"Булгаргаз" и "Топлофикация- София" били във фалит

Ще ни шокират ли януарските и февруарски сметки?
Обновена: 26 яну 2024 20:33 | 26 яну 2024 20:30, Камелия Цветанова
31
"Булгаргаз" и "Топлофикация- София" били във фалит
Снимка: Pixabay

Във фалит ли е "Булгаргаз"?

"Твърди го одиторът на дружеството. Отчетът за 2022 г. и междинният за 2023 г. е наличен, положението е катастрофално. Става въпрос за невъзможно нормално функциониране като търговско предприятие. Още в първите 6 месеца на договора с "Боташ" много ясно се вижда какви са загубите. Управлява оперативно ръководство, назначено по време на служебния кабинет", заяви бившият министър на енергетиката Александър Николов в предаването "Денят ON AIR" и добави, че под тяхно ръководство проблемът е бил ликвиден.

"Всички данни, които съм предоставил в българския съд, са посочени обратните тези на обвинението. Съдът се произнесе по всички тези, дали са истина или не. Кога ще има в България проверяващи органи, които имат интерес да защитават обществения интерес?", каза още гостът на Bulgaria ON AIR.

Николов подчерта, че реалното състояние на българската енергетиката е плачевно и този проблем ще ескалира.

Очевидно има страх да се изкарат реалните неща и реалното състояние, хората трябва да са наясно какво е заварено и какво е направено, отбеляза бившият министър на енергетиката.

Според него по-скоро турската "Боташ" не оперира като директен търговец на пазара ни.

По думите на Николов, когато "Булгаргаз" губи, губим всички ние, а населението плаща скъпия газ.

"Януари и февруари ще се види ясният ефект от действията назад във времето. Когато хората изпитат затруднения да свържат двата края в следващите месеци, да знаят откъде идва", предупреди гостът в студиото.

"2021 г. имахме среща с целия екип на "Топлофикация-София" и кмета Фандъкова. От наша страна имаше ясен план как се изчистват част от дълговете, свързани с наказателни лихви, за да се финансира дружеството и да не трупа повече дългове. "Топлофикация-София" към момента не плаща нищо към "Булгаргаз". Даже капиталът на "Топлофикация" не достига да си покрие задълженията. Интересното е защо тези данни не станаха публично достояние, след като се смени служебният кабинет", посочи още Николов.


Той изтъкна, че България губи конкурентоспособност и това ще се отрази върху брутния вътрешен продукт на страната ни в следващите няколко години.

"Щетите, които енергетиката ни претърпя от август 2022 г. досега, ще ги плащаме през сметките си още няколко години. Никой не търси отговорност на хората, които са отговорни за това нещо. Толкова странни нещата се случват, че е катастрофална реалността. Хората се надяват някой друг пак да ни оправи", на мнение е Николов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: БулгаргазТЕЦ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Минчо преди 2 месеца
Топлофикация е във фалит от десетилетия, обаче тука пак на политика го удрят, цените на газта (на международните пазари) в момента са 20-30 % по-високи от преди 2020, ако се гледа още по-назад във времето са почти същите, така че всеки изкривява информацията както му е угодно, и да краде се и от Топлофикация и от Булгаргаз от всички които може да се доберат до тях. И целта на всички е да набарат баницата.
27
0
 
0
 
! Отговори
Борко преди 2 месеца
Много харесвам хора популисти само ала бала, а когато е трябва да свършат нещо и те лягат ниско долу и чакат да им мине времето, и после пак ала бала, щото така е лесно.
26
0
 
0
 
! Отговори
Така преди 2 месеца
То всички партии смучат от топлофикация постоянно
25
0
 
0
 
! Отговори
2000 г преди 2 месеца
90-120 лева сградна, ползване в жилище един мегават, и топла вода. 2023 135 лева само за сградна инсталация, плюс надвзети прогнозни, които после връщат, но БЕЗ ЛИХВА.
24
0
 
0
 
! Отговори
135 лева преди 2 месеца
Сградна инсталация за една вертикална тръба в коридора. Нулево потребление в апартамент с хоризонтална инсталация.Няма отказали се. Една тръба не минава през жилищата.. Повтарям само от сградна инсталация, където не минават тръби през жилищата, при нулево потребление на апартамента. ДА ФАЛИРАТ Един месец в годината работиш за сградна, БЕЗ да ползваш, и без тръби в апартамента. Но плащаш на ползващите и Крадците дублиращи радиатори, подови отопления.
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Избрахте ПП и всичко е в фалит
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
к.петков неще да пълни джобовете на путин а напълни джобовкте на бай дън три четри пъти поскъпо плати за газта изгонето го този продажник те са много продажниците
21
4
 
10
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 месеца
"Топлофикация"---РАБОТИ САМО ЗА СОФИАНЦИ, А СЕ ИЗДЪРЖА ОТ ЦЕЛАТА ДЪРЖАВА!----С " БУЛГАРГАЗ" Е СЪЩАТА ДАЛАВЕРА...ХАХАХА
20
2
 
8
 
! Отговори
ФАКТ! преди 2 месеца
ЕНЕРГИЙНИЯ МОНОПОЛ НА "ТОПЛОФИКАЦИЯ" И " БУЛГАРГАЗ"---- ТРЯБВА ДА УМРЕ!..НЕ МОЖЕ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА ДА ГИ ХРАНИ И ИЗДЪРЖА , ЧЕ ДОРИ И ТЕЗИ КОИТО НЯМАТ ДООСТЪП ДО ТЯХ!!!!!!!
19
2
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
сметките за тока от 18 и 19 лв сега платих 28 лв при същия режим за парното задек 100.35 ст за един радиатор сега видяхте ли разликата с руския газ и с сегашниямикс така ли се защитават интересите на хората това е позор
18
1
 
7
 
! Отговори
ДЪРЖАВНИТЕ ФИРМИ преди 2 месеца
..ТРЯБВА ДА СЕ ФАЛИРАТ---- ТЕ СА .РАЗВЪДНИК НА КРАЖБИ И КОРУПЦИЯ!Истината е в частната ИНИЦИАТИВА И КОНТРОЛ!!!!
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да знаете,че нарочно искат да ги фалират,за да ги продадат после на безценица както Костов направи преди време с доста предприятия.Пълна лудост.После като ги вземат на безценица целия народ ще плащаме космически цени.
16
1
 
2
 
! Отговори
!!!! преди 2 месеца
Имало информация в Блумбърг, че Байдън е въвел мораториум за износ на втечнен природен газ. преди това САЩ заробиха Европа чрез взривяването на 3 от 4-те тръби на Северен поток, подкокоросаха Украйна да не пуска газ през 2 от трите газопровода на своя територия, газопровод през Полша също е затворен. Блумбърг пишел, че Европа я чака студ. Между другото, преди година Силва Дончева беше казала, че няма да има топла вода , че ще има огромна енергийна криза ....
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е какво се чудите! В Германия Мерцедес си продава всички филиали + централата в Щутгард. Това е то "руска заплаха" и "антируски санкции". На практика американската икономика воюва срещу европейската и печели. А без ефтините руски енергоресурси азиатската икономика поглъща остатъците от европейската. За това нашите предатели се държат така неадекватно - Защото воюват на страната на американската икономика, а нас бавно ни загробват.
14
3
 
8
 
! Отговори
Топчо преди 2 месеца
България по всички направления отива на майната си, по план.. Амин , R.I.P. 681-2024
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ ДО ТОВА ВОДИ
12
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Спокойно, Кокорчо ще фалира и НЕК и АЕЦ Козлодуй! Задачата поставена от посолството е да превърне България в африканска държава!
11
3
 
13
 
! Отговори
Fena преди 2 месеца
Един от най-слабите ни енергийни министри. Много приказки, без да казва нищо важно. Само тоя му виновен, другия бил далавера. Ама нека хубаво да види Славчо - когато нищо не разбираш, един такъв ала-бала може да те върже, че става за министър. По негово време, газът се вдигна 7 пъти.
10
8
 
4
 
! Отговори
енергетика преди 2 месеца
Никой не ползва газ . Следователно цените на газта нямат значение. Всички сме на ТЕЦ и нямаме проблеми. Цената на тока е свързана със цената от АЕЦ а от там излиза ниска цена. Като ви го *** със 300 във енергийния микс и цените на тока стават отвратителни.
9
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Топлофикация-София, черната касичка на ГРОБ. 14 години Фандъкова я краде и тъпче Чекмеджето на Про стия. Сега видите ли Промяната били виновни. Топлофикаци е в практически фалит от 2009 година.