Братът на починалия таксиджия за задържания: Да му дадат до живот

Според свидетели биячите били четирима
9 окт 2022 15:30, Елка Василева
105

Един човек е задържан за инцидента в София от съботната вечер, при който загина таксиметров шофьор. Главният прокурор Иван Гешев ще се срещне тази вечер с роднини, приятели и колеги на загиналия.

Още по темата
През нощта протестиращи блокираха булеварда до Трето районно управление, където мъжът беше отведен. По-късно колеги на таксиметровия шофьор блокираха и Орлов мост.

Таксиметров автомобил и друга кола се засичат в еднопосочна улица около 18:30 часа в събота. Започва спор, който прераства в побой, а побоят се оказва фатален за 34-годишния таксиметров шофьор, припомня Bulgaria ON AIR.

"Те са го извадили от колата и са го налагали. Опитал се е да премести колата да нe пречи, звъннал е на брат си да му каже: Ела брат ми, пребиха ме от бой. И това му бяха последните думи", каза Весела - братовчедка на шофьора.

"Докато отида до него, брат ми припадна и си глътна езика. В колата от страх седеше, за да не го бият пак. Аз отидох да питам какво става и той ми ги посочи кои са. Тъкмо стигнах до колата и той припадна. С какво са го били, как са го били, не мога да ви кажа", сподели за преживения кошмар братът на жертвата - Весел.

Според свидетели биячите са били четирима, само един от тях е задържан. Той има регистрации за шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Близките на загиналия мъж настояват за справедливост.

"Искам до живот да му дадат на този човек. Ако излезе, ще му стъжним живота - цялата рода тук, където сме. Искаме справедливост, нищо повече. Защото той е баща на три деца. Искаме справедливост и виновните за това нещо да си получат заслуженото. Този случай няма да бъде оставен така", закани се Весел.

"Това е жестоко, агресивно убийство, защото като е паднал на земята и те са продължили да го бият", добави Борислав, който е бил приятел на таксиметровия шофьор. След като пристигат спешните медици, единствено констатират смъртта. Аутопсията ще покаже дали мъжът е загинал вследствие на побоя или е получил инфаркт.

След трагедията освен блокадата пред Трето районно, се стигна и до напрежение на бул. "Тодор Александров". Събралите се скандираха "справедливост" и "убийци".

Протестната готовност остава, потвърдиха от Националния таксиметров синдикат.

Вижте повече в репортажа на Здравко Черкезов и Нешо Миладинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя каратист 23 годишен. Защо не е попаднал на мен. Защо на мен такива тарикатчета не ми скачат мама му стара. Така искам и на мен да ми скочи някой. Няма да го бия. Ще го съблека гол и ще го накарам да пее, докато полицаите дойдат.
52
1
 
3
 
! Отговори
от люлин преди 1 година
Какво значи "доклопал до колата си" някой да каже?
51
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
23-годишният наркоман е виновен.Често в София засичат и ако тръгнем да се бием какво правим?Не е решение боя.Има си други начини.А онзи наркоман си унищожи живота завинаги.Таксиметраджията също сигурно е бил пийнал...Не карайте пияни и дрогирани,а ако имате зависимости се лекувайте като се обърнете и към специалист!
50
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки е каратис докато го ошамарят и си глътне езика. Иначе какви хубави хора все в тая тълпа, личи си че са все с више образувание
49
4
 
34
 
! Отговори
от люлин преди 1 година
Според мен таксито си е виновен!Той е влязъл в нарушение в еднопосочна улица, момчето му е направило забележка, таксиджията му се изрепчил и станала белята!Братята в интервютата лъжат.Лошо сега за момчето, че си прецаква живота.
48
0
 
16
 
! Отговори
Фен + преди 1 година
Тъй става, когато *** се мисли за Рамбо и няма държава, която да го озапти.
47
2
 
14
 
! Отговори
Читател преди 1 година
БЛМ, по български.Щом главния отиде да се среща с родата, на пича му е спукана работата.
46
1
 
16
 
! Отговори
Бай 100ян преди 1 година
Имаше подобен случай преди няколко години. Двама братя по прякор Поничките удариха 2 шамара на едно дрогирано *** след спор на пътя, което взе че пукна. Оневиниха ги изцяло . Дори осъдиха държавата за неимуществени вреди.
45
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Убийство по непредпазливост.Или средна телесна повреда довела до смърт . От 3 до 15 г затвор . Незнам какви доживотни присъди искат тея Ромгуси .
44
0
 
12
 
! Отговори
Ако каафеевия преди 1 година
Наглец от таксито си беше заминал завинаги, при своите братя в Германистан, щеше да е още жив, мястото на тия небългари е там всички до един
43
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя брат му що дири в насрещното платно.Па и се репчи да бие и накрая вземе та умре от инфаркт.
42
0
 
27
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 година
Накрая ще се окаже че е умрял защото си е глътнал езика в следвия на боя който пък е в следтвие на това ,че е карал в еднопосочна улица и е не се е съгласил да даде назадна и да освободи пътя. Да не говорим ,че такситата са най-наглите шофьори освен това си имат синдикат който защитава джигитските им постъпки на пътя !
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно време, като бях дете, живеех на село, Горни Богров, до София. Имахме едни съседи, бяха роми. Не бяха като градските си роднини. Спокойни хора бяха. Но бабата ромка много просеше. Направо ужас беше! Въртеше цялото село и просеше храна. А нивите й празни, от мързел не ги засаждаше, за да си има. Пък и бяха бедни хора. Така си изкара живота в просене. И у нас идваше да проси, баба ми й даваше по нещо всеки път, понеже бяха набори и се знаеха от младини както се казва.
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо ревеш , жено.. като човека не е мъртъв.Мъртво е само тялото. Той те вижда и чува.Ах, невежоство.Много прости елементарни и материолни хора има. Те не знаят кои са защо са тук и не вярват на нищо освен на тов акоето виждат с физическите с иочи.Душата е щастлива и освободена и продължава своя път и прераждане ако иска.И винаги е до вас живите на земята.Учете развивийте се че е срамно.
39
2
 
17
 
! Отговори
Ма много сте прости! преди 1 година
Зорът е да бъде признато за виновно и осъдено момчето, което се е защитавало, за да има спрямо кого да повдигнат иск за кръвнина роднините на таксиджията. Знаете ли що пари са това?
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
GOD IS LOVE! AND WHERE IS YOUR LOVE ?.........
37
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо досега не са арестувани и дадени под съд таксиметровите шофьори, които тормозят цял град, протестирайки в защита на техен колега, който е направил грубо нарушение, после се е държал хулигански и е налетял да бие тези, които самият той е засякъл в еднопосочна улица. Но това му се е видяло недостатъчно. Събрал е трупа индийци, за да пребият с ритници момчето, дръзнало да направи справедлива забележка на самозабравилия се индиец?
36
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 44 Защо да сме расисти и фашисти? Защото оправдаваме младежа заради това, че е отвърнал на ударите на рома, който хем е бил виновен, хем е налетял да бие този, който му е направил справедлива забележка? Или според теб не друг, а младежът е виновен за това, че бакшишът после е събрал цяла група, за да го допребие?
35
1
 
28
 
! Отговори
..Ами ако преди 1 година
случайните свидетели не се бяха намесили, за да прекратят побоя, каква щеше да е тогава съдбата на момчето, съборено на земята и ритано от четирима роми? Каква щеше да е съдбата на приятелката му, останала без защита в обкръжението на четирима озверели роми? Все още не е установено каква е причината за *** на бакшиша. Ако се установи, че е инфаркт или инсулт, тогава какво? Ще обвинят жертвата на побоя заради това, че докато се е старал да го нарита, бакшишът е получил инфаркт, така ли?
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Таксата ако е бил ваксан нищо чудо ваксата да го е ударила в сърцето, това се получава при повече напрежение, все пак да видим какво ще излезе от аутопсията. Побоища не бива да се случват, за това не ескалирайте напрежението като видите че срещу час е някой ненормалник, това обаче не означава че ако някой бъде нападнат не трябва да се брани.