Вече не се правят психологически изследвания на хората с оръжия

Плащали си, срещали се с психиатър и взимали удостоверения
19
Вече не се правят психологически изследвания на хората с оръжия
Убитият Иван Владимиров. Снимка: Facebook

Вече не се правят психологични изследвания на хората, които искат да притежават оръжие. В момента няма диагностика, срещаш се с психиатър, плащаш си и вземаш удостоверение за притежание на оръжие. Това каза доц. Неделчо Стойчев, бивш директор на Института по психология на МВР, пред NovaNews.

Още по темата

"Извършителят на убийството на Иван Владимиров при всички положения има сериозни отклонения в психичното си функциониране. Може да има и параноидни преживявания, граничещи с налудности. Важно да се види за какво е освободен от полицията. Много е вероятно това да се е случило поради неадекватни поведенчески модели, които е реализирал като служител", заяви психологът.

Според него най-вероятно Иван Владимиров се е въвлякъл във вече съществуващ конфликт, след като се е прибрал в България.

"Вероятно убиецът го е идентифицирал като заплаха или враг, който консолидира другите. Принципно хората, които притежават оръжие, могат да убият някого в състояние на афект. Хората не са рационални, а емоционални същества и винаги могат да намерят причина да оправдаят деянието си", обясни той.

По думите му това е поредният случай на нелепа смърт на човек, който е могъл да не бъде жертва на това насилие. Междусъседските свади за съжаление в доста случаи водят до такъв неблагоприятен изход. Не полицията решава каква е пригодността за притежание на оръжие, а законодателните решения на НС", обясни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: оръжиеИван Владимиров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен свидетел преди 1 година
Личен реален случай. На стаж в психиатрияВарна сме. В кабинета на психиатъра влизат подред хора, които искат да си извадят разрешение за оръжие. Въпросите....повтарям въпросите са: име, години, семейно положение, работа, пиете ли, употребявате ли наркотици, с каква цел вземате разрешителното. Общо взето така няколко човека заплатили по двайсет лева преминаха кратко интервю. Всичките го искаха за работа като охранител в онзи ден на 2011 година. Нямаше обективни тестове. Само въпроси.
16
1
 
0
 
! Отговори
Читател преди 1 година
6. Не е верно, на хора от старото поколение от системата на мвр са им предлагали да станат членове в мвр, но са отказали, дори на единият ни родител, отказ, защото баща й умира на 27 г и е бил от богат род, идвайки от беломорието гърция. Не пият, не пушат, за сведение под N 6,a сме антикомунисти, защото сме репресирани изселвани от режима на живков т е от ссср. Удовлетворява ли ви и въпреки това не съм не са крайни хора, просто не гласуваме за човек краен на бкп, а в някои градове се познаваме.
15
1
 
5
 
! Отговори
Попокатепетъл преди 1 година
Да кажат как дадоха КНО - пистолети , законно на ци..ни занимаващи се с джепчийски кражби и защо си затварят очите за имоти за милиони купени с пари от престъпна дейност от същите циг..ани . Това ли е полицията и прокуратурата , срещу лев си затварят очите , че и оръжие им дават да си защитават крадените пари и злато .
14
1
 
7
 
! Отговори
Психолог преди 1 година
Оръжията не убиват, хората убиват. Вземи на *** пистолета, и той ще убие комшията с кухненски нож или с тесличка. Друг е въпросът, че с полуавтоматично оръжие можеш да избиеш много хора за кратко време. Но това е проблем по-скоро на американците.
13
1
 
0
 
! Отговори
аз преди 1 година
До АнонименНа всеки 5 години
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те въздушните пушки ти искат да ги регистрираш вече
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко пъти ходиш на психо тест след като си минал първия преди повече от 30години
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбрахте ли вече, че сме имитация на държава. Менте държава, фалшива държава или както още си искате да я наречете, няма да сбъркате. Ние живеем в една голяма лъжа. Още по-лошо, ние знаем, че живеем в една голяма лъжа, но нищо не правим по въпроса.
9
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ножове всички имаме но огнестрелно оръжие не така че ти ела на престрелка с нож па ще видим кои ще надделее
8
7
 
9
 
! Отговори
Само да питам преди 1 година
Тоя куку,щом е решил и без пищов щеше да го приключи.Дайте да забраним кухненските ножовете ,защото може някой да се пореже.
7
1
 
12
 
! Отговори
СТИГА ЛЕГЕНДИ преди 1 година
ТАКИВА "ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ" НЕ СА ПРАВЕНИ НИКОГА. АКО СА СЪЩЕСТВУВАЛИ НЯКОГА,КЪДЕТО И ДА БИЛО В РОДНАТА БЪЛГАРИЯ,СА БИЛИ САМО С ЕДНА ЦЕЛ ДА СЕ ОТКАЖЕ ЗАВОАЛИРАНО НА КАНДИДАТА ЗА КАКВОТО И ДА БИЛО!!...
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За изперкало ченге сега ще правят реформа на реформата. И без това процедурата е много тромава и без свой човек има да си чакаш. А нашият герой - стрелец е бивш полицай и тия бюрокрации не са били за него. Можеше и с пушка-помпа да стреля. И? Законът е такъв, че в какъвто и да е случай ако извадиш законно оръжие вече си виновен. А такива инциденти стават от перчене. И то главно от алкохолизирани бивши служители на МВР.
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аха, най - големи противници, на това хората да имат право да носят и съхраняват оръжие за самозащита са тези, на които са им отказали такова право.това е като най - големите антикомунисти станаха тези на които са им отказали да ги приемат в БКП!тук се пишат глупотевини. има психо тест, има проучване, има куп процедури, включително и попълване на обоснована молба за разрешително за закупуване и съхранение на късо нарезно оръжие. не ни дърпайте за езиците, да не дърпаме спусъците...
4
6
 
12
 
! Отговори
МВР преди 1 година
Старши Инспектор Емил Димитров от Бобов дол е крайно агресивен,ходи пиян на работа и носи оръжие,неадекватен е понякога, супер сме МВР нали!?
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те могат да убият някого и с неогнестрелно непременно оръжие. Пак сте я подхванали отникъде за никъде.
2
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ви каза ,разбирачи?Психотестът е задължителен!
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Открихте топлата вода най-сетне как стават нещата у нас за всичко. Сега остава да започвате да откривате и колелото.