Виена отново определена като град с най-недружелюбните жители

Градът обаче е и с най-добри условия на живот
30 ное 2022 08:23, Елка Василева
52
Виена отново определена като град с най-недружелюбните жители
Снимка: архив, БГНЕС

В тазгодишната класация на организацията „Интернационс“, която прави анкети сред хората с неавстрийски корени, Виена отново се нарежда сред градовете с най-добри условия на живот. Но „Експат сити ренкинг 2022“, както се нарича класацията, нарежда и тази година австрийската столица на последно място в категорията „дружелюбност“.

Австрийската столица е напред в класацията в категориите „туризъм и транспорт“ (първо място) и „здравеопазване и добро благополучие“ (второ място). Живеещите във Виена хора от други страни характеризират градския транспорт като добре организиран (97 процента) и достъпен. Много висока е и оценката на медицинското обслужване и чистотата на околната среда. Виена не е възприемана като особено скъп град и заема девето място в индекса за лични финанси.

Индексът „аклиматизация“ е голям минус-пункт, Виена се нарежда на последно място. И в категорията „дружелюбност“ градът е последен в класацията. Хората, дошли във Виена от други държави, описват виенчани общо като недружелюбни и особено недружелюбни към чужденците.

Повече от половината от анкетираните (54 процента) са заявили, че им е трудно да се сприятелят с виенчани, а 32 на сто са се чувствали нежелани. По този въпрос градът също е на последно място.

Любимият град за пришълците е Валенсия, която се нарежда на първо място в анкетата, попълнена от 11 970 преселници, следвана от Дубай и Мексико.
(БТА)

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като се държиш просташки, как да те приемат!
39
6
 
4
 
! Отговори
Помня преди 1 година
До Реалист 31 Как да ни харесват като 45 г. единствено ние безропотно търпяхме комунистическите изтъпления. И сега си останахме със същия акъл. Преди години при соца в един ресторант в Буда Пеща ни попитахма от къде сме. Като разбраха че сме от България направиха жест с ръка , който означаваше: Бегай , бегай.
38
3
 
4
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 година
Най недружелюбни , но най разумни.Виена е най доброто място за живеене.Капитализма прави чудеса , но не е за всяка нация.Немци сър.
37
1
 
2
 
! Отговори
Някой към 24 преди 1 година
Ти си абсолютен психопат.
36
2
 
1
 
! Отговори
Някой към прокурора преди 1 година
Абсолютно точно. Ако можех и аз бих се изнесла от германско ама то навсякъде е тази гнусна политика. Оставам живота да минава ден за ден.... Всичко е тотал щета..... Радвам се, че и друг мисли като мене и вижда нещата реално.
35
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бях във Виена преди седмица. Пълно с туристи, коледна украса навсякъде, заведенията фул, концерти, музеи, барове, ....денонощен живот. Отопление по външни кафенета и ресторанти - 24 часово. Криза ли? Кризата е само за мизерници като българите.
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са видели в България явно, какво значи враждебност, озлобление, и към нашенци и към чужди.
33
3
 
19
 
! Отговори
Prokurora преди 1 година
Живея в Австрия! Виенчани са неприятелски настроени към всички от Източна Европа, които работят и издържат инжинерите на Меркел! Настроени са приятелски към всички чеченци, афганистанци, сирийци и пр., които са на социал и продават наркотици. На всички от източния блок им писна да издържат тия на социал и се изнесоха. Австрийците под вол и теле търсят някой да им работи евтино, но това време свърши
32
1
 
4
 
! Отговори
Реално преди 1 година
Кой му пука?
31
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютно лъжлива статия!
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Как си Ти? - Аз затова винаги съм хладно-саркастичен с тях. Или хващам да им говоря на Испански или Шведски, дa видиш как се стягат!!!
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Перник къде е?
28
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виена е прекрасен град, а виенчани защо не ни харесват си личи по много от коментарите!
27
7
 
24
 
! Отговори
Как си Ти? преди 1 година
Колкото и където и да обикаляш по Европа и света,едва когато се приземиш на летище софия разбираш,що е то недружелюбмост.Ония лежачи дето проверяват паспортите са толкова кисели,че не поздравяват никой,и напеаво се заяждат.
26
4
 
21
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Аз незнам къде освен Испания в Европа, като кажеш че си българин те харесват.Никой не ни харесва, защото не сме за харесване.Хората обичат само себе си , за това ще ги има още дълго за разлика от нас.
25
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен - 30 - склонен съм да се съглася с всичко казано от теб. Ще допълня, че имат великолепни музеи, а Коледните им базари са направо приказка. Най впечатлително е Кметството с осветените статуи на светците и.. завода за бу..*** направен като копие на кулата в Берлин. Метрото им обаче беше леко мръсничко. Но, нека не бъркаме туризма с миграцията. Към бели хора, туристи и такива по бизнес може и да са любезни. Но към мигрантите пълзящи към помощите?! По скоро не - разбираемо!
24
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Била съм във виена около 6-7 пъти. Жиняла съм 6 месеца там. Прекрасен град, много култура, чистота, величие направо. Не съм срещала недружелюбни. Като влезеш в България от чужбина те посрещат намръщени, злобни физиономии, блъсканица, злостни забележки. .
23
14
 
15
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Бях във Виена м. Август, ако незнаеш Немски те нямат за човек, предпочитат Чеченци, Украинци, Чернокожи с Английски език пред Българи(те въобще незнаят къде е България), без немски си у.мрял в Виена !
22
5
 
11
 
! Отговори
ха преди 1 година
и на кого са нужни такива класации ?!
21
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се учудвам. Все пак Австрия е империя, била е и скоро пак ще бъде.. Както и Турция. Вече се оформя новият европейски разлом, в който България ще бъде засмукана от турската империя. От другата страна Австрия, Унгария, Хърватия вече е готова. А от страната на изчезващия цивилизационен код се образува дъгата от Турция през източните Родопи към Албания и Косово..