Путин с първа среща с европейски лидер от февруари 2022 г.

Той се видя с Виктор Орбан
17 окт 2023 14:43, Александър Попов
61
Путин с първа среща с европейски лидер от февруари 2022 г.
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин се срещна в Китай с унгарския лидер Виктор Орбан и заяви, че е доволен, че все още поддържа връзки с някои европейски държави, предаде АФП.

Това беше първата среща на Путин с европейски лидер, откакто започна инвазията в Украйна.

"Независимо от факта, че в сегашните геополитически условия възможностите за поддържане на контакти и развитие на отношенията са много ограничени, не може да не предизвиква задоволство фактът, че връзките ни с много европейски държави се поддържат и развиват. Една от тези страни е Унгария", каза Путин, според руските информационни агенции.

Той заяви, че е "много важно да имаме възможност с една страна от ЕС, Унгария, да обменим мнения не само по двустранни въпроси, но и по ситуацията в Европа и в света".

След срещата с Путин унгарският премиер написа във Facebook: "Днес в Европа всички мислят за един въпрос: ще има ли прекратяване на огъня в Украйна?".

Той заяви, че "най-важното нещо" за Будапеща е да се сложи край на "потока от бежанци, санкциите срещу Москва и боевете в нашата съседна страна".

Унгарският националист отдавна заявява, че страната му няма да приема мигранти, което го поставя в противоречие с Брюксел.

Той се обяви и срещу огромните западни санкции срещу Москва в отговор на нейната офанзива в Украйна.

"Двамата лидери обсъдиха унгарско-руското сътрудничество в областта на доставките на газ и петрол и ядрената енергетика", заяви ръководителят на пресслужбата на Орбан Берталан Хаваси.

Будапеща продължи с разширяването на ядрената централа, по която работи руската държавна ядрена агенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
15
 
15
 
! Отговори
Стоедин преди 6 месеца
Изглежда от ядрени централи, С400,газ и други падат добрии комисионни. Само дето после такива като Орбан не смеят да критикуват много-много. Няма шаване горкият.
31
12
 
32
 
! Отговори
умно преди 6 месеца
Да откажеш да поемеш бежанци не те прави русофил, а човек който предпочита да помогне на своята нация преди да помогне на други. И да се обявиш против санкции значи, че предпочиташ евтини горива за народа си и зима на топло. Не виждам нищо лошо. Нашите са изтривалкина запада
30
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Унгария- юли 20% инфлация.
29
13
 
11
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 6 месеца
До Анонимен (19): Това, че според теб и подобните ти Орбан поддържа близки - даже приятелски отношения с Путин на какво оснсвание означава, че е "...работещ за народа си и неговите интереси, а не продажник и слуга" както се изразяваш? По същия начин съвсем спокойно може да се приеме, че тъкмо това е неработене за народа и продажничество и слугинаж.
28
18
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Умни,умни са маджарите гледат си тяхната изгода от създалата се ситуация не са като нашите ЙЕСЪРИ...
27
25
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
РУСИЯ СЕ СЪЮЗИ С ИСЛЯМИСТИТЕ СРЕЩУ ХРИСТИЯНИТЕ......
26
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Таня , я виж кой купува сега руска газ. Доста страни от ЕС купуват, ние също. Да някои сега купуват втечнена, но отново РУСКА газ и естествено на по-високи цени. Да ни е честито. Така ще фалираме Русия, че свят ще ни се завие.
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
27- И КАТО ГИ ОБЪРНЕ В ЕВРО ЩЕ ВИДИ ЧЕ СА 2/3 ЕВРО- 1 ЕВРО- 102.94РУБЛИ
24
12
 
17
 
! Отговори
Германец преди 6 месеца
Рублен Радев и Копейкин сигурно ревнуват...
23
19
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Браво на Орбан,ако имахме такъв министър-председател България щеше да процъфтява!Но не! Имаме Денков обслужващ чужди интереси и Борисов бандита....
22
11
 
26
 
! Отговори
стига бе преди 6 месеца
Унгарският националист?! Сашkoooo, Орбан е премиер, хайде без да слагаме епитети. Разбирам, че му имате зъб, защото изрита Сорос от Унгария. Освен това, ок ли си да приемаме бежанци и да станем като Швеция и Франция? Направи едно проучване сред българите, да видим какво ще кажат за бежанците. И още нещо, това не са бежанци, а имигранти. Научете се вече де, кой и кога е бежанец?
21
20
 
11
 
! Отговори
Хюго Капет преди 6 месеца
Хахаха, щото Орбан е най-европейският лидер на света. Вероятно не се е срещнал и с путлеръ, а с някой от двойниците му. Джуджето на севера едва ли излиза от бункера
20
18
 
9
 
! Отговори
Германец преди 6 месеца
Да си вземат стая :)
19
5
 
12
 
! Отговори
мак преди 6 месеца
Всеки си гледа интереса. Орбан не е канил "бежанци", иска да получава по-евтини горива, не смята, че понеже Унгария е в ес трябва да изпълнява всичко, каквото ес нарежда, ако е в ущърб на Унгария. Освен това защо оня туск може да се среща с фонсмешна или вебер, да го подкрепят и да се месят? Такива ми ти работи.
18
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Браво Орбан! Истински политик, работещ за народа си и неговите интереси, а не продажник и слуга!
17
13
 
13
 
! Отговори
Краварите преди 6 месеца
газ пикаят!
16
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Орбан пък е получил лични нареждания от господаря си
15
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кой от тия двамата пръв ще влезе в панделата?
14
12
 
9
 
! Отговори
до 10 преди 6 месеца
Ами не върви операцията по арестуването на Путин, също както сухопътната операция на Израел. Това е положението, жалко за евреите. Не трябваше да стават ***.
13
16
 
33
 
! Отговори
ъ преди 6 месеца
Ами хората се срещат, обменят мнения, мислят за бъдещето на държавите си. Не като нас от Колективния запад. Ние получаваме нареждания през посолствата и мижитурките ни тичат като подивели от Киев до Тел Авив и обратно. Голямо Запад, ъ... Голема работа!