Ердоган обяви: Зърнената сделка е удължена с 2 месеца

Русия и Украйна все още не са коментирали новината
17 май 2023 17:52, Красимир Ангелов
10
Ердоган обяви: Зърнената сделка е удължена с 2 месеца
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви двумесечно удължаване на подкрепеното от ООН споразумение, съгласно което Украйна доставя зърно през Черно море за световните пазари, предаде Анадолската агенция. Ердоган обяви това пред представители на своята Партия на справедливостта и развитието, след като последният кораб отплава от украинско пристанище по силата на споразумението.

"С усилията на нашата страна, с подкрепата на нашите руски приятели, с приноса на нашите украински приятели, беше решено да удължим сделката за черноморското зърно с още два месеца", обяви Ердоган ден преди изтичането на срока на сделката, съобщава БГНЕС.

Русия и Украйна все още не са казали нищо за удължаването на сделката.

Освен това Ердоган заяви, че Турция е получила гаранции от "руските приятели" за безпрепятствено излизане на турските кораби от пристанищата Николаев и Олвия. По думите му Турция ще положи всички усилия за пълното изпълнение на сделката.

Ердоган благодари на руския президент Владимир Путин, на украинския президент Володимир Зеленски и на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш за подкрепата на турските инициативи по сделката за зърното. Той подчерта, че удължаването на срока на сделката е станало възможно благодарение на конструктивния подход на руската и украинската страна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ПУТИН ОБЕЩАЛ НА РЕЖЕП ЧЕ ЩЕ МУ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ.ТУРЦИ ПАЗЕТЕСЕ.
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Толкова пиар за избори не съм виждал да се прави!
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Арабите трябва да ги храни Путин, за да не свалят цената на петрола.
5
3
 
7
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 11 месеца
Султана рече и отсече. А Путин като наритано куче се оттегли смирено в ъгъла.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Офф, пак евтино олио и евтин хляб за нас. Не може така. Фалираме от ниските цени. Автопарка на децата не се обновява, срам ги е децата на една дискотека да отидат, смеят им се другарчетата и дрогарчетата. Викат им: Баща ти е бедяк, с тази кола идваш вече една година, мацките няма да ти обърнат внимание. Нашите бащи внасят краставици и сме добре и в крак с времето.
3
4
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 11 месеца
ТАЗИ СДЕЛКА Е ВАЖНА ЗА ЕРДОГАН , НАТООООООВЦИ !!! В ОТГОВОР НА КОМБИНАЦИИТЕ НА БАЙДЪНЧОВЦИ ЗА ПРЕМАХВАНЕТО МУ И ВЛИЗАНЕТО НА АМЕРИКАНСКИ ВОЕННИ КОРАБИ В ЧЕРНО МОРЕ !!!! ДАНО ВИ ИЗСЪХНАТ ДЪЛГИТЕ РЪЧИЧКИ ЗА ОЩЕ ВОЙНИ !!!
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да *** украинците, бизнеса си върви. Жалко за погубените животи.
1
1
 
6
 
! Отговори
гф преди 11 месеца
Ся заради алчните некадърни зърнари, ще купуваме евтин хляб от Турция с Украинско зърно.... ония нашите алчняри нека да си пазят гангренясалото зърно