Разбиха група за разпространение на наркотици в столицата

Акцията е реализирана в София и Герман
26 окт 2023 19:00, Красимир Ангелов
13
Разбиха група за разпространение на наркотици в столицата
Снимка: БГНЕС

Полицията и прокуратурата разбиха престъпна група за разпространение на наркотици, обяви на брифинг заместник-градският прокурор Иво Илиев.

Акцията е реализирана преди два дни в София и Герман.

В къща в Герман са намерени големи количества наркотици - марихуана, амфетамин, хашиш, хероин, както и над 10 килограма екстази. На място са задържани трима души, които се смята, че са съпричастни.

Разпространението ставало през поръчки по специално създадени канали в мобилни приложения. Доставките са правени през автомати за куриерски услуги. Наркотиците са изпращани и в София, и в страната.

Задържан е още един човек, но засега няма данни дали е част от групата. Всички те остават в ареста за 72 часа, като прокуратурата ще иска постоянния им арест.

Директорът на СДВР  Любомир Николов каза, че преди месец е установена група в Телеграм, в която по криптиран начин са уговаряни доставките. Дрогата е плащана предварително, често в биткойни. Доставчиците са изисквали от клиентите си да снимат разписката за платената сума.

След това дилърът е оставял наркотика на определено място. Това местоположение е било снимано и изпращано от продавачите на клиента. Така е избегната връзката между крайния получател и дилъра, каза още Николов.

Преди два дни няколко лица са посетили базата в Герман. Там е намерена машина, която е произвеждала хапчетата екстази. В момента на арестите са заловени двама, които са разпределяли дозите.

В къщата полицията намерила 20 килограма  марихуана, един килограм кокаин, четири килограма  метаамфетамин, четири килограма хашиш, три килограма хероин, а в подземие е имало два картечни, два бойни пистолета и автомат Калашников. Имало е и две бойни гранати, каза Николов.

В рамките на месец са установени и няколко дилъри. Те също са задържани.

По анализ на полицията стройността на дрогата е около 950 000 лева.

Това е много добре структурирана престъпна група, тя се е занимавала и със силови действия, каза главният секретар на МВР Живко Коцев. Той допълни, че са арестувани седем души.

Разследващите предполагат, че поръчките в страната са правени към местни дилъри. Имало и клиенти от София, които са си поръчвали директно през канала в Телеграм.

При претърсването са иззети над 100 000 лева. (БТА, Димитър Абрашев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 5 месеца
Ключовата дума в статията е "Имало",но след български полицаи едва ли нещо е останало!
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Смешници,разбили,ама кво...всичко върви с пълна сила,доставките също..мвр трябва да се затвори,безсмислени са и хората им плащат заплатите..
8
2
 
6
 
! Отговори
Ме Ве Ре то преди 5 месеца
Така става като не се отчитате където трябва. И конкуренция ще ни правите. Това да ви е за урок. Да се научите. Тоя път ще се разминете с условни за лична употреба а следващия ще лежите. Сега обратно в бърлогата и да заделяте хубав процент за нас. П.П. Това което сме го конфискували - наше си е. Това ви е данъка "неплащане такса спокойствие".
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само не пипайте пиците с кристали на Кирето, че става нервен.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 1. Снимката е "илюстративна".
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тия са поредните местни мишоци. На тяхно място други ше додат.
4
2
 
5
 
! Отговори
Public enemies преди 5 месеца
Ха явно има преразпределние на пазара, тея дето не си плащат са станали излишни ::)))
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пици?
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Зеленски сред тях ли е?
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И аз имам такава везна, голям *** е какви са тези смешници!?!