Залужни бие категорично Зеленски при избори в Украйна

Социологическо проучване показва разлика 68% на 32%
Обновена: 6 мар 2024 09:51 | 6 мар 2024 09:50, Петър Бойчев
54
Залужни бие категорично Зеленски при избори в Украйна
Снимка БГНЕС

Бившият главнокомандващ Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) генерал Валерий Залужни би спечелил президентските избори в страната, ако бъдат организирани такива в настоящия момент. Това показва проучване на агенцията "Социс“, цитирано от киевското издание "Страна.ua“.

Според резултатите от допитването, Залужни би събрал гласовете на 41% от избирателите в Украйна в първия тур на гласуването, а настоящият президент – Володимир Зеленски - 23,7%. За Петро Порошенко биха гласували 6,4%, а за Дмитро Разумков - 5,6%, пише Фокус.

Във втория кръг Залужни би победил Зеленски с 67,5% срещу 32,5%.

В същото време 65,4% от анкетираните са на мнение, че няма нужда от провеждане на избори преди края на войната. 33,3% са на противоположното мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
13
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 месеца
Ключовата дума"Би" и както каза Путин "ако бабата беше имала яйки щеше да е Дядо"!Така и в украина "Ако" "Би" "Може би" и тому подобни!
5
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В нито една демократична държава вече не искат избори. Дори и в САЩ биха ги отложили ако имаха тази възможност в конституцията. Само диктаторски държави като Русия провеждат избори и референдуми днес.
4
13
 
3
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 месеца
В тази ситуация на война, изборите в Украйна са не само невъзможни а и незелателни. Едни избори ще хвърлят държавата в още по-голям хаос и криза.
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да де,ама изборите в"демократична"Украйна бяха"удобно"отложени,защото виждаш ли,да не вземат да се осъзнаят украинците и да взема да изритат дрогираната марионетка и шайката около него!
2
3
 
10
 
! Отговори
сигурно преди 2 месеца
Да видим дали скоро няма да се самоубие.
1
2
 
20
 
! Отговори
Леон преди 2 месеца
Режимът на Зеленски забрани изборите.