Самолети на ФСБ летят до Минск, появиха се слухове, че Лукашенко е починал

Синът му се отправи към Китай
1 юни 2023 12:28, Нели Христова
179
Самолети на ФСБ летят до Минск, появиха се слухове, че Лукашенко е починал
Снимка: БГНЕС

След 30 години на власт Александър Лукашенко е определян като "последният диктатор в Европа". През последните седмици обаче се заговори много за здравето на лидера на Беларус.

Той се почувства зле на празненствата по случай Деня на победата в Москва, а няколко седмици по-късно се появи информация, че след лична среща с Путин, е бил откаран по спешност в болница в Москва.

Разбира се, веднага се появиха шеги и предположения, че Владимир Путин е отровил Алекснадър Лукашенко. Но тези съмнения стигнаха нов връх, когато вчера коренспондентът на Kyiv Post Джейсън Джей Смарт съобщи, че два самолета на ФСБ са излетели от Москва и са пристигнали в Минск.

Освен това синът на беларуския президент Виктор Лукашенко се е отправил към Китай.

Това повдига много въпроси. Според Смарт, последния път, в който един от тези самолети на ФСБ е летял към Беларус, е бил на 18-ти и 26-ти август, а на борда му е бил директорът Николай Парушев.

Какво търси синът на Лукашенко в Китай е другият въпрос, който веднага изниква. Според Смарт, той или търси финансова помощ от Пекин, или е там за да уреди наследяването на президентския пост, тъй като баща му е починал.

Все още не е ясно какво се "готви" в Беларус. Много потребители в Twitter, а и анализатори спекулират, че Кремъл може да се възползва от влошеното му здраве, за да сложат нова марионетка на поста му. Други пък стигат по-далеч - Русия да използва тактическо ядрено оръжие срещу Украйна от територията на Беларус, а след това да хвърли вината върху отсъстващия Лукашенко.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
18
 
! Отговори
ХА ХА ХА! преди 11 месеца
Мисирките - извадили сте грешен сценарий за новини! Па пуснете си беларуска телевизия - не се излагайте!
14
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Следва референдум за присъединяване на Беларус към Руската федерация, който ще е много успешен. Беларус ще е първата присъединила се република. Русия си връща републиките. Това следва.
13
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Цялата статия е ъврху недоказани твърдения на Kyiv Post. Ама то не е като укритата да лъжат като за последно, ще трябва да им вярваме!
12
8
 
7
 
! Отговори
нема начин! преди 11 месеца
Путин е 5-поколение клонинг а Батката да не е! То само Ким корееца дотук са го погребвали поне дузина пъти!
11
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То и за Путин имаше кви ли не лъжи . Само за японския президент нямаше и взеха та го гръмнаха най демократично и с ценности :)
10
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ей, това еднорозите, *** много развита фантазия имате. Как в република, син ще наследи бащаси на поста като президент. Майко колко сте зле.....
9
6
 
21
 
! Отговори
Ха-ха преди 11 месеца
Явно и Лукашенко им е проблем, щом взеха перманентно да го погребват. Всъщност той е все пак на години и не е евреин, та е възможно да умре и по-млад.
8
9
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 11 месеца
Редно е белорусите да затворят страната за чужди емисари и да направят избори. Без намеса на западни или източни посолства.
7
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
по-скоро подготвят референдум за присъединяване към русия
6
16
 
15
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 11 месеца
100% работа на ЦРУ. Главната им цел е Путин но немогат да стигнат до него затова са се задоволили с някой негов съюзник !
5
7
 
4
 
! Отговори
Поздрав преди 11 месеца
Nirvana - PennyPlutionial Tea
4
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако е починал ще кажат чак след месеци, както правят в Кремъл. Светът научаваше за починалите руски вождове, най-малко месец след това.
3
13
 
9
 
! Отговори
Ранъ за Троли преди 11 месеца
Приятен обяд дрОгарчета! :):)
2
12
 
28
 
! Отговори
А Залужни? преди 11 месеца
Намерихте ли го че решихте да погребете Лукашенко?
1
17
 
29
 
! Отговори
Паралелна реалност преди 11 месеца
Май тукашните НАТО-новинари са пропуснали сесиите на Лукашенко миналата седмица :):)