Видеоклип с обезглавяване е изпратен до училища в Париж

До платформата са стигнали и терористични заплахи
21 мар 2024 15:16, Елка Василева
23
Видеоклип с обезглавяване е изпратен до училища в Париж
Снимка: архив, БГНЕС

Заплахи за терористична атака и видеоклип с обезглавяване бяха изпратени до няколко средни училища в региона на Париж. Заплахите и видеоклипът са били отправени по-специално чрез училищната дигитална работна платформа, съобщиха полицейски източници, цитирани от Франс прес.

Френското министерство на образованието е предложило "психологическа подкрепа" на децата и възрастните, които може да са видели тези "шокиращи" изображения.

Според полицейски източник снощи и през изминалата нощ до най-малко пет средни училища в региона е било изпратено съобщение, в което се съобщава за терористична атака с взривно устройство.

"Извършителят или извършителите са хакнали имейл адреса на ученик, за да разпространят съобщението и видеоклипа с обезглавяването до всички пощенски кутии", каза източникът.

Запитано от АФП, министерството на образованието заяви, че "около 20 училища са били засегнати в региона Ил дьо Франс", като са били отправени "заплахи и възхваляване към тероризъм", с други думи са извършени "няколко сериозни нарушения".

Столичният регион Ил дьо Франс съобщи, че е подал жалба в парижката киберпрокуратура, позовавайки се на "заплахи за ислямистка атака". Областният управител на Ил дьо Франс Валери Пекрес осъди "изключително сериозните действия".

Дигиталната работна платформа на Ил дьо Франс, най-населения от френските региони, беше спряна.

"Мобилизирани са специализирани следствени служби за установяване на извършителя/извършителите" и "очевидно осъждаме тези сериозни заплахи", добави министерството на образованието, което "предлага психологическа подкрепа на всички деца или възрастни, които са гледали шокиращите видеоклипове против волята си". (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
Къде е "Шарли ебдо" да се изxоди по въпроса?
18
4
 
2
 
! Отговори
хибритка преди 1 месец
Сигурен съм, че това е резултат на хибридната война на Путин. Това не се случва случайно точно сега.
17
1
 
6
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
Казаното преди мен, за спасението на укрите, и проблемите при франсетата, е супер вярно. Приеха пандемията, за да се спасят от жилетките, а сега какво ще ги спаси?
16
2
 
13
 
! Отговори
рендетУ преди 1 месец
Бравус на Мултикултуралистите на баба Меркел и Евроатлантиците на Урсула фон дер Гьобелс, еб... лелята на Европа!!!
15
3
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Анонимен/5 "денкофф ни договори и на нас такива инженери." - не Денков, а гласуващите за ЕС и НАТО сами си ги доведохте. Просто се случи по времето на Денков.
14
2
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Е кажете де, нещо френското създание гилотин или целокупното западно създание джихади джон ли са пускали?
13
2
 
15
 
! Отговори
маалатъ преди 1 месец
мИкрона не мой да защити Франсето от арабелите и афрото, а тръгнал да спасява уСраина!!! И смех и грех, да го е...! -))))
12
3
 
17
 
! Отговори
Българинъ преди 1 месец
Съдбата на Европа е определена. Критичната маса от ислямисти е задействана и не може да бъде спряна. Това, което направиха в Израел е ражодка в парка в сравнение с кланетата, които чака Евро-Халифата. The west is next.
11
0
 
6
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
Всички мохамедани са терористи,защото техният пророк. Мохамед е бил терорист. Друг е въпросът,че имам съмерия за автентичността на видеото.Арабите в момента нямат нужда от атентати и са в затишие пред буря. На лицата им е изписан ужас,защото вече почти няма живи палестинци,а Израел ще продължи навсякъде. Имам усещането,че се подготвя тактическа обстановка за спечелване на изборите от крайнодесните партии на Земур и Бардела.Целта е след изборите ,да се обяви ЕС на Нациите и всички да бъдем изолир
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Макарона не се оправят неговите терористи от кол и въже в Франция ,но че воюват Русия ))
9
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Берат плодовете на европейските ценности.
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шарли Абдо изобразява френските войници като 120-килограмови чичковци, които Минрон се кани да изпрати в Укропия.
7
2
 
29
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Така е, когато пускаш су-льо и пу-льо от съвсем различен на твоя свят, с претенции за толерантност и искане ти да се приспособиш към тях. Жал ми е за всички обикновени хора, а политиците довели до това ги нена-ви.ждам с 200. Скоро няма да има място в Европа без терор, а благодарение на денков и компания и България е застрашена.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да не си избират Макрон за премиер, да си изберат Рамбо. Той знае как да се справя с терористи.
5
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
денкофф ни договори и на нас такива инженери. Вкарват ги директно с въздушен Шенген, щото така на Западна Европа и е по-лесно. Тука те ще се занимават сигурно с научно-изледователска дейност. Всички дето горещо ги защитават, дано да пратят такива клипчета и до вашите деца. Чак тогава може да се замислите, че нещо май не е Ок с тази миграция
4
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръгнали Украйна да спасяват! На Зельо да предложат психологическа подкрепа. И да обърнат внимание на по-важните проблеми. Че днес заплахи, утре и наживо може да го издемонстрират.
3
10
 
7
 
! Отговори
Реално погледнато преди 1 месец
Това са подобни на тия които отгледа Израел.
2
3
 
17
 
! Отговори
гейска работа преди 1 месец
кво си посеят - това им никне!
1
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това са подобни на тия които гази Израел.