Зеленски след коледния обстрел: Руски терор

Това е истинският живот на Украйна
24 дек 2022 15:21, Александър Попов
239
Зеленски след коледния обстрел: Руски терор
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски разкритикува руския "терор" след обстрела, довел до смъртта на най-малко петима и раняването на 20 души в град Херсон, който силите на Киев си върнаха през ноември.

"Херсон. Събота сутринта, в навечерието на Коледа, в централната част на града", написа Зеленски в Telegram, публикувайки снимки от нападението и наричайки атаката "убийство с цел сплашване и за удоволствие".

"Това е истинският живот на Украйна... Светът трябва да види и разбере срещу какво абсолютно зло се борим", заяви Зеленски.

В деня, в който се отбелязват десет месеца от началото на войната, поредица от обстрели се изсипаха около оживен съботен пазар в Херсон, където избухна пожар.

Журналисти на АФП, пристигнали на мястото на инцидента, видяха няколко тела, лежащи на земята, включително мъж, убит в колата си близо до пазара.

Друг мъж, чиято кола е била взривена, е с тежки наранявания по главата.

"Знаем за най-малко петима загинали и 20 ранени", заяви в Telegram заместник-ръководителят на президентската администрация Кирило Тимошенко.

Въпреки че Русия се оттегли от южния пристанищен град през ноември, Херсон остава в обсега на оръжията на Москва и под постоянна заплаха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
5
 
3
 
! Отговори
Кос преди 1 година
До мдаа Отчаяно кремълско джудже.- егати глупостта. Кога видял Путин да реве и проси, като тоя фърфа-ляк, който го прави по 3 пъти на ден., и е по нисък м/у другото.
156
10
 
7
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
За рушнаците,които само рушат и убиват,няма коледа,няма рождество Христово.Те не са християни,а слуги на дявола.Те нямат нищо общо с цивилизования човек.Те са отвратителното лице на фашизма и за тях не трябва да има милост и всеопрощение от Бог.
155
11
 
9
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Отчаяно кремълско джудже. Сигурно не е никак лесно да си жалък в очите на целия свят. И колкото повече убива за удоволствие, толкова по-жалък става. Необратим процес към бездната...
154
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гзпитал си украинец, ама друг път. Впрочем и българи познавам да говорят по същия начин, а подозирам, че и на теб ти е присъщо
153
6
 
10
 
! Отговори
Гз преди 1 година
Няма пари за костюм, а женка му пазарувала в париж за 40 000 евра. Укродемокрация.
152
7
 
12
 
! Отговори
Гз преди 1 година
Питам украинец , а с хората кво правите когато си върнете донбас и крим. Вика ми, който не е украинец или към русия или под ножа. И тия изтърмъци искат ЕС и били демокрация, майкооо.
151
9
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Фашистите от Русия вървят срещу Бога и ще горят в ада заедно с всичките си застъпници с окървавени ръце.
150
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Химарс Великолений + плюс от мен съсипаха го тоя Донецк укрите да го бомбят от злоба и омраза.
149
5
 
9
 
! Отговори
Н преди 1 година
Ами, война е! А войната няма църковен календар, че да се цупи Зелята. Снощи помля Донецк, даже украинският Херсон нацели, ама искал коледна почивка Руснаците май се събудиха от комата, та на Зеля му предстоят трудни дни и нощи.
148
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Журналисти на АФП, пристигнали на мястото на инцидента, видяха няколко тела, лежащи на земята, включително мъж, убит в колата си близо до пазара. . . . . . . . . . . . Значи на нищо не са били свидетели, но по късно ще съобщават, че са били видяли . . . нещо, което иначе казано е спектакълен аранжимент на актьора / актрисата Зеленски!
147
2
 
5
 
! Отговори
Иван Иванов преди 1 година
Според мен влязохме в клопката на руснаците, тези имат 200 годишна история и дипломация и ние съвсем лекомислено ги помислихме за умрели, сега направиха кралска интрига, така щото - не е възможно да се обясни, изкараха нормално убиването, това което беше немислимо преди и така, харесва ми единствено, че европейците сме *** и си го заслужаваме, защото няма мозъчна дейност. Да дадеш повод за война е еднакво тъпо и глупаво, просто имаше нужда от дипломация, при това сериозна.
146
3
 
1
 
! Отговори
159 психиатър имаш преди 1 година
нужда от психолог.
145
10
 
8
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
До Другарят Путин 146 Ако Украйна е искала война ,щеше да нападне Русия , а не обратното.
144
6
 
17
 
! Отговори
Психиатър преди 1 година
До Енергото И къде я видя тази руска пропаганда бе селски? Руската пропаганда ли ти направи скок в цените от 30 до 100%?.Егати оф-цете.
143
4
 
19
 
! Отговори
Хххх преди 1 година
Само да не е като оня случай дето пак бе ударен жилищен блок и журналисти от Ню Йорк таймс доказаха че ракета е била украинска най-вероятно дефектна....но зеления наркоман прехвърли всичко на руснаците.
142
5
 
18
 
! Отговори
Хххх преди 1 година
Какво тряба да Види светът...ние сме виждали Сирия...свиквай и ти зелен наркоман....кога имаше време да спазваш Минските споразумения ти не ги спазва, кога имаше време седнеш на масата за преговори не седна ....и сега ще си береш плодовете...
141
6
 
22
 
! Отговори
Додо преди 1 година
Toзи, Зеления клоун, няма ли нормални дрехи, костюми, или поне ризи и сака, та си ходи навсякъде, включително да говори в американския Конгрес по пижама...
140
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците започнаха войната в Донбас, като през 2014 пратиха освободени затворници да убиват " с цел сплашване и за удоволствие" живеещите там руснаци, а за по-сигурно украинската авиация бомбардира Луганската областна администрация (прочутите взривяващи се климатици) и плажуващите в Зугрес, престъпление което Украйна и до днес не рачи да разследва, и от тогава украинските въоръжени сили не са се спрели да трепят цивилни, независимо дали са руснаци или украинци.
139
5
 
21
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
До Анонимен 147...Християнските ценности,които защитава Русия,започват с 27 000 000 загинали по време на ВСВ.Много ви се искаше,господа евронацисти,войната да се води пак на руска земя,но сте сбъркали адреса.
138
5
 
17
 
! Отговори
Капитан Морган преди 1 година
Това е дело на Киев.Предписва се пак на руснаците.