Обрат на фронта: Украйна не дава Авдеевка

Праща мощно подкрепление там
13 фев 2024 14:45, Петър Бойчев
148
Обрат на фронта: Украйна не дава Авдеевка
Снимка БГНЕС

За първи път от началото на войната част от подразделенията на 110-та отделна механизирана бригада са изведени за ротация от района на Авдеевка. Това обяви говорителят й Иван Секач в ефира на Радио "Свобода“, предава УНИАН.

"Нашата бригада е на това направление вече две години. Защитата ни започна на 40 километра от Авдеевка. Това е от Ню Йорк до Опитное. С течение на времето руснаците струпаха сили, за да превземат Авдеевка. И затова нашата линия намаля, сега е няколко пъти по-малка“, обясни Секач.

По думите му сега бригадата няма възможностите да удържи Авдеевка - на помощ са изпратени подкрепления. "За първи път от почти две години части от подразделенията на 110-а отделна механизирана бригада бяха напълно изведени от боевете за почивка и ротация. Наистина пристигнаха подкрепления. Няма да казвам какво е подразделението. Но става въпрос за мощна подкрепа, малко по-спокойни сме сега“, призна говорителят на 110-та отделна бригада.

Според Секач основната задача на Руската федерация на това направление е прекъсването на линията за доставки.
"Въпреки че има и други варианти (за логистика – бел. ред.). Т.е., те се опитват да превземат Авдеевка. Имат ясна задача, всички разбираме, че изборите в Русия са през март и в Москва се нуждаят от победа. Затова те използват всички възможности и всички налични ресурси за изпълнение на задачата, независимо от загубите“, твърди Секач.

Той също така добави, че за някои цели Руската федерация използва професионални военни. Но по-често биват мобилизирани военни на договор или наемници от други страни. Но в много отношения, уверен е Секач, Русия има много предимства.

"Те имат пълно предимство в авиацията, ние не можем по никакъв начин да повлияем на въздушните нападения, бомбардировките на града и нашите позиции. Имат и огромен брой персонал, с който не се съобразяват и непрекъснато експериментират с различни групировки, използвайки бронирана техника. Имат задача и се опитват да я изпълнят по всякакъв начин“, заключи говорителят на 110-та механизирана бригада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Подкрепление Не са Кинжали , а Искандер М, но резултата е същия.
109
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Полк Азов го зачислиха да зашитава Авдиивка. Това е една от най-добрите венни части на ВСУ. Дали са им и най-доброто от западните оръжия. Пълно е с химарси там. Путин няма да може да се похвали с победа на изборите през Март.
108
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
не можах да разбера , къде е обрата в текста, както и да е..
107
27
 
4
 
! Отговори
Гроб за Путтткин преди 3 месеца
До 111: Пише , че са пратени подкрепления за ужас на монголоидното жуже в Московията, ко не разбра?
106
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Зеленски е отправил Азовци защото го е страх от тях да не му врътнат майданче.И ги праща на заколение
105
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Подвеждащо заглавие, да хване някой заблуден читател!
104
12
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
108, стига с тия коминтернски лозунги. Като свърши последният рашист, сами ще тръгнете да се избивате, защото вие без врагове не може да съществувате. Без врагове вие сте просто едни прсти сееляяци.
103
19
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Украйна доколкото ки е известно, още има плацдарм на левия бряг. Трябва им само въздушна поддръжка. И тук според мен атаката ще дойде след сваляне на още някой А50. Поне аз така бих ръководил настъплението. Бих добавил и боеспособни части като тия от Абдеевка, не разни мамини синчета от полигоните.
102
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Войната ще свърши със смъpтта на последния paшист.
101
2
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Боби, така само предполагам. Иначе няма логика да вадиш боеспособни части, удържали Авдеевка 2 години и да вкарваш абсолютни новобранци, тренирани само на полигон. Явно е, че готвят сдава ето на Авдеевка. Какео направиха Вагнер? Същото. Воюваха, спечелиха и се изтеглиха. А относно далекобойността на ракетиге...ако става въпрос, С400 се ползваха и на 400 км, но с помощтта на сваления А50. Не е проблем разстоянието, проблем е насочването на тия ракети, откриването на целите.
100
4
 
14
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До Бай Дрън "Предполагам през Днепър с подкрепа на новата авиация и новите дронове на САЩ." Два въпроса колко далекобойни са ракетите въздух въздух на САЩ(Аим-120Д е 120км на голяма височина) как ще направи мост през Днепър около Херсон като там след разлива при скъсване на язовира е едно голямо блато... Дори само стандартните ракети Р-31 на МиГ-31 от 1980година е собсег 130км да не говорим за по-новите Р-27АЕ и Р-37
99
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
заглавието не отговаря на съдържанието
98
18
 
8
 
! Отговори
Психиатър преди 3 месеца
Стокхолмски синдром, е да искаш Путин да те "освободи".
97
3
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Дерта на САЩ сега е да изпробват ИИ в Украйна. Затова и ще се отпуснат средства. Атаката ще е през Днепър, хващам се на бас. Там дето събориха язовира. Не случайно взривиха стената.
96
18
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Дааааа, ясна е тактиката на Сирски, дано янпроумеят и руснаците. Изтеглят се многомбоеспособни части, за да се пренасочат към важни места, а се праща обучено на хартия пушечно месо без грам опит. Това означава самомедно Авдеевка скоро ще бъде дадена на руснаците, а Украйна ще настъпи на друго място. Предполагам през Днепър с подкрепа на новата авиация и новите дронове на САЩ.
95
7
 
24
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Доколкото разбрах от статията, дошло е пушечното месо, а истинските рамбовци се изтеглят, за да не си останат заеинаги там. Да му мисли пушечното месо защо е там.
94
3
 
16
 
! Отговори
Ром"с преди 3 месеца
Сирски изпраща най-добрата войскова единица на Украйна в Авдеевка ,а това е 3 бригарда която досега бе в резерв и тренираше(уж) и сега е изпратена в Авдеевка и се сътой от азовци и добре въоръжени и обучени ,тъй че ще става инетерсно там..ако руснаците ги премелят за 1-2 месеца ,то ще им се открие път ....ако пък украинците успееят да направят контраудар,то могат и в Донецк да влязат .."интересно" ще става в Авдеевка,за съжаление.
93
9
 
5
 
! Отговори
СЛАВА НА НЕПАЛ..!! преди 3 месеца
НЕПАЛ ЩЕ ОСВОБОДИ РУСИЯ....
92
6
 
32
 
! Отговори
Христо преди 3 месеца
Сирски се натяга и това ще коства живота на още хиляди млади момчета.
91
7
 
28
 
! Отговори
аха преди 3 месеца
Е, чак пък "обрат на фронта"... Украинците са пратили още хора за курбан. те така правеха и в бившия Бахмут, но това не доведе до обрат. Зеленски бадева редуцира бройката на мъжете в Украйна, но като има още улави да му се вържат, тяхна си работа.