Европа превежда икономиката си на военни релси

Съветът на ЕС взема това решение на 21-22 март
20 мар 2024 07:07, Петър Бойчев
358
Европа превежда икономиката си на военни релси
Снимка БГНЕС

Ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че срещата на върха на държавните глави на ЕС на 21-22 март ще вземе решения за прехвърляне на икономиката на ЕС на военна основа. Поканата към участниците в срещата беше публикувана от пресслужбата на Европейския съвет.

"Сега трябва да предприемем радикални и конкретни мерки, за да станем способни за отбрана и да поставим икономиката на Европейския съюз на бойна основа“, заяви Мишел.

Той подчерта, че страните от ЕС трябва да харчат повече и да купуват повече оръжия заедно и по-ефективно.

"Нашата основна задача е спешното предоставяне на военна помощ на Украйна“, отбеляза още ръководителят на Европейския съвет.

Мишел отбеляза, че Европейският съюз трябва да извърши ускорени покупки и доставки на снаряди за Украйна.

Ръководителят на Европейския съвет също призова страните от ЕС да се подготвят за война, за да се запази мирът на континента. Мишел призова страните от ЕС да приемат Русия сериозно като военна заплаха и да се подготвят за всеки сценарий.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
4
 
16
 
! Отговори
Мирът се разпада, преди 1 месец
отиваме на война! Внимавайте кого и какво избирате! Започва подготовката! Ако си мислите, че е фейк, прочетете отново написаното! Българите ще са първите като за фураж! Честито евроатлантици! Айде с останалата преостаряла техника на изток и успех! Как беше поговорката - като не искаш мира на ти секира!
240
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 270. Ами нямаше. Ако украинците бяха подписали договора в Истамбул щяха сега да са си цяла държава .
239
3
 
15
 
! Отговори
Малко инфо преди 1 месец
1989 комунистическа КНДР наброяваше 17 милиона граждани, УССР над 52 милиона, а НРБ - 9 милиона2024 комунистическа КНДР - 27 милиона, демократична Украйна - 25 милиона (инвалиди 1 500 000), а европейска РБ - под 5 милиона. Военните релси да доста криви. Особено в Европа.
238
6
 
4
 
! Отговори
Фродо преди 1 месец
Мордор ще иZгори
237
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много искам да сме на военни релски! Тръпна в очакване да ме пратят в Украйна или където искат да ме пращат. Готов съм да умра за европейските ценности.
236
12
 
7
 
! Отговори
Чисто преди 1 месец
До всички, в България копейките са малцинство но пък много шумни!Само един пример: вой да небесата в нета за моччаа ама когато трябваше да го пазят на ЖИВО дойде НИКОЙ хахахахахСъщото ще е и с гАлоша
235
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква икономика в ЕС? Тя загива
234
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Идва НАТО да гази БЛАТО!
233
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Много лъжа Има една МНОГО ИЗВЕСТНА реч на руския фашист в Кремъл, малко след анексията на Крим, в която той казва, че Русия няма никакво намерение да има претенции или да присъединява нови територии от Украйна. Наглостта на КГБистите няма край, както и лъжите им.
232
6
 
9
 
! Отговори
Много лъжа преди 1 месец
До Анонимен 270...........Русия е АГРЕСОР по всички правила на международните отношения! По простата причина, че сама е нарушила договора подписан лично от Русия, с който тя, заедно с Великобритания и САЩ са ГАРАНТИ за териториалната цялост на Украйна и нейната неделимост, като в замяна на това тя се задължава да предаде на Русия ядрените оръжия намиращи се на нейна територия! Поне прочетете малко преди да вдигате лозунгите!
231
6
 
7
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
Това иска САЩ. От къде мислите,че Европа ще купува.
230
6
 
4
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Винаги споменават опасната и омразната им русия, но не и сев. корея, която също се въоръжава като за световно. Ако не бяха санкциите и намеса в тази война, нещата щяха да са съвсем различни. Да благодарим на ес-началниците.
229
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 271 Русия нападна Украйна избива населението и унищожава градовете и икономиката й, но не е агресор, а освободител. А "еврожендарите" не могат да го разберат това нещо.
228
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин не е диктатор. Той е пратеник на БОГ, ангел на справедливостта, доброто, възмездието, светлината и мира.
227
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия не е агресор. Освободител е тя на поробените от фашисткият бандеровски ботуш народи.
226
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия не е направила пълномащабна инвазия на чужда територия. Тя извършва полноценно освобождаване и спасяване руското население от геноцида на бандеро фашистките орди по крайните си южни европейски територии.
225
3
 
8
 
! Отговори
Мне преди 1 месец
До Българин Ц. Благодарение на САЩ и ЕС ви се даде ВЪЗМОЖНОСТ да живеете в демокрация. Вие я ПРОПИЛЯХТЕ, затова сега ви управляват пак руски слуги като Радев, Боко, Кирчо и т.н.
224
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Русия и трябват пет минути за да неутрализира целият така наречен Запад и още пет минути за да го изпари във вечността. Русия ще победи във всякаква война, най - вече ядрена!
223
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Латвия беше организирано шествие на войски от SS. Шествие на латвийските легионери от Waffen SS се проведе в Рига. Подобни паради в страната се провеждат ежегодно на 16 март. И Европа гледа на това с добро око, забравяйки за присъдата на Нюрнбергския трибунал. В същото време латвийските историци и политолози смятат подобни шествия за норма. В Латвия парадите на СС се представят като борбата на нейните граждани "за свободна страна" по време на Втората световна война.
222
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом папа Франциск е поздравил Путин с победата, значи това е правилният президент. Мен не ме интересува по - нататък 6e3pogHuцuTe русофоби какви словесни guapuu бълват по адрес на Путин, Русия и народа.