Предупредиха бащата на Джокович, пял с руски фенове на Путин

Сърджан Джокович се снимал с руснаци с фланелки със символа "Z"
26 яну 2023 12:22, Красимир Ангелов
94

Снимка: БГНЕС

Бащата на сръбската звезда в тениса Новак Джокович – Сърджан, се забърка в скандал в Австралия, където в момента се провежда откритото първенство на страната по тенис.

Австралийската федерация по тенис, която е организатор на Australian Open, отправи предупреждение към бащата на сръбския тенисист и семейството му да се въздържат от показване на руския флаг, предава ДПА.

Още по темата
В сряда Джокович се класира за полуфиналите на турнира след победа над Андрей Рубльов с 6:1, 6:2, 6:4. След мача Сърджан Джокович, заедно с руски фенове, са скандирали приятелски руско-сръбски лозунги, а също така са се снимали с привърженици, носещи флагове на страната, включително с образа на президента Владимир Путин и на символа "Z", който се свързва с руската офанзива в Украйна, съобщава БТА.

"Малка група хора издигнаха неподходящи знамена и символи, а освен това заплашваха охраната след мача. Играчите и техните щабове са информирани за правилата на турнира относно показването на знамена и символи, както и да избягват ситуации, които могат да нарушат реда. Продължаваме да работим в тясно сътрудничество с органите на реда", се казва в изявление на домакините.

Видео в проруски канал в YouTube показва Сърджан Джокович, стоящ до мъж, който държи знамето с лика на Путин и носи тениска с провоенния символ "Z". След това Джокович-старши казва нещо ма мъжа, което във видеото се превежда като "да живеят руснаците".

Тенис Австралия съобщи в сряда, че четирима души са били разпитани от полицията и изгонени от корта заради "неподходящи знамена и символи" и заплахи към охраната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
15
 
8
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Тоя не можа ли да се присламчи към по-млади рускинки ?! Те всичките са дашни , ама младото си е младо !
48
13
 
39
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Поредно доказателство, че наглосаксите са скарани с история, география и т.н. Даже не могат да направят разлика между сръбско и руско знаме. Колкото до буквата Z, може да е привърженик на Zоро. Зоро изписваше буквата Z с шпага.
47
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дреме му, сина му има толкова милиони, че може да си запише албум с песни.Абе вие съвсем го докарахте по оруелски. Да няма вече министерство на Истината?
46
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали е демокрация, всеки ден в това ме убеждават. Но се оказа че е комунизъм.
45
34
 
20
 
! Отговори
Много е просто преди 1 година
Какво като е баща на тенисиста Новак Джокович.Правилата в една цивилизована държава важат за всички.И писаните и неписаните!Покажете му вратата,забранете му повече да влиза в Австралия и да парадира с успехите на сина си и готово!Да ходи да гледа турнири от Големия шлем в Русия и Беларус...Ама дали там има турнири от такъв ранг?
44
4
 
27
 
! Отговори
Pen преди 1 година
Хахаха *** глупави.... Това на снимката не е руският флаг! От де ви взимат такива глупави?
43
11
 
20
 
! Отговори
ГеоргиГлушков преди 1 година
Първия удар на занимаващото се с отглеждане на едър рогат ***, империалистическо формирование отатък гьола, по (нашата) славяно-православна цивилизация, беше точно върху сърбите. Напълно понятно е, сърби да изпитват съпричастност към Русия, която в момента е цел на същите тези сили, повели кампания за отслабване и в перспектива разрушаването й. Казвам , че е нормално по очевидни причини : Русия е център на тази цивилизация, от която сме част - без нея нито цивилизацията, нито нас ще ни има
42
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джокович е голям мъж, има титли, има кариера! Баща му е баща му! Децата могат да влияят на децата си ... ама моля ви се - не могат да им променят възгледите и не МОЖЕ ДА ГИ ДЪРЖИТЕ ОТГОВОРНИ!
41
5
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Деда Срджан нийе крив. Аустралийска полицийа йе крива, требало йе да йебе пичку матерну свима койи су носили руску заставу.
40
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само че това не са руски флагове а сръбски, даже и надписите по тях са на сръбски. ----///---- А на тебе кой ти каза, че снимките илюстрират изнесеното в статията, а тьпигьоз?
39
6
 
6
 
! Отговори
Well преди 1 година
Много са православни :) например Джокович- Пу да не са му уроки , че е мнооо убав!, бляк и гро зния !!! Си плаща на магьосници , цъкнете в нета . Кой умен да го е създал тоя грози хахаха Последно в Белград ми обясняваха как граничат с Япония. Викам им : може , но при всички положения на Българската граница си ви биеме както само ние знаем . А японците не ги и знаят кои са тия балкански *** иначе много щяха да се смеят :) и после да ги изравнят със земята хахаха
38
13
 
12
 
! Отговори
Inatut преди 1 година
Сърбе на върбе. Скоро Сърбия ще е 1 околия площ...
37
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само че това не са руски флагове а сръбски, даже и надписите по тях са на сръбски. Родните преписвачи на западни статии, наречени "медии" дори не са обърнали внимание на гафа на организаторите на турнира. За потомците на британски затворници е нормално да са неграмотни, обаче поне родните "медии" можеше да разпознаят знамето на съседна държава. Или поне да се запитат защо аджеба бащата на Джокович ще стои сред руска публика и къде е сръбската публика...
36
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как така ще му - "отправи предупреждение към бащата на сръбския тенисист и семейството му да се въздържат от показване на руския флаг" след като той не е показвал такъв флаг ,а се е снимал до някой който показва руско знаме ???? Какво да ,стане и да избяга ,защото може да влезе в кадър ,тцтццттц ,*** работа са тия австралийци ..
35
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То Руския флаг, всъщност е сръбския обърнат наобратно.. От къде знаят че просто не е държал сръбския флаг обърнат?
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 36 - Или да вдигнеш олелия до небесата, защото някой си с име Иван от NFL, не сложил знаменцето ... и да се оплакваш, защото лигата и феновете не направили нещо ... АХХАХА ... Свървша им времето. South Park почти отгатнаха - 5 до 7 години даодха на цялата глупсост, ама ще са 8 ....
33
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свобода на словото, не знам си какво ... право на изразяване ... мхмммм
32
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Спортът не може да се ползува за политическа пропаганда"---------- Друго си е да излизаш с цветовете на дъгата на Световното по футбол, ИЗОБЩО не е политическа пропаганда, в НИКОЙ случай. Не ви ли е ясно, че моделът за форматиране на общественото мнение не работи вече.
31
8
 
14
 
! Отговори
ivailo преди 1 година
Браво на семейство Джокович ! Сега остава Новак, и Хачанов да са на финала, и ще е голям кеф. Неваксиниран с експериментална течност, срещу тенисист представящ Русия :)))
30
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да живее буквата Z.