Русия търси приходи, предлага скок на данъците на богатите

Нови решения в парламента
23 май 2023 23:15, Росен Стойчев
49
Русия търси приходи, предлага скок на данъците на богатите
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия планира повишаване на данъците за богатите, съобщи Москоу Таймс.

Идеята е внесена в Държавната дума.

Още по темата
Очаква се да се гарантират допълнителни средства за бюджета.

Предложението е внесено от комунистите. Предлага се данък от 30 процента за лицата с доход от над 10 млн. рубли.

Представен е доклад, подготвен в сътрудничество с експерти. В него се признава, че има спад в общите приходи и постъпленията от износ.

Настоява се, че загубите в бюджета ще са много по-големи от тези, очаквани от правителството. Преди две години вече беше повишен данъка за богатите.

Запознати смятат, че това е вариант за гарантиране на определени постъпления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: парламентРусияприходи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Почват да се вмириават..
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
6 дневна работна седмица бе предложена от експлоататорско сдружение. Кой вярва, че това предложение ще бъде одобрено след обществено обсъждане? Само *** вярват
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Предлага се данък от 30 процента за лицата с доход от над 10 млн. рубли за един месец. За ориентация ще съобщя цената на японски Крузак от най-висок клас в московски магазин. Цената е над 10 млн. рубли. Най-бедните богаташи в Русия печелят по един Крузак месечно.
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия не търси приходи, предлагайки скок на данъците на богатите. Руското общество търси социална справедливост. Богатите повече взимат от общото. Богатите трябва повече да дават в общото.
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Съвсем по болшевишки. Експроприация на екстроприаторите. В перьод таваришчи. За Путин
30
9
 
6
 
! Отговори
И кск преди 11 месеца
До Космонавт И как определящ кой е Диктатор.Има много дефиниции, но не и общо определение.Меркел беше 4 мандата начело на Германия. Борисов 3, а стилът му на управление беше толкова авторитарен, колкото и на Путин. Руснаците си обичат Бащицата, защото не дорасли за демокрация, същото важи и за нас.Това не прави Путин диктатор. Явно руснаците си го харесват. Тяхно право си е.
29
3
 
4
 
! Отговори
Космонавт преди 11 месеца
Ха, обърках се, не се е постнал последно което написах. Накратко - Англия няма и конституция, аз също не харесвам многополюсния свят, не искам да има квадратна миля в Лондон, Ватикана и Вашингтон ДС, но не искам да има и диктатори с власт над цели народи. Надявам се в следващата цивилизация да властта да е в хората.
28
2
 
1
 
! Отговори
Космонавт преди 11 месеца
До Престъпници Виждаш ли как ми изчезват мненията? Няма смисъл.
27
5
 
4
 
! Отговори
Космонавт преди 11 месеца
До Престъпници Въпрос на тълкуване и гледна точка, също така и на воля и възможности за правораздаване. Путин се бори за многополюсен свят, дори Ахмед Доган говори за този свят преди години, но някои богаташи не са написали домашното си и ще бъдат ограбени. По руските закони, всеки наемник от Вагнер трябва да лежи 15 години в затвора. Какво да ти кажа, последните думи на Нед Кели преди да го обесят - такъв е живота (John Wick: Chapter 4) :))
26
4
 
5
 
! Отговори
Престъпници преди 11 месеца
До Космонавт Англосаксонците също не признават Римското право.
25
1
 
4
 
! Отговори
Престъпници преди 11 месеца
До Космонавт Ами, добре, значи САЩ са Престъпници.
24
5
 
6
 
! Отговори
Космонавт преди 11 месеца
До Престъпници По кои закони? Русия не е признала Римското право :)) Не зная по кои закони се движат, старостилни - око за око, вселенски - аз искам парите му повече от него? В случая става въпрос за богаташ който е финансирал сепаратистите в Крим, което е в разрез с политиката на САЩ и съда е преценил, че моогат да му нашокат канчето :))
23
1
 
6
 
! Отговори
Престъпници преди 11 месеца
До Космонавт", дефакто откриха съревнованието по ограбване на рукните богаташи.". Ограбването е свързано с престъпление, нали, а извършителите са престъпници.
22
4
 
4
 
! Отговори
Космонавт преди 11 месеца
До Престъпници Да, (с) Престъпниците така правят. Другите го прикриват зад думички като "данъци" или богатите започват да падат по стълби и от прозорци.
21
2
 
3
 
! Отговори
Престъпници преди 11 месеца
До Космонавт Да, Престъпниците така правят.
20
3
 
10
 
! Отговори
Космонавт преди 11 месеца
Жерар Депардийо още ли е руски гражданин? Него да ограбят пръв и всички олигарски под ножа. Между другото, след като САЩ изплющяха някакъв си там руски милионер с 5 милиона долара и ги дадоха на Украйна, дефакто откриха съревнованието по ограбване на рукните богаташи.
19
2
 
3
 
! Отговори
Пиле със зеле преди 11 месеца
До СправкаЕдните яли пиле, другите зеле, средно яли пиле със зеле. В Москва таз заплата ще ти стигне за хляб и кефир. И живот под някой мост. Същото важи за всички европейски столици, с цитираните заплати.
18
1
 
3
 
! Отговори
Йени преди 11 месеца
До 85 рубли за долар 139 йени за долар. Ще ти освежат стената.
17
1
 
16
 
! Отговори
Оръжия, Петрол, ИТта преди 11 месеца
русия печелеше главно от суровини , оръжия и като даваше програмисти под наем на западняците. Руските оръжия никой не ги иска вече - Китай се отказа от армата, Индия се отказа от Су-57. Петрола му наложиха доста успешно таван през застраховките. Програмистите избягаха. Да си сърбат попарата.
16
3
 
12
 
! Отговори
Справка преди 11 месеца
Средна НЕТНА заплата по държави на месец:Словения - 1480 евро.Чехия - 1362 евро.Естония - 1356 евро.Литва - 1184 евро.Полша - 1182 евро.Латвия - 1126 евро.Хърватия - 1106 евро.Гърция - 1092 евро.Словакия - 1067 евро.Унгария на Орбан - 1002 евро.България на *** - 773 евро.Русия - 642 евро (6-дневна работна седмица).Беларус - 532 евро.