Обрат на фронта: Украйна не дава Авдеевка

Праща мощно подкрепление там
13 фев 2024 14:45, Петър Бойчев
148
Обрат на фронта: Украйна не дава Авдеевка
Снимка БГНЕС

За първи път от началото на войната част от подразделенията на 110-та отделна механизирана бригада са изведени за ротация от района на Авдеевка. Това обяви говорителят й Иван Секач в ефира на Радио "Свобода“, предава УНИАН.

"Нашата бригада е на това направление вече две години. Защитата ни започна на 40 километра от Авдеевка. Това е от Ню Йорк до Опитное. С течение на времето руснаците струпаха сили, за да превземат Авдеевка. И затова нашата линия намаля, сега е няколко пъти по-малка“, обясни Секач.

По думите му сега бригадата няма възможностите да удържи Авдеевка - на помощ са изпратени подкрепления. "За първи път от почти две години части от подразделенията на 110-а отделна механизирана бригада бяха напълно изведени от боевете за почивка и ротация. Наистина пристигнаха подкрепления. Няма да казвам какво е подразделението. Но става въпрос за мощна подкрепа, малко по-спокойни сме сега“, призна говорителят на 110-та отделна бригада.

Според Секач основната задача на Руската федерация на това направление е прекъсването на линията за доставки.
"Въпреки че има и други варианти (за логистика – бел. ред.). Т.е., те се опитват да превземат Авдеевка. Имат ясна задача, всички разбираме, че изборите в Русия са през март и в Москва се нуждаят от победа. Затова те използват всички възможности и всички налични ресурси за изпълнение на задачата, независимо от загубите“, твърди Секач.

Той също така добави, че за някои цели Руската федерация използва професионални военни. Но по-често биват мобилизирани военни на договор или наемници от други страни. Но в много отношения, уверен е Секач, Русия има много предимства.

"Те имат пълно предимство в авиацията, ние не можем по никакъв начин да повлияем на въздушните нападения, бомбардировките на града и нашите позиции. Имат и огромен брой персонал, с който не се съобразяват и непрекъснато експериментират с различни групировки, използвайки бронирана техника. Имат задача и се опитват да я изпълнят по всякакъв начин“, заключи говорителят на 110-та механизирана бригада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 2 месеца
Понякога отстъплението е вид победа.
129
0
 
1
 
! Отговори
Alex преди 2 месеца
Досега, откак ги сглобяваха, Ком шийте сгубиха 21 парчета! Колко ли ша сгубим ние! Ми да земим да поръчаме още!? До 2040 може и да додат! Чувам, НАМИБИЯТА били преди нас, щот били у НАТО ТО!?
128
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Хунка-----как какво? от девет месеца говорят че взимат Авдеевка.
127
0
 
1
 
! Отговори
Alex преди 2 месеца
Докато додат в ТЕРИТОРИЯТА, ко лко ли от чертежите ша паднат? Кър, ептен ачик, АБЪКЪЛЪМ!
126
1
 
2
 
! Отговори
Хунка преди 2 месеца
Не разбрах какво е настъплението на руснаците, че да има обрат.
125
1
 
2
 
! Отговори
Alex преди 2 месеца
Тук в БУЛГАРИСТАНА, имаме камара смелчаци! Генерал лейте нанта от чекмеджето, генерала ГНОМ, САВАТА, ПРАСЕТО, ХРИС ТО НОСКО БОЙКИКЕОЛУ! Моа да ви пратим и ДЕСАТА, щот са е разсъхнала малко! И щях да забр авя; Селяндурчето от Стамболий ски, дето закачаше бомбите в Че шнигирово!
124
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Там сега е по-голяма месомелачка от Артемовск ! С тези темпове до лятото няма да има никакво пушечно месо !
123
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
*** птоклет да си.
122
3
 
5
 
! Отговори
М дааа преди 2 месеца
Да пращаш добре подготвени части като азовци (ако е вярно) за защита е лоша стратегия. Или просто целта е да ги занулят, защото подобно на Вагнер са фактор и в даден момент може да не играят според сценария
121
3
 
14
 
! Отговори
Пен преди 2 месеца
Хахаха какъв обрат бе ***? До сега да не би да са я давали на руснаците Авдеевка? Може би искате да кажете ,че скоро ще я дадат!
120
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А дано.Ама на дали!-:))
119
0
 
8
 
! Отговори
Дава, не дава... преди 2 месеца
Кой я пита?
118
4
 
19
 
! Отговори
наобратно преди 2 месеца
има вевче обрат на обрата - руснаците прерязаха напълно линииите за доставки. Ако верно са пратили "мощното подкрепление" - скоро ще замирише *** азовско печено.
117
19
 
11
 
! Отговори
:)))) преди 2 месеца
Горките рашисти, почти двугодишен военен срам и резил! Добре, че са Северна Корея и Иран да им дават оръжие, иначе войната щеше да е вече в масква.
116
6
 
22
 
! Отговори
Жоро преди 2 месеца
Абе Петьо, какъв обрат те гони бе. Те и укрите няма да ти повярват.
115
1
 
14
 
! Отговори
дяконЪ преди 2 месеца
...я по-добре козяците да кажат за спешната помощ изпратена днес с няколко Искандера със касетъчни глави по няколко точки с дислокация и какво е останалобот тях.....подскзка вижте и Сирски кво казва по целият фронт настъват...Седилово, Цукурино днес са тотал щета , а в аАвдеевка пуцат с ФАБ1500, да веччв минаха в трое раз ...до вчера бяха с ФАБ5001771:56Скоро Одеса
114
5
 
17
 
! Отговори
закъснели новини преди 2 месеца
"подкреплението там" е от азовци - те руснаците как ги чакат само! ДА видим след няколко дни, ще са интересни новинарските вопли тука! :)
113
4
 
20
 
! Отговори
на кого да вярвам? преди 2 месеца
"Норвежкото разузнаване: Русия става все по-силна и печели предимство"
112
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руската опозиция направи голям пожар в един от хангарите за ремонт на МИГ-ове в Москва.
111
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Залужни и другите ги смениха по искане на Вашингтон, като условие да им отпуснат онези 60 милиарда. А всички в Украйна знаят, че Сирски не е по-голям от Залужни, но никой не се интересува от лична слава. Всички там гледат общото бъдеще на Украйна.