Козметични продукти, които да изхвърлите веднага

Козметика, която дразни кожата ви
24 май 2024 14:50, Михаела Лазарова
1
Козметични продукти, които да изхвърлите веднага
Снимка: Istock

Всяка жена има набор откозметични продукти и гримове на тоалетното си шкафче. Някои от тях използваме всеки ден, други обаче стоят там с месеци и се употребяват рядко. Срокът им на годност изтича и това ги прави негодни за прилагане върху кожата, защото могат да причинят различни раздразнения и проблеми.

Но не само изтеклият срок е повод да изхвърлите тези козметични продукти, които не използвате. Има още фактори, които влияят върху качеството на козметиката и които са повод да прочистите тоалетката си още сега.

Кои са козметичните продукти, които да изхвърлите веднага?

Отворена и неправилно съхранявана козметика

С голяма вероятност на шкафчето ви има продукти, които не са с изтекъл срок, но са отворени и не са съхранявани правилно. Не са били плътно затворени с капачетата им, били са на пряка слънчева светлина или пък са били изложени на влага. Всички тези фактори ги правят негодни за употреба, особено ако не са купени и отворени скоро. Най-добре е да ги изхвърлите още сега и да не рискувате да раздразните кожата си с тях.

Козметика, която по някаква причина не използвате често

Един добър съвет, който можете да следвате е да се въздържате от купуване на козметични продукти, които няма да използвате редовно. Това хем ще ви спести пари, хем ще предпази кожата ви от раздразнения и неприятни реакции. Козметика, която не използвате всеки ден няма място на тоалетката ви. Ако имате такива продукти, сега е подходящ момент да се отървете от тях и да започнете нов подход занапред – без излишни козметични продукти в набора ви в грижата за кожата.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от Свободно време.
Юпитер в Близнаци - постигаме успехи и напредък
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари