Адвокатът на Божков: Обискът няма нищо общо с Алексей Петров

Самият Божков тръгна на разпит към СДВР
Обновена: 19 яну 2024 12:55 | 19 яну 2024 12:40, Нели Христова
14
Адвокатът на Божков: Обискът няма нищо общо с Алексей Петров
Снимка: БГНЕС

"Васил Божков не беше изведен, а беше поканен на разпит като свидетел на СДВР във връзка с досъдебно производство на СДВР миналата година. Няма нищо общо с Алексей Петров, касае се за проверка на няколко фирми във връзка с досъдебното производство на СДВР от миналата година. Във връзка с това тази сутрин са дошли да извършат претърсване, да изземат някои документи, които им трябват. Установени са, че такива документи не съществуват и си тръгнаха". Това обяви адвокатът на Васил Божков - Георги Гатев, предаде БГНЕС.

"Нищо не са иззели. Интересно е, че претърсването е извършено при условия на неотложност, но не виждам каква неотложност има за изземане на тези документи, при положение, че делото е от миналата година, а Божков стои под домашен арест. Това действие според мен е било абсолютно неправомерно", добави Гатев.

Той каза, че доколкото е разбрал, досъдебното производство се касае за фирми и тяхната дейност. Гатев не уточни с каква дейност са се занимавали фирмите. “До известна степен фирмите са били свързани с него, но в определен момент са били прехвърлени на друго лице”, посочи Гатев. По думите му става дума за седем фирми.

Самият Божков тръгна на разпит към СДВР, но той излезе с личния си автомобил, придружен от СДВР.

Въпреки думите на адвоката обаче МВР потвърди, че става дума именно за убийството на Алексей Петров.

Процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия се извършват на територията на София и те са свързани с разследването на убийството на Алексей Петров, съобщиха от МВР във връзка с посещението на полицията в офисите на Васил Божков, след като униформените си тръгнаха от сградата на ул. "Московска" .

Събраните материали ще бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор от Софийска градска прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Васил Бошков убиеца вече започнаха да го изпират . И този престъпник ще се измъкне от правосъдието.......То пък едно правосъдие...........
13
0
 
2
 
! Отговори
Фитьо преди 3 месеца
Ръката на държавата е по-дълга от тази на Коза Ностра.
12
0
 
1
 
! Отговори
защо ли преди 3 месеца
да лъготят като ще ги хванат . Едно време като водеха арестантите на разпити и ги спъваха , биеха зад вратът , псуваха ги . Нали арестанти, не президенти . Сега е лабава работа . Луканов го разхождаха , после овчаров, убиеца на карло е на свобода . той е думнал шунката в гърция .
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 7 - Путин не е шеф на партия, която е член на Европейската народна партия. Останалото се сети сам, защо е така.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ПРОСЪЛЗЕН - Колко мъчно ми е и на мен. Сигрен съм, че никгоа повече няма да се видят, до края на мандата на Десито! Никога няма да работят заедно и да си защитават интересите. Олее, мъка ... Не знам, дали и с Борисов ще се чува, дори ...
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мяза ми на поредната ПР акция. Всеки знае, че Божков си е от старата генерация престъпници. Просот отвличат внимание.
8
0
 
1
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 3 месеца
МН про2ст народ има у БГ ДА знаете !
7
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Банкя казвате, МВР не смеело, ама има прокуратура, има Европрокуратура, има съд по правата на човека- е на Путин е със заповед за арест за извеждане на 1800 украински деца от Украйна в Раша и за убиството на 560 украиски деца.
6
1
 
8
 
! Отговори
ПРОСЪЛЗЕН преди 3 месеца
Прощавайте, исках да напиша коментар, но очите ми се насълзиха от кадрите как вече избрания косиционен съдия Деса Дуловската Мадона, се сбогува със съратниците си в ГЕРБ. Ръцете ми треперят от вълнение, просто не мога да си поема въздух.. моля дайте ми 10 минути да се събера. Толкова мила картинка, трябва да се направи филм.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А МВР каза, че е заради убийството. Мутрата лъже.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако е под домашен арест- как може да излезе а не отведен?!
3
2
 
6
 
! Отговори
Фед Красивия преди 3 месеца
В Банкя търсете!!!Не у Божков.
2
1
 
5
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 3 месеца
естевено че ПРОКРОТУРАТА е на Пеевски и на БОЙКО ! и очевадно се изпълняват нечий поръчки !
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоест Сарафов е като Гешев ,работи по команда на буци