—инът на президента на —омали€ уби човек в »станбул, но усп€ да изб€га от “урци€

“о е блъснал доставчик на мотоциклет
9 дек 2023 17:30, Ќели ’ристова
15
—инът на президента на —омали€ уби човек в »станбул, но усп€ да изб€га от “урци€
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

—инът на сомалийски€ президент, за когото се твърди, че е убил доставчик в »станбул, е изб€гал от “урци€ въпреки международната заповед за арест, съобщиха медиите в събота. ѕолици€та е освободила ћохамед ’асан Ўейх ћохамуд без никакви услови€ за освобождаване след предварителни разследвани€ на инцидента, съобщи опозиционни€т всекидневник "ƒжумхуриет".

"«аподозрени€т е напуснал “урци€ свободно", каза истанбулски€ кмет ≈крем »мамоглу в платформата X.  ато водещ опонент на президента –еджеп ≈рдоган, той обвини властите, че са "позволили това б€гство" и са "неспособни да защит€т правата на гражданите в собствената си страна".

—инът на президента ’асан Ўейх ћохамуд се е блъснал в доставчик на мотоциклет на 30 ноември, според полицейски доклад, цитиран от телевизи€ A Haber. Ѕащата на две деца, ёнус ≈мре √ьочер, почина в болница шест дни по-късно. ѕрокурорът на републиката издаде международна заповед за арест в петък, след като полици€та отиде в дома на заподозрени€ само, за да установи, че „той го н€ма от 2 декември“, предаде телевизи€та. јдвокатът на загинали€ каза пред „ƒжумхурет“, че в първи€ доклад на пътната полици€ за катастрофата жертвата е обвинена в "небрежност". ¬тори експертен доклад с видеозаписи показа, че заподозрени€т сомалиец е "100 процента отговорен", каза адвокатът, но изази съмнени€, че той "н€кога ще бъде заловен".

“урци€ поддържа близки отношени€ със —омали€ през последните 10 години и е водещи€т икономически партньор на държавата от јфрикански€ рог, особено в строителството, образованието и здравеопазването, както и във военното сътрудничество.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


15
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
12
3
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
≈рдо продължава да рита столчето...
11
11
 
4
 
! ќтговори
маалатъ преди 2 месеца
ѕътното произшествие се е случило на 30 Ќоември, доставчика починал от раните си на 2 ƒекември! “оест, синът на —омалийски€ ѕрезидент напуска “урци€ преди 2 ƒекември, когато пострадали€т при ѕ“ѕ е все още жив! » в какво по-конкретно кмета на »станбул обвин€ва —ултана, при положение, че сами€т той има не по-малко прерогативи бидейки кмет на »станбул!?
10
11
 
4
 
! ќтговори
’ј-’ј-’ј-’јјјјјјјјј преди 2 месеца
≈крем »мамоглу е »звестен “урски ’омосексуалист......от Ћ√“Ѕ.....’ј-’ј-’ј-’јј-’јјј-’јјјјјјј, ’ј-’ј-’ј-’јј-’јјј-’јјјјјјј, ’ј-’ј-’ј-’јј-’јјј-’јјјјјјј
9
3
 
8
 
! ќтговори
работата €сна преди 2 месеца
јллах тъй е рекъл. ƒжуниър президента кво е виновен? Ќе може да се противопостави на вол€та на јллах.
8
2
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
» после пропагандират пропаганди за —еверна  оре€ ...
7
2
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
Ќавс€къде системата е "чуек на наш чуек" въпреки лицемерността с върховенство на закона и демокраци€ и свободен пазар и т.н.
6
2
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
 ъде е достав€л мотоциклета доставчика ?
5
2
 
8
 
! ќтговори
’ънтър Ѕайƒън: преди 2 месеца
"Ќ≈ма се пуашиш копеуе! јз какви каф€ви ги надробих в ”ссрайна,обаче тати ме пази!"
4
8
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ƒобре е че н€ма пострадали хора
3
0
 
24
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
Ќавс€къде за съжаление е така в Ѕългари€ ,“урци€, —јў, –уси€, ,јнгли€, —омали€, √ермани€, »нди€,,.....................................................ама знаеш ли кой е баща ми, а достойни€, трудолюбив, истински€ строител на основите на една държава, кучета го €ли
2
3
 
31
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ўом е доставчик на мотоциклет, не се брои. “ака пише в закона.
1
2
 
43
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
» там е от значение кой е баща ти. ∆алко за загинали€ човек и за семейството му.