Поръчката за скелето за демонтажа на ПСА е за близо 40 000 лева

Процедурата е придвижена в рамките на 4 дни
81
Поръчката за скелето за демонтажа на ПСА е за близо 40 000 лева
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Обществената поръчка за набавянето на скелето, необходимо за продължаващия демонтаж на Паметника на съветската армия, е била придвижена в рамките на 4 дни, съобщи БНР.

Областният управител на София-град е обявил поръчката за набавянето на скеле на 8 декември петък, като тя е публикувана в електронния портал в 19:46. Покана да даде ценова оферта до неделя вечерта е отправена до фирма "Скеле" ЕООД, такава е подадена още в събота за 39 хиляди и 900 лева, а офертата е разгледана в понеделник ,11 ти декември става ясно от сайта за обявление на обществените поръчки. 

Решението, с което Комисията, назначена от областния управител е определила за изпълнител фирмата „Скеле“, е публикувано в Портала за електронните обществени поръчки на 12 ти декември, вторник, в 16 часа 44 минути. В същата вечер започна и фактическият демонтаж.   

От профила на областната администрация София град не е видно към момента да е обявявана анонсирана на 7 декември обществена поръчка за реставрация на бронзовите фигури и барелефи, както и за изготвяне на проект за трайното им преместване, съгласно решението на Столичния общински съвет.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: паметникскеле
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
1
 
! Отговори
Демократ преди 4 месеца
Уверявам ви!Срам ме е от българите рус0роби искам да се разгранича от всичко българско и да се откажа от България ако България се асоциира с тях!!!Аз с ъ в е ц к о- руски роб няма да стана!Предпочитам смъртта!!!!
59
1
 
4
 
! Отговори
Доц. Лозанов: преди 4 месеца
"При комунизма можеха да се изказват само комунистите, сега при демокрацията могат да се изказват и те наравно с другите." И небрежно посочи с ръка Андрей Райчев. ... Дааа, маските паднаха! Трябваше да разфасоват ПСА, зе да се види кои от политическите анализатори и социолози, а защо не и медии, са на руската хранилка. И колко подмолна и подривна е била работата им по време на бандитския преход. Змята хапе най настървено, когато е притисната в ъгъла.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тошко Иорданов с шокиращо обвинение към ДПС: КОЙ беше в тотото, когато се паднаха еднаквишестици в два тиража подред? януари 28, 2022 & adminCaAb 0 коментараКадър Булфото и БНТДиректно обвинение към ДПС, че е имало нагласяне на числата от тотото, хвърли в парламента Тошко Йорданов.Той припомни шокиращия факт, че се преди години се паднаха еднакви шестици в два тиража подред.Такова съвпадение няма във Вселената, обявитойВодачьт на парламентарната група на Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов припомни случая с двете еднакви шестици от тотото
57
5
 
7
 
! Отговори
Пояснявам преди 4 месеца
След реставрацията на фашизма, България е в нова национална катастрофа, народът измира! Провокацията не може да спаси лумпенсофиянската върхушка. Преди десетина години украинците събаряха паметници на съветските войни,сега имат за гости живи и жестоки войни. Украйна от 52 милиона е под 26 милиона. Същата съдба чака и България за жалост.
56
5
 
10
 
! Отговори
Строител Предприемач преди 4 месеца
Разчистете МИ терена, че от нова година почвам строежа на нов мол и кооперация с апаратаменти по 10 000 евра квадратчето!
55
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русофилите страдате, защото не сте флексабилни!
54
7
 
11
 
! Отговори
до 39 преди 4 месеца
София вече няма да е същата. А на хората толкова им пречеха цветята, които се поставяха пред паметника! Сега вече животът ни ще е цветя и рози!
53
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Плащай народе! Че шай егото на самозабравили си политици!
52
4
 
7
 
! Отговори
строител преди 4 месеца
5 m2 скеле втора ръка струва около 260лв. За 39900 лв може да се купи окопло 750 м2 скеле втора употреба. Тук като гледам трябва около 500 м2 скеле - 3х8х4х5. Доста си е на далавера.
51
7
 
10
 
! Отговори
от ЮАР преди 4 месеца
Благородна е работата с флекса! Да го местят паметника изцяло и никакви паметници в Княжеската Градина! Там могат да се направят чудесни пеещи фонтани, могат да изкопират фонтаните пред Беладжио в Лас Вегас и всяка вечер да има половин часов концерт на фонтани и светлини. Да има и хубави естакади за скейт-борд и хората да ходят в тази градинка с децата си и да се радват. Няма нужда от паметници, които осакатяват гледката и пространството на този хубав парк. Няма нужда от политика в това място!
50
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Първо трябваше да е Шипка! От там започва всичко! Иначе щяхме да сме си част от великата Османска империя и никой нямаше да знае, че съществува племето българи. Така че след София предлагам всички българи с американско самосъзнание и патриоти да се отправим към мястото от което е започнало падението на Великата Османска империя, довело до създаването на руския/съветски конгломерат България. Надявам се нашите приятели от Посолството да подкрепят идеята!
49
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От там да го местят до оня с коня окупатор.
48
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Паметника е много флексабилен!
47
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 50"...скелето за демонтажа на ПСА е за близо 40 000 лева."""""" ----------- Да ги платят гласоподавателите на Герб, ПП-ДБ и ДПС!)))Добре, ще платим толкова колкото и русофилите платиха за построяването на тая отврат.
46
5
 
2
 
! Отговори
От 23-та стая преди 4 месеца
Напоследък из целия свят все повече се разпространява някакво заболяване, не е ясно още дали е от вирус или е по-скоро нещо като пристрастеност, наркомания. Страдащите се вманиачват по обличане с дрехи. Щом излязат по улиците и не могат да издържат и пет минути голи, ами започват да се обличат. Даже някои още от къщи се обличат. Не е ясно какво е това, но става страшно!
45
10
 
7
 
! Отговори
Рендету преди 4 месеца
"...скелето за демонтажа на ПСА е за близо 40 000 лева."""""" ----------- Да ги платят гласоподавателите на Герб, ПП-ДБ и ДПС!
44
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
То им личи на тия, дето лъжат, че така бил сглобен, така и ще го разглобят и не го унищожавали. Ама, да видим продължението.........
43
0
 
10
 
! Отговори
До професора Минеков преди 4 месеца
На реставрация ще отиде. Само че друг път.
42
4
 
4
 
! Отговори
Проф. Минеков: преди 4 месеца
"Заявката, която чувам, означава унищожаване на паметника, а не негово преместване и евентуална реставрация. Ако това ще е унищожаване, няма за какво да говорим. Предполагам, че при демонтажа ПСА ще бъде нарязан на парчета поради незнание." Като ръководител на Катедра "Метал" в Художествената академия професорът подчерта, че не е търсено мнението на преподавателите от катедрата, нито от Катедра "Реставрация": Ей, ще го направят русофил и него!
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А пък по телевизията дават някакви, единият стрелял с левия крак,но топката му избягала!