прес.

Още по темата
Той каза това, след като Украйна обвини Русия, че отново е подложила атомната електроцентрала на обстрел.
"Ситуацията продължава да се влошава и не можем да си позволим лукса да чакаме да се случи нещо катастрофално", заяви Гроси след посветена на ситуацията среща, която се състоя във френската мисия в ООН и беше открита от президента Еманюел Макрон.

Шефът на МААЕ каза, че е обсъдил въпроса и с руския външен министър Сергей Лавров, с когото се е срещнал днес сутринта в кулоарите на годишната сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

"Докато обстрелът продължава, рисковете са огромни“, подчерта той.

Украинските власти обвиниха Русия, че отново е обстреляла площадката на най-голямата атомна електроцентрала в Европа. Те обаче увериха, че нивото на радиация в обекта не надвишава нормите.

"Дори и в най-лошите условия дипломацията никога не трябва да спира", подчерта Гроси, като отбеляза, че целта трябва да бъде постигната "с прагматични и реалистични предложения.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, няма по-лицемерни гaдове от западняците. Обяснявам: Запорожката АЕЦ е в ръцете на руснаците от месеци. По Запорожката АЕЦ стрелят украинците. Отдавна и много. Ако MAAE наистина иска да прекрати обстрелите, както декларира, следва да се обърне към Зеленски и САЩ. Обстрелите на АЕЦ-а стават със тяхната пряка заповед!
5
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По всички военновременни закони запорожката АЕЦ е руска, отдавна. Освен всичко останало е строена по съветско време и със съветски средства, а правоприемник на СССР е Русия. Всички други оплаквания би следвало да бъдат пренасочвани към арменския свещеник Саркис Бохосян.
4
9
 
7
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
До Васко Голем си сладур Васко.Така не се бях смял скоро.Я ми кажи къде мога срещу 60 рубли да си купя един долар бе нашто момче?Сега разбирам защо са написали оная песен за Васко жабата дет свирел на китарата.Явно за тебе е писана.По добре се занимавай по 8 часа на ден със свирене на китара, борсите ги остави на други.Еййй... голем сладур си Васко.
3
23
 
7
 
! Отговори
тцтцтц преди 1 година
Тия психясали и комплексирани комунисти ще затрият света.Дано руснаците да се усетят овреме и да ги ликвидират тия сатрапи дето са се скрили по бункерите в кремълските мази като съсли.
2
8
 
32
 
! Отговори
Васко преди 1 година
Ей западната пропаганда по жалка и смешна от по татово време бе , чета на 5 места днес как се сринала Руската рубла , при положение , че търгувам валути на борсата от 15 години и седя пред платформата за търговия по 8 часа на ден и дебна всеки цент , от началото на войната , рублата поскъпна със 110% спрямо долара , за няколко месеца от 130 Рубли за долар стана 60 Рубли за долар , от Май месец до сега си е 60 Рубли за долар , в момента на писането пак си е 60 Рубли за долар
1
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само още няколко дни и става руска, след това укрите да му мислят дали ще стрелят.