Украйна удари военното летище „Белбек“ в Крим

Русия твърди, че свалила 20 украински ракети
Обновена: 1 фев 2024 06:36 | 1 фев 2024 06:11, Петър Бойчев
35
Украйна удари военното летище „Белбек“ в Крим
Снимка БГНЕС

Украинските военновъздушни сили нанесоха снощи удар по военното летище "Белбек" в окупирания от Русия полуостров Крим, предаде Ройтерс, като се позова на пост в "Телеграм" на командващия ВВС на Украйна Николай Олешчук.

В поста той благодари за провеждането на операцията, пише БТА. "Украинските летци със сигурност ще се завърнат в родното си летище", написа командващият ВВС на Украйна, като разпространи и видеоклип на удара.

Руското министерство на отбраната съобщи, че Москва е осуетила въздушен удар срещу Крим, като е свалила 20 украински ракети – 17 над Черно море и още три над полуострова.

Според министерството отломки от украински ракети са паднали на територията на военно поделение в село Любимовка, разположено близо до военновъздушната база "Белбек". Инцидентът не е причинил щети на "авиационното оборудване", допълни руското военно ведомство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: Украйнакиевкрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
ДО Тъпотлантиците преди 2 месеца
Бедната българия между да помогне на своя си народ налива 8 милиарда помощи на Ус-райна която даже не е член нито на ЕС нито на НАТО за да Евро- ге-ски-те ценности на Фон Лайняниен а ншите болни деца и хора ще събират капачки за да си помагат
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Се потапят все удрят все настъпват и накрая в украйна пак мобилизация и ги гонят като диви прасета по улиците а просека Зе отново обикаля като прости-тутка да проси пари. Как все удрят тука и там а накрая отиват към капитолация. затова България ще кешира сега 8 милиарда наши пари в тези 50 милиарда който ***-ния ЕС дава на гнусните хохли
22
0
 
2
 
! Отговори
Капитан на Кораб преди 2 месеца
До Анонимен 19 - Те и карабляка ми потопиха, ама вий май още не щете да повярвате, а не иската, защото сте с промити червени мозъци от вашите вербовчици.
21
2
 
1
 
! Отговори
toti преди 2 месеца
Тия май само се пуцат за интерес от медии и всяка вечер да ни занимават с тия селяни,де ни се бият ни се целиват!!! Явно има Путин с Зеленски договорка да исчакат да видят какво оръжие имат САЩ и да си сверят часовника...а САЩ се отдръпна и остви ЕС да си источва банките и да продалжава да налива пари в празното,които Бог знае де отиват !!!
20
0
 
1
 
! Отговори
Бахура преди 2 месеца
Всичко изглежда като една върховна договорка, целяща прочистването на Украйна от населението й и последващата подялба на страната. Колко още хора трябва да загинат ? Пожар с бензин ли се гаси? И Бай-дрън, и ***, и Жълно-Синкси са пионки в една предварително разиграна партия. Не мога да разбера как вярвате на всичко това дето пишете.
19
0
 
1
 
! Отговори
Бахура преди 2 месеца
Г-н АнонимеН, Не знам дали осъзнавате че наливането на още оръжие в Украйна, действа против нея. И най-вече против жителите й. Загубите в хора са огромни. Какво точно ще помогнат 400 000 снаряда годишно. Това са малко над хиляда снаряда дневно. Миналата година, по време на най-интезивните военни действия, Украинците изрелваха по между 3 000 и 5 000 на ден. Руснаците около 10 пъти повече - между 25 000 и 45 000 на ДЕН ! Не виждате ли, че всичко което се отпуска е крайно недостатъчно...
18
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За Путин България е неприятелска страна той обича Иран,Турция и тем подобни.
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нищо му няма на Белбек, да си пишат укроте каквото си щат
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как ги е "ударила", като ракетите били унищожени? И що за снимка сте бацнали? А тRолът с главните букви ще да е бая огладнял, че много се е попотил да коментира глупости.
15
2
 
14
 
! Отговори
до 19 преди 2 месеца
верно е имало банкрут при бай Доньо, а сега какво е, че при Алцхаймера дълга се вдигна до невиждани висоти и през месец се налага да го увеличават, че да не банкрутират - печатница с ракети = САЩ
14
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Белбек" не разбра че го бомбят, ама нейсе, имаше много видеоклипове къде се виждаше, че има взривове далеч от "Белбек" по разни поляни, за съжаление бяха близо до жилищни блокове, нотях не уцелиха слава богу!!!
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До АнонимеН В Лудницата пак ли са ви пуснали нета?
12
27
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ШАНСОВЕТЕ ТРЪМП ДА СПЕЧЕЛИ 2-РИ МАНДАТ КАТО ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ СА ПОД 10% , ЗАЩОТО НАСЕЛЕНИЕТО НА ФАЩ ОЩЕ ПОМНИ ДО КАКЪВ БАНКРУТ ДОКАРА ТРЪМП ДЪРЖАВАТА ДОКАТО БЕШЕ НА ВЛАСТ В ФАЩ! ТОВА ЗНАЧИ, ЧЕ И РЕЖИМА В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ В МОМЕНТА ИМА ПОД 10% ШАНС ДА СПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА КОЙТО ВОДИ В УКРАЙНА И НА ТЕРИТОРИЯНА НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!
11
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гладна кокошка просо сънува!
10
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Когато загубите на фронта са китични, украинците имат нужда от успокоителни новини, макар и неотговарящи на действителността.
9
23
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЩЕ БЪДЕ НАПЪЛНО ОПОЗОРЕНА СЛЕД ПРЕИЗБИРАНЕТО НА ФАЛШИВИЯ ПУТИН И ЩЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗБИВА МАСОВО ЦЯЛОТО И НАСЕЛЕНИЕ А ПЪК ВЪВ ОКУПИРАНИТЕ ТЕРИТОРИИ АБСОЛЮТНО ЗАСЛУЖЕНО! ПО ОКОЛО 200 000 СНАРЯДА 155 ЩЕ ПОЛУЧАВА НА ГОДИНА УКРАЙНА ВЕЧЕ СА ПОРЪЧАНИ КАТО ПОРЦИЯТА ОТ 200 000 СНАРЯДА ЩЕ Я ПОЛУЧАТ В НАЧАЛОТО НА 2025-ТА! И ОЩЕ 200 000 СНАРЯДА ЩЕ ПОЛУЧИ УКРАЙНА ПРЕЗ 2026-ТА В НАЧАЛОТО ТЕ ЩЕ СА ОТ НАТО И ТЕ СА ПОРЪЧАНИ ВЕЧЕ! НО ПОБЕДА САМО АКО ДЖО БАЙДЪН СПЕЧЕЛИ 2-РИ МАНДАТ ИНАЧЕ КРАЙ УКРАЙНА
8
3
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
"прясната" новина е от 3 дена, а снимката от преди 3 месеца!
7
11
 
3
 
! Отговори
да се посмеем преди 2 месеца
Кувейт са обещали на САЩ да дадат 120 Т-80 на Зеля
6
25
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ТОВА СА БЕБЕШКИ ИГРИ! УКРАЙНА ОБЯВИ, ЧЕ АРСЕНАЛА С КОЙТО РАЗПОЛАГА ПРЕДИМНО ЩЕ ГО ПАЗИ ДО ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ В ФАЩ! АКО ДЖО БАЙДЪН БЪДЕ ПРЕИЗБРАН ЩЕ ИМА ТОЛКОВА МАСОВО ИЗБИВАНЕ НА ПУТИНИСТИ , ЧЕ ЗА ГОДИНА СЛЕД ПРЕИЗБИРАНЕТО НА ДЖО БАЙДЪН ЩЕ БЪДАТ ИЗБИТИ ПУТИНИСТИ КОЛКОТО СА ИЗБИТИ ДОСЕГА. УКРАЙНА ОБЯВИ, ЧЕ Е ИЗХАБИЛА САМО ЕДНА ТРЕТА ОТ СНАРЯДИТЕ КОИТО ПОЛУЧИ И ПРЕИЗБЕРЕ ЛИ СЕ ДЖО ЩЕ ИМА ПРАЗНЕНСТВО СЪС 100 000 СНАРЯДА ПО ГЛАВИТЕ НА ПУТИНИСТИТЕ ЗА МЕСЕЦ :D
5
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички ракети са свалени, повредена техника няма. Кво летище кви пет гривни.Укропитешката ви пропаганда не върви.