Украински снайперист гръмна руски офицер от 3800 м – световен рекорд

Вячеслав Ковалски стрелял с пушката "Властелин на хоризонта“
1 фев 2024 08:01, Петър Бойчев
354
Украински снайперист гръмна руски офицер от 3800 м – световен рекорд
Снимка БГНЕС

Украинският снайперист Вячеслав Ковалски постави нов световен снайперски рекорд през ноември миналата година, елиминирайки руски офицер на разстояние 3800 метра, пише РБК-Украйна, позовавайки се на Оперативно командване на ВСУ "Север“.

"През ноември 2023 г., използвайки пушка "Властелин на хоризонта“ с калибър 12,7x114 мм HL, украинският снайперист Вячеслав Ковалски постави световен снайперски рекорд“, съобщи командването, пише Фокус.

"Снайперистите от 32-ра механизирана бригада са особено горди със своя учител. Ежедневно, в усърдната работа по унищожаването на враговете, те усъвършенстват изкуството си на точна стрелба, за да се нарекат достойни ученици на своя наставник", допълват от ОК "Север".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
2
 
39
 
! Отговори
Обективен преди 3 месеца
А снощи докато изпробвал в Украина новата си пушка " отмъщението на килъра " взел че гръмнал Нотариуса пред заведението в Горна баня.
168
1
 
12
 
! Отговори
до до 170 преди 3 месеца
Хич даже не ги гледам ,Аз си знам за мене и въобше не им вярвам .
167
5
 
20
 
! Отговори
до 170-ти преди 3 месеца
Оптиката не е нищо особено, даже няма балистически компютър. А цевта на тая еднозарядна бракма е твърде къса, за да дава добри резултати на такива разстояния. Има доста видеа в интернет, можеш да видиш, че пушката е на практика модернизиран ПТРД, със скъсена цев, а вместо дулен компенсатор има нещо като шумозаглушетел.
166
33
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Браво на човека. Бие паразититe.
165
4
 
20
 
! Отговори
Къв Василии Заицев преди 3 месеца
Той човека ина 500 метра не е стрелял , аз във казармата се убедих във едно че ако бягаш бързо на 100 метра под 13 секунди със калашник никой не може те уцели ,ако бягаш полувин час те ще ти хванат предварението ,ама да кажем изкачаш от някъде и след 3-4 секунди си зад друг дувар ,това един път два пати и вече внимаваш за снайпера защото вече те чака прикладвал е и е взел предварение и ако пак изкочиш на мерника му --е сори ! Ама за 3800 метра си е мене гледа тебе вижда ...
164
2
 
17
 
! Отговори
каква е тази оптика преди 3 месеца
Балистиката си е наука НО сега тези не вадят ветропоказатели и още 5-уреда от раницата ,а оня до него само фиксира цевта и му дава за една секунда корекциите защото всичко е електроника . Трябва обаче да е доста високо и да има някакви електронни зумове като във апачитата за да вижда целта ,Ако е легнал във една равнина със целта няма как да стане --- във случая оптиката е интересна и на какъв станок е .Иначе е фантасмагория !
163
4
 
33
 
! Отговори
да преди 3 месеца
тоз рекордьор сигурно е бягал после 4 км. да види пагоните му - руски офицер ли е, или чеченски пешак!
162
5
 
31
 
! Отговори
гост преди 3 месеца
Какви ти 3800 метра . Реално го ударил от цели 380 км като се целил в десния му т а шак понеже там имал татуиран сърп и чук но вятъра дал отклонение и го ударил на още по лошо място където пък бил татуиран *** я пиз духин.
161
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако изчислиш добре вятъра и парабулата и с немалка доза късмет може да гръмнеш човек и от доста по-голямо разстояние. В случая обаче късмета е важен, защото ако беше само умения, щеше да има много такива случаи.
160
4
 
30
 
! Отговори
Боримечката преди 3 месеца
Аха .,,Вярвам "ви.А аз вдигнах 1000кг. От лежанката! Вие вярвате ли ми !
159
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Някой много рано е хванал дедо си за дамаджаната. Като не сте учили физика, мислете, бе, ора. Статията е антинаучна фантастика.
158
8
 
29
 
! Отговори
Скот Ритър преди 3 месеца
И като повтаряте и потретвате едни и същи новини ,това ще промени ли факта че Украйна е тотално разбита и Украинците дали осъзнават че вече нямат държава а военен полигон на който обслужват западните интереси което всъщност е трагичното.Руснаците си постигат целите бавно но славно!
157
0
 
9
 
! Отговори
Каква е тази оптика преди 3 месеца
Виж да е ,,апачи,, тая работа е бая брадата . Не вярвам , да уцели пак като е толкова добър .
156
10
 
3
 
! Отговори
бл преди 3 месеца
В интерес на истината дори куршум от Калашников убива на такова разстояние. Имаше една стара книжка "Съдебните лекари разказват" и там беше документиран случай при който войник случайно ранява фатално колега от 5км разстояние, защото мислел че е далеч от казармата и стрелял напосоки. Съвсем друг е въпросът дали Уркото може да си припише това убийство.
155
5
 
17
 
! Отговори
А, как 3800м?! преди 3 месеца
Аз чух за 9 километра, бе! :D
154
2
 
1
 
! Отговори
опетков преди 3 месеца
До Анонимен 148 Няма такъв хан "Тангра", невежий. Даже терминът "Тенгри" (върховен бог) е неправилно побългарен на Тангра и възвеличен като бог, в който уж вярвали българите.
153
2
 
14
 
! Отговори
Пфф преди 3 месеца
Това ще да е бил "Призракът от Киев". ;) Кой вярва на тия бабини деветини?
152
2
 
8
 
! Отговори
опетков преди 3 месеца
До Анонимен155 Сигурно се е целил в някой пред него. Има толкова фактори при снайперистката стрелба, че дори поразяване на цел от 2000м е в областта на фантастиката.
151
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Алекси системата ти сложи плюс въпреки че кликнах за минус. Твоята позиция с нищо не се различава от тази на убийците. Съжалявам те дори и минус не заслужаваш , такова падение на човешката личност показваш. Едно е да се убива на война а съвсем друго е да се радваш на убийствата.
150
12
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Истински защитник на Родината си.Чакаме още рекорди в ликвидирането на нашественици.