НАТО: Путин се проваля в Украйна

Войната не върви според очакванията на Москва, смята Столтенберг
11 окт 2022 22:00, Красимир Ангелов
79
НАТО: Путин се проваля в Украйна
Снимка: БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че руският президент Владимир Путин се проваля във войната в Украйна.

"Путин започна и той трябва да прекрати войната - с изтегляне на руските войски от Украйна", добави Столтенберг, цитиран от БТА.

Още по темата
Той призова още президента на Беларус Александър Лукашенко да престане да съучаства на Кремъл. "НАТО остава с Украйна, докогато е необходимо", посочи генералният секретар.

По неговите думи алиансът не участва във войната, но осигуряваната от съюзниците помощ води до промени на бойното поле.

Столтенберг посочи, че руските въздушни удари по украински цели от началото на седмицата са израз на слабост и показват, че войната не върви според предвижданията на Москва. Русия не успява да спре напредъка на украинските сили и няма алтернатива, добави той.

Генералният секретар отклони въпрос на пресконференция, свързан с отговорността за взривяването на Керченския (Кримския) мост. По неговите думи е редно обяснения да дадат украинските сили.

Внимателно наблюдаваме руските ядрени сили и засега не отчитаме промени, посочи Столтенберг. Той добави, че НАТО е в готовност бързо да превърне изпратените по източния фланг съюзнически батальони в бригади. По неговите думи съюзниците обмислят увеличаване на военното производство и на запасите от оръжие.

Столтенберг съобщи, че следващата седмица НАТО започва учение на силите за сдържане. По неговите думи тези дейности са били подготвяни още преди началото на войната в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия измислици ги слушаме отдавна. Не вървят.
41
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската армия се състои от алкаши, наркомани, бомжи...
40
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от 150 ракети са убити не повече от 10 човека или точно 8 а юсей в СЪРБИЯ изтреля повече от 3000 и с обогатен ураи от който сърбите умирът и до ден днешен ! Тази замразенапраса ми говори за ужас ! Всяка една ракета попада именно там където и трябва без метър отлонение ! а А ОЩЕ НЕ СА ПУСНАЛИ ЦИРКОН И ТАЗИ ПОДОБНАТА И
39
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледайте в ютуб филм за реалният живот на Путин. Бункер - 1 серия - СВО. Премьера сатирически-патриотической комедии.
38
8
 
22
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Що да се проваля? Човека застана срещу едни извееги, които идват на власт след държавен преврат, след което се установява правителство против конституцията на страната и заплашват сериозно държавния интерес на Русия. Хората в Украйна са практически крайно радикализирани и избиват собствения си народ, народ от който минимум 40% се определят като руснаци.. Ми що не си таковате таковата!?
37
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войски на натовски държави има на много места по света и там няма добро. Французи и германци какво правят в Мали например? НАТО какво постигна в Либия? Например. Апропо: Посланиците на САЩ, на Турция, на Франция и т.н. страни които с години държат военни контингенти на чужда територия, където не ги искат, ще присъстват ли на откриването на новото НС? Щот' например в Сирия находища на нефт се крадат чрез САЩ-анаските военни.
36
7
 
2
 
! Отговори
Чакайте преди 1 година
Байтън да включи на тоа свет и да вземе ядреното куфарче.
35
2
 
20
 
! Отговори
Пропаганда преди 1 година
Такава лъжепропаганда не бях гледал никога. Ким Чен Ун пасти да яде с неговата.
34
1
 
11
 
! Отговори
Нострадамус младши преди 1 година
Да , проваля се ...Подмени операцията с война ...Видяхме какво стана на първия ден , чакаме продължение на провала ...
33
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците на фронта побеждават. Интересно кой военен стратег и къде е писал, че за да победиш на фронта трябва да убиваш цивилни в населените места? Това болшевиките са iдиоти...
32
2
 
1
 
! Отговори
Гозунги преди 1 година
Целта им е да стеснят военните действия в Украйна и да победят. Ако стигнат бомбите до техните страни, ще е много трудно за обяснение водената от тях политика.
31
4
 
15
 
! Отговори
АгитПроп преди 1 година
Само за ден джендъристите наводниха медийното пространство с партенки за "нисък морал в руската армия", "провалени планове на Москва", "неоправдани разходи за масираната атака" и т.н. Нещо май не върви пропагандата, а?
30
3
 
3
 
! Отговори
Лека дано сте живи преди 1 година
МВР Перник е Терористична групировка ,изпълняват мокри поръчки на мутри,политици и магистрати!Действат на територията на целия Европейски съюз гонят до смърт!Това е България 2022!
29
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бомбите тези дни вече са различни, в Сърбия беше различно, някак по демократично падаха, пак в градовете, пак по мостове, рафинерии за нефт, гражданска инфраструктура, сградата на телевизията ... Имаха и обеднен уран вярно е, но тогава не беше зверство, не беше недопустимо, беше 20-ти век и не беше в Европа нали!!!
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политици! Лъжат! Всичките! Както нашите се опитват да ни обяснят как живеем, все едно живеем в различни вселени
27
4
 
18
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Столтенберг е токова провален дърдорко че по добре да спре да говори веднага.
26
4
 
20
 
! Отговори
Петров преди 1 година
По кой начин се проваля? За двата дни руснаците са изстреляли 150 крилати ракети. Големите градове на Украйна са без ток, вода, отопление, а иде зима. Стратегическите предприятия преустановиха дейността си, както и износа на продукция. И това е само "предупреждение". За сведение американците изстреляха по Югославия 3000 крилати ракети, като унищожиха стотици предприятия, мостове, жилищни блокове, включително 30 училища. Бомбите им бяха с обеднен уран и досега хиляди сърби измират от рак.
25
2
 
16
 
! Отговори
Бай Петко преди 1 година
Проваля се в болните глави на третия пол
24
2
 
3
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
Сякаш е задължително да нападнеш друга държава. Собственият народ не е ли в сметките? Последните 8-9 години там си беше демокрация за пример нали, ще ги приемат в ЕС и защо? За заслуги ли, като липса на държава, тотално беззаконие и сформиране на наказателни отряди!?!? Президент на държава от ЕС би ли казал на част от народа " в името на децата си да напусне държавата" и да се обръща към тях с "индивиди"
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така както върви, всички руснаци живеещи в демократични държави (включително и България) ще бъдат помолени да напуснат.