Пускат от затвора най-страховития сериен убиец в Румъния

"Носителят на смъртта" беше обвинен за убийството на 11 души
5 апр 2024 14:21, Елка Василева
31
Пускат от затвора най-страховития сериен убиец в Румъния
Снимка: архив, БГНЕС

След 25 години, прекарани зад решетките, най-страховитият криминален престъпник в историята на Румъния след падането на комунизма ще бъде освободен, съобщава Диджи24. Григоре Бота беше осъден на доживотен затвор, след като уби 11 души. По-късно съдиите промениха присъдата му на 25 години затвор.

Григоре Бота беше осъден през 2000 г. за бруталното убийство на няколко бездомни мъже между април и август същата година. Обвинен в убийството на 11 души, той призна само за три от убийствата, но следователите представиха убедителни доказателства в седем други случая и съдиите решиха да го осъдят на доживотен затвор. Решението обаче беше променено по-късно на 25 години затвор.

Григоре Бота получи прякора „Носителят на смъртта“ или „Убиеца на бездомници“. Той криел телата на жертвите близо до гарата в Бая Маре или на брега на реката, която пресича града, пише Диджи24. Румънецът ги примамвал с бутилка алкохол срещу сексуални услуги. Един от мъжете успял да избяга и сигнализирал на властите, което довело до залавянето на Григоре Бота.
(Кореспондент на БТА Мартина Ганчева)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от Русия
Как Дронов се превърна от селско момче в Шаман - любимият певец на Путин?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Спрямо Путин е ангелче.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво , да е жив и здрав , на вън го чака бляскава кариера
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сега ще дойде да полудува в България.
27
6
 
4
 
! Отговори
вГъзраждани преди 3 седмици
Децата днес не могат да си представят, че си носехме ключовете на връв на шията, защото всичко се заключваше, че даже и изпраните джинси от простора ти сваляха. Не могат и да си представят, че не са ни взимали с коли от училище просто защото нямахме такива! Останалите с коли си поставяха чистачките само когато вали! Да не отварям дума и колко безделници, боси и голи имаше по центъра на София...
26
2
 
4
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 седмици
Интересно беше да научим, че най-големият румънски убиец е хомосексуалист
25
3
 
4
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 седмици
*** румънското правосъдие много хубаво, уа! Там ходят едни такива едни добрички, чистички, пухкави и неподкупни съдии и прокурори!
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До долу ес, вратите се заключваха и не седяхме до 12 :) Седяхме до 21 часа и винаги на светло, около блока. Освен това идея си нямаш какво е било преди, просто защото никой не ти казваше :) Поредният фантазьор!
23
1
 
1
 
! Отговори
До ошашавен преди 3 седмици
Така де, исках да кажа, че ще омъжа щерката за него, но то пък какво излезе... Но си прав, че в днешно време нищо не се знае.
22
6
 
6
 
! Отговори
долу ес преди 3 седмици
всички коментари са излишни. децата днешно време не могат да си представят, че не се заключваха врати, а децата стояха по улиците до 12 през нощта, без телефони, и никой не ги чакаше след училище с колата! а бездомници нямаше А такива като този системата ги приключваше по съвест, но изчезваха от обществения живот завинаги. Или до живот или смърт
21
1
 
4
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 3 седмици
До <><>, вече щяха да са го изпържили на някой стол. Стига фантазира за любимата ти росия!
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
6 и 8 се майтапят, но всъщност фактът никак не е смешен. Сега не е никакъв проблем човек да дойде от Румъния в България. Близко до ума е, че ако този престане да си пие лекарствата и забрави какво е обещал преди да го пуснат от пандиза, нищо чудно да отиде в регион, където не го познават. Защото в Румъния сигурно са му запомнили физиономията, докато са текли делата срещу него и са го показвали по телевизията. В съседните държави обаче едва ли някой ще го познае. Пази, Боже!
19
0
 
5
 
! Отговори
Ошашавен преди 3 седмици
До Шекспир Груйов /10/ Твоята щерка от мъжки пол ли е? Защото не пишеш, че ще го ожениш за нея, а че ще го омъжиш. В днешно време, когато човек прочете изречение като твоето, не знае какво да мисли. Може пък наистина задомяването с някоя мома впоследствие да се окаже омъжване - ти я гледаш засукана госпожица, но после откриваш, че междукрачието й е малко по-друго.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само 11? Ми Путин е за Гинес тогава!
17
0
 
18
 
! Отговори
Защо го пускат?! преди 3 седмици
От написаното разбирам, че този тип не ги е убивал в ситуация на неизбежна самоотбрана, а е вършил предумишлени убийства на хора, които не са му причинили никакво зло. Следователно, такъв човек е безскрупулен сериен убиец с проблеми в психиката. Не би трябвало да го пускат, а да го държат там, където изолират особено опасни психично болни.
16
8
 
5
 
! Отговори
<><> преди 3 седмици
Ако беше се родил американец живот щеше да си живее ......там бездомници колкото щеш + щеше да си купи по лесно оръжие отколкото хляб !
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
От на румънското Възраждане електората
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Румънец не е националност, а диагноза, начин на живот (както и българин).
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А дали е 'криминален' сериен убиец, или просто сериен убиец този 'криминален престъпник'?
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да го сложат съсед на съдията ,който го е оправдал
11
2
 
15
 
! Отговори
КуКлус преди 3 седмици
Сигурно си е взел поука и сега ще продава фъстъци на пазара !