5 млн. пациенти в Англия чакат над 2 седмици за час при джипита

Не зависело от самите джипита, а е заради десетилетия недофинансиране
21 апр 2023 21:31, Елка Василева
17
5 млн. пациенти в Англия чакат над 2 седмици за час при джипита
Снимка: архив, БГНЕС

Близо 5 милиона пациенти в Англия чакат повече от две седмици за час при джипита, показват последни данни на националното здравеопазване.

Британското правителство казва, че очаква всички пациенти, които имат нужда от час за преглед или консултация, да бъдат приети до две седмици, но лейбъристите в опозиция отговарят, че това е „напълно неприемливо“ за здравната сигурност на хората, предаде кореспондентът на БНР.

Професор Камила Хоуторн, която е председател на Кралския колеж за лични лекари, заяви за Би Би Си, че се полагат пълни грижи за здравето на пациентите и напълно разбира тяхното разочарование от някои забавяния в обслужването, но това не зависи от самите джипита и техните силно трудещи се екипи, а е заради десетилетията на недостатъчно финансиране и лошо планиране на ресурсите. Тя каза, че джипитата като цяло са имали повече приемни часове отпреди пандемията, но с много по-малко напълно квалифицирани и на пълен работен ден кадри.

Лейбъристите посочиха, че правителството на консерваторите продължава да не изпълнява обещанията си да обучи допълнително 7 500 лекари и 10 000 медицински сестри.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
нека чакат щом спят по улиците за да зърнат някои от безделниците от така нареченотокралско семеиство така им се пада
9
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Стига си плюл българите, бе....! Навсякъде има наглеци и всякакви хора. Има и тук и там добри и лоши неща. Тебе никой нито те вика тук, нито да живееш, нито да пишеш по форуми. Такива по пътя си и да не храчат по хубавата ни страна, да, много работи има за оправяне, разбира се. Ама отивате на готовото.......
8
1
 
5
 
! Отговори
До възмутен преди 1 година
Ако тръгнеш да умираш, отиваш в спешното. Там има шанс макар и минимален да те приемат на същия ден. Но виж въпроса е ако трябва да стигнеш до рентген, ще чакаш с месеци, а недай си боже за ЯМР, вярно трябва да умираш че да ти направят
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Здравеопазването в цяла Европа е под всякаква критика, а при нас е трагедия. Как може да няма доктори в почивни и празнични дни. Точно англичаните по соц.време се възхищаваха от нашето здравеопазване макар и с допотопна техника, но ние стремглава отидохме към техния ад. Вече няма диагностици, истинските доктори се броят на пръсти и всичко е само търговия. Унищожихме си една прекрасна система за да може само шепа хора да богатеят. Здравната каса е пълна породия.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички гледат да си запишат преглед при български лекар,нищо ,че се плаща яко.Пакистанските и индийските им лекари,нищо не вдяват.Четат симптоми в интернет .Ужас.
5
0
 
16
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Че ти за две седмици или ще оздравееш или ще умреш. Да им имам системата.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази новина е на 25г. Поне... Личен опит
3
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трагедията им е пълна,внучето ми го съсипаха тези некадърници.
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин пише рецептата: По един сармат на ден, преди хранене.
1
0
 
17
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 година
В Испания 3 медеца чаках преглед веднъж.Отивам и жената вика ама нищо ти няма защо идваш.Еми преди 3 месеца имах оплаквания.Вече съм по добре.Туй то.Педро Санчес не забравя обаче да ми вземе 250 евра от заплатата всеки месец за данъци.