АЕЦ "Запорожие" отново е останала без ток

Централата е в режим на резервно захранване
22 май 2023 11:27, Нели Христова
17
АЕЦ "Запорожие" отново е останала без ток
Снимка: БГНЕС

Запорожката АЕЦ в Югоизточна Украйна е била изключена от електрическата мрежа и е преминала в режим на резервно захранване, предаде ТАСС, като се позова на назначеното от Русия ръководство на най-голямата атомна електроцентрала в Европа.

"В резултат на прекъсването на 750-ватовата Днепърска високоволтова линия Запорожката АЕЦ остана без външно електрозахранване. Електрозахранването за собствените й нужди се осигурява от дизелови генератори. Причините за прекъсването на линията се изясняват", пише в съобщението, публикувано в "Телеглам".

Назначеното от Русия ръководство на Запорожката АЕЦ уточни, че радиационният фон на площадката на атомната централа, в санитарно-охранителната зона и зоната за наблюдение е в нормите, предава БТА.

Запорожката АЕЦ се намира на няколко километра от Мелитопол. Русия превзе централата малко след инвазията си в Украйна в края на февруари миналата година. През октомври президентът Владимир Путин подписа указ, с който Запорожката АЕЦ бе обявена за руска федерална собственост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Има ли връзка между причините за прекъсването на Днепърската 750-волтова линия и факта, че тази сутрин руснаците нанесоха мощни комбинирани удари по военни цели в Днепропетровск /не по-малко от 15/, Запорожие, Харков. Руснаците удариха с Х-101, Х-22, балистични ракети, умни планиращи бомби и дронове "Герань-2". След ударите по военни цели в Днепропетровск пламнаха мощни пожари. Укропски отговор ли е прекъсването на Днепърската 750-волтова линия?
14
5
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАМ ДАЛИ ПУТИНИСТИТЕ ЩЕ ГРЪМНАТ АЕЦ ЗАПРОШКА! УКРАЙНА ОБЯВИ, ЧЕ Е ЗАПОЧНАЛА НАСТЪПЛЕНИЕТО И ОЧАКВАМ РЕЗУЛТАТИ КАТО НАЙ-МАЛКОТО БАХМУТ ДА БЪДЕ ПРЕВЗЕТ ОТ УКРАЙНА ДО КРАЯ НА ЮНИ 2023-ТА! ВРЕМЕ Е ЗА ЯКО ТЕПАНЕ НА ПУТАНГУТАНИ, ЗАЩОТО ПРОГНОЗАТА ЗА ВРЕМЕТО Е ПОДХОДЯЩА ВЕЧЕ :D
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Запорожката АЕЦ се намира на няколко километра от Мелитопол -> На 118 километра...
12
2
 
4
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 10 месеца
То цяла Украйна пак ще остане без ток през зимата. Да видим още колко дълго ще търпят "ЗЕЛЕНОТО ЧОВЕЧЕ".
11
3
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
До Анонимен 8/ ГАЗА ПРОДЪЛЖАВА ДА ПОЕВТИНЯВА ВЕЧЕ Е НА 28 ЕВРО НА ЕВРОПЕЙСКАТА БОРСА И ПАДНЕ ЛИ НА 15 ЕВРО ВСИЧКИ КОИТО НЕ СА НА ДОГОВОР С МОРДОРСКОВИЯ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ НА ПЕЧАЛБА! :) ДОГОВОРИТЕ СА 30% ТВЪРДО, А ОСТАНАЛОТО 70% НА БОРСОВА ЦЕНА. В МОМЕНТА ЗАГУБАТА НА БЪЛГАРИЯ ВЪЗЛИЗА НА 10% ПОВЕЧЕ ПЛАЩАМЕ, ЗАЩОТО НЕ СМЕ НА ДОГОВОР С МОРДОРСКОВИЯ :D И НА ДОГОВОР БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА ПЛАЩА 70% ПО БОРСОВА ЦЕНА. СЕГА ВСИЧКО ГО ПЛАЩАМЕ ПО БОРСОВА ЦЕНА
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руската Запорожка АЕЦ се намира точно на 96 километра от руския град Мелитопол. Тази сутрин руснаците нанесоха мощни комбинирани удари по военни цели в Днепропетровск /не по-малко от 15/, Запорожие, Харков. Руснаците удариха с Х-101, Х-22, балистични ракети, умни планиращи бомби и дронове "Герань-2". След ударите по военни цели в Днепропетровск пламнаха мощни пожари.
9
1
 
1
 
! Отговори
Урсула преди 10 месеца
А вода има ли ? :)))
8
1
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 10 месеца
Точно така, освен това, се нуждае от захранване, за да поддържа помпите, които охлаждат горивото в реакторите. (справка 2011 год. във Фукушима, тогава останаха без ток помпите и стана чудото). Ще поддържат захранването с дизелови генератори но докога? Чернобилската централа е детска играчка в сравнение с тази ...
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сърбия обяви , че ще плаща за газ в рубли
6
2
 
6
 
! Отговори
ДО 1и2 преди 10 месеца
АЕЦа отдавна е спрян и не произвежда ток!
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Големият ресет за Европа, Украйна е чернова , както ковид , 2030-35 идва тоталната развръзка , обратно в 15-ти век хах
4
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
те така е- което превземат мужиките, спира да функционира! И България беше така.
3
2
 
4
 
! Отговори
пришълецът преди 10 месеца
Каква изненада:)))
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Електроцентрала останала без ток? Та тя произвежда ток!
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ало, "жураналистите", АЕЦ-а ПРОИЗВЕЖДА ток !