Акцията в ТЕЦ-овете заради схема за грандиозна измама

Имало огромен чадър от съдебната система и изпълнителната власт
41
Акцията в ТЕЦ-овете заради схема за грандиозна измама
Снимка: БГНЕС

Разковничето за акцията на Европейската прокуратура, ДАНС и ГДБОП в ТЕЦ-ове у нас трябва да се търси в съдебната система и изпълнителната власт. Такова мнение изрази  енергийният експерт Красимир Манов пред Нова телевизия.

Според него става въпрос за грандиозна измама и осигуряване на „чадър”.

„Както се казва, кучето е заровено много по-дълбоко. Търговия с парникови газове и въглеродни емисии – става въпрос за милиарди на година. Всеки, който излъчва такива емисии, трябва да си купува въглеродни квоти, които бяха 10-15 евро преди. Миналата година средната им цена е между 80 и 100 евро за тон. Става въпрос за огромно укриване на въглеродни емисии. Дори не са издавани фактури на физическите лица. Става въпрос за един от най-приближените хора на властта през всичките години. Логично е да си зададем въпроса защо Прокуратурата и правителството са проспивали това. Има сигнали, отиват в съда и всички дела срещу Ковачки падат. Огромен чадър, който се осъществява цялостно – в съдебна система, прокуратура, изпълнителна власт”, коментира Манов. По думите му това е „върхът на айсберга”.

„По-надолу стои търговията с ток. Става въпрос за фиктивен износ. Дано Европейската прокуратура се заеме с този въпрос. Преди време един човек, който дълги години е работил в разузнаването, ми каза така „Г-н Манов, от всички пари от Европа, които влизат в България, половината директно през фирми, близки до ДПС, заминават за Русия. Останалото се разделя между двата клана на двамата, които дълги години управляваха България”, каза още енергийният експерт.

По думите му последствията за страната ни може да бъдат жестоки. Възможно е Европа да наложи санкции на България. Въпросът е докъде  ще стигне това разследване, уточни Манов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: ДАНСТЕЦ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
10
 
! Отговори
Интересно преди 1 година
защо не разследват търговските вериги за картел в цените ..
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен11, ей това 80%-те българи, абе байно бе, нали ако мафиота Ковачки бъде наритан да си плаща в. емисии, то тогава "бизнеса" му отива в коша. Кога най-после ще схванете, че измама или не, точно таксите ще счупят гърбината на мафията в БГ, след което вече няма да има смисъл да купуват *** на Италия и да го карат тук за изгаряне. На практика всички печелят, особено в Гълъбово, само червения мазиоз ковачки ще е на минус.
37
2
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
До чакалнята на Б. Б....Я, не лъжи. Преди 50 г въздухът в софия беше в пъти по-чист, въпреки, че повечето се топлехме на твърдо гориво. Ти от кога си софиянец!!!! Най-голямото замърсяване е отстрежите и от колите/по няколко на семейство/.
36
4
 
10
 
! Отговори
долу ЕС преди 1 година
първо кой гарантира, че полските централи са по коректни или немските! второ по голяма измама едни страни да печатат пари и да те принуждават да ги приемеш за истински или да ги вземеш на заем НЕ ЗНАМ! ПАЗАРА НА ВЪГЛЕРОДНИ ЕМИСИИ Е ПЪЛНА ФАЛШИФИКАЦИЯ от самото начало със знанието на ЕК!
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спестеното от интервюто : Водещи - Как точно ще се докаже, какво е излязло от комина през 2017 ? г-н Манов : - Много трудно, но сигурно има начин, по фактури. Водещ ; какво по фактури; Манов - Ами не е отразено във фактурите. Според мен, това предизборен пушек, но ще видим.
34
2
 
16
 
! Отговори
Топло преди 1 година
Схеми за измами в ТЕЦ-овете ? Боже ! Това не е възможно. според мен има някаква грешка. Още малко ще кажете и че на Дгоанчо ТЕЦ-а във Варна е схема за източване на милиони от държавата. Моля ви, стегнете се това няма как да е истина.
33
2
 
26
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Държавата Номенклатурна Чалгария се управлява от "хидроеинженера" Ахмед Доган и "топлоенергетика" Христо Ковачки. Впрочем, ако искате да видите как изглежда Ада приживе, може да си направите една екскурзия до Гълъбово. За екскурзия до оградата на Рая, се разходете до Росенец. Вътре обаче няма да ви пуснат.
32
3
 
24
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Няма как по времето на Винету да са се вихрили такива огромни далавери. Нещо са в грешка. Ако имаше такива грандиозни далавери Винету щеше да ги пресече с генералите си в полицията, денс и всички други стотици агенции и агенцийки, които бяха на подчинение на Винету. Или греша?
31
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
То далавери има навсякъде. Всички го правят и си гледат интереса. Важното е да се запазят тецовете и централата. Ако трябва филтри да се сложат. Винаги има решение.Иначе страната ни ще стане само площ.
30
1
 
21
 
! Отговори
НАЙ ПОСЛЕ... преди 1 година
....ЕС СЕ УСЕТИ ЗА ОГРОМНАТАДАЛАВЕРА НА НАШИТЕ "*** ЕНЕРГЕТИЦИ" С ТЪРГОВИЯТА НА ПАРНИКОВИ ЕМИСИИ И ПАРИТЕ ИЗМЪКВАНИ ОТ ЕС!...Очакваме грандиозна развръзка и дълъг живот зад решетките за некои "отговорни другари"!
29
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двама крадат, а после страната ще бъде санкционирана. Ей за това не ме кефи колективната отговорност. Искам който е крал, той да връща, неговата рода и на родата родата му.
28
4
 
4
 
! Отговори
ЦИРК ПРОМЯНА КЛИМАТА преди 1 година
До чакалнята на Б. Б. -- Това КАКВО ОБЩО ИМА с "Търговия с парникови газове и въглеродни емисии"? Какво общо има с измамата, че СО2 е вреден и трябва да се плаща за изпускането му? Защо не може да осмисляте елементарни неща?
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а верно ли бре и кого ще накажем - предизборни панаири за омагьосване на населението - и да пълним новините вместо с приказки за жестоките цени- с такива панаири
26
9
 
6
 
! Отговори
чакалнята на Б. Б. преди 1 година
До 9. Циркаджията. Не е нужно да ти се проверяват сметките. Отиди в ЕС град с население по колко София или по голямо И ще усетиш , че въздуха е по чист.При соца ТЕЦ те мърся ха околната среда. Но народа нямаше право да взима решение. Сега се вижда , че въздуха е по чист в София. С колите , железници, автобусите на ел. , газ,.
25
2
 
17
 
! Отговори
Измами да искаш преди 1 година
Далавераджйите погребаха Държавата!
24
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лайковете се манипулират на сайта.Не ми дава на определени коментари да цъкна на "минус".Явно имат такова нареждане...на "правилните" да не може да се цъка минус,за да се манипулира общественото мнение.
23
10
 
26
 
! Отговори
Да видим преди 1 година
Да видим сега как ГЕРБ-авите плитко.умници ще обвинят и за това промяната или там някой си друг, като тези измами са ставали и по време на Боко, а той е знаел за тях със сигурност, защото и той е взимал "ресто". И да не забравяме отново прокуратурата, която за пореден път доказа, че е най-покварената институция.
22
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доскоро казваха,че страната ни била отличник по намаляване на вредните емисии,а сега са я наклепали.Сигурно ще плащаме всички ние после глоби.А ако минем на режим на тока?!И това заради Кирчо!В Германия отварят въглищни централи,а тук Кирчо иска да фалира цялата енергетика заради някакви си избори.
21
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не забранят вноса на ноклука който горим от цяла Европа в тецовете?
20
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Проверката е по сигнал на хора, които се опитват да направят PR на гърба на цялата страна., на целия сектор "Енергетика". Бившите управляващи - защото тяхна беше идеята да затворят тези централи до 2025 г.. И в момента техните обещания увисват във въздуха."