Духовници искат "Религия" в училище

Така децата щели да получат не само образование, но и възпитание
4 авг 2011 22:07,
301
Духовници искат "Религия" в училище
Пресконференция на духовниците, участващи в международната конференция "Религията в полза на човека". Снимка: БТА

Представители на различни вероизповедания се обединиха за въвеждането на предмета "Религия" в училище. Това стана по време на конференцията "Религията в полза на човека" в София, съобщи БТА.

Според тях липсата на такъв предмет в българското училище дава отрицателно въздействие по отношение на възпитанието на младото поколение.

„Нашето общество няма от какво да се страхува при въвеждането на религиозен предмет“, смятат висшите духовници.

Според тях все повече са обезпокоителните факти за нравственото състояние на обществото ни. По думите им се наблюдават девалвиране на ценностите, приравняване на греха с добродетел, висока престъпност, бягство на семейството от задълженията му.

„Днешното съвремие постави нов модел на семейния живот на хората, който изведе родителите извън дома – на работа, и възпитанието на децата се повери на образованието“, посочиха на пресконференция духовниците.

По думите им образованието гледа на децата като съд, в който трябва да се вмести определен обем информация, и с това планът се счита изпълнен.

Затова според тях действителността налага в училище децата да получат не само образование, но и възпитание в религиозна нравственост, която да ги учи на отговорност.

„Много важна е ролята на майката и бащата, затова говорете на децата в училище като техни родители“, отбеляза главният равин на Тел Авив – Миер Лау.

Духовниците настояха и за свобода на вероизповеданието от политиката.

На конференцията представители на различни вероизповедания у нас посочиха, че вярват в мисията си да изграждат младите хора като здрави морални личности, които могат да помогнат за нравственото оздравяване на обществото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
6
 
7
 
! Отговори
Килъра преди 12 години
Правилно, аз съм за!
171
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя с белите парцали прилича на терорист
170
1
 
6
 
! Отговори
до осман преди 12 години
много рано си се напил бе *** а алах не ви ли забраняваше да пиете
169
16
 
4
 
! Отговори
Осман преди 12 години
Единствената религия, която би трябвало да се изучава в българските училища, това е ИСЛЯМА! Всякакви килимявки, дълги плитки и т.н. просто са неуместни. И най добре е със закон да се забрани християнството-гнусната религич на Инквизицията и поповете-педофили!!
168
10
 
7
 
! Отговори
hamurapi преди 12 години
Единствената религия, която би трябвало да се изучава в българските училища, това е християнството! Всякакви ***, дълги плитки и т.н. просто са неуместни. Ако не - тогава да се постанови, че България не е християнска държава!
167
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мизерници
166
6
 
18
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Тъй като вероизповеданията си загубиха всички възможни варианти да вкарат населението в църкви и джамии сега искат да влезнат в училищата да отчитат дейност и да зарибяват децата още от малки с политика тъй ка се оказаха едни търтеи на нашия век. Те просто са умопомрачени! Ако искат хората да им повярват те трябва да накарат хората да влезнат при тях а не те да отиват да им мътят главите.Пожелавам им успех в начинанието!
165
3
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
Тоя най-вдясно е черен джедай от ордена на кук-лукс-клан :D
164
4
 
11
 
! Отговори
sss преди 12 години
Колкото перуката ще ни накара да гледаме бг. мачове,толкова и тези ,наредените незнам как да ги нарека,ще вкарат младите в храмовете. Вярвам в Господ ,но не вярвам в църквата
163
8
 
8
 
! Отговори
А да ДооОБРЕ преди 12 години
Ей Попове и Равини,Господ един ден ще ви накаже .Уж сте ДУХОВНИЦИ а сте едни от най-богатите хора....по-принцип,не само в България.о аз забравих!!!!!>>....... какъв Господ бе????Та Господ ли измисли Световната Финансова Криза!!??????Гладът в Африка сигурно пак Господ го е сътворил.Нали така драги ми Милионери-ДУХОВНИЦИ....А ние да се молим нали!!!>???Е па я се молим всеки ден, да станем милионер ама честен, веки 48 годин се молим...и все не ставам-милионер.Как вашите молитви са толко силни
162
13
 
12
 
! Отговори
pachangel преди 12 години
Тия да не искат да вкарат в училищата всички религии.Трябва закон само превославната ни религия да има право да влиза в училищата.
161
2
 
20
 
! Отговори
ranik56 преди 12 години
Когато народа затъпее достатъчно ...винаги ,някой иска да го води за ухото или за носа .
160
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дедо Попе ти Попадийката не ли е праскаш бре?
159
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хаха седите си тука и после що имало Демографска криза ми то да се зомбираш по цял ден пред екрана работа ли е? хаха
158
2
 
7
 
! Отговори
до 216 преди 12 години
Ми аз като гледам и ти май си пропуснал щом си тука *** :)
157
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ИИИИИИИИ ТВА АКО НЕ БЯХА КОМПЮТРИТЕ КВО ЩЯХТЕ ДА ПРАВИТЕ? АЛОУУУУУУУУУ ШМАТКИТЕЕЕЕЕЕ ПО ТОВА ВРЕМЕ ХОРАТА Е.АТ ПОСЛЕ ДА НЕ СЕ ЧУДИТЕ ЩО ИМА ДЕМОГРАФСКА КРИЗА ХАХАХАХ МИ ВИЕ СТЕ СИ ВИНОВНИ ИНДИЙЦИТЕ НЕ СИ ГУБЯТ ВРЕМЕТО С ИНТЕРНЕТИ...
156
2
 
12
 
! Отговори
... преди 12 години
Преподавателят в Богословския факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" отец Гарена свалял студентки и им предлага пари срещу секс. За това информираха студенти по специалност "Теология", които заедно с преподаватели в катедра "Богословие" започват подписка срещу скандалния Петър Гаренов - отец Камен Гарена. Новината съобщи студентката по богословие Иванка Милева, която е общински съветник от АТАКА в Сопот. Подкрепата на партията на националистите потърси и един от ръководителите на факултета по богословие проф. Димитър Киров. "Негова е молбата АТАКА да поеме случая и да го разгласи", предаде Иванка Милева.Скандалният отец Гарена, който стана известен с обръщението си от амвона през октомври 2008 г. към тогавашния премиер Сергей Станишев: "Вие сте пич!", е преподавател по теология в Богословския факултет на Пловдивския университет от 2001 г. Отецът възмути обществеността, като чете в центъра на Кърджали Евангелието на турски език, а по Богоявление хвърли кръста от фадрома, заедно със своя приятел кмета Хасан Азис.
155
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дядо поп иска млади дупета, че порно-филмите с малолетни му омръзнаха
154
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е ТВА Е ТВА ЦЕЛЯХА ТОЧНО ЕВРЕИТЕ ДА РАЗДЕЛЯТ СВЕТА С ДВАТА СИ ПРОВОДИНИКА-ХРИСТИЯНСТВО И ИСЛЯМ И УСПЯХА....
153
4
 
6
 
! Отговори
... преди 12 години
Любимецът на политици и олигарси пловдивският владика дядо Николай, по примера на заможните си приятели, продължава да трупа богатство. Наскоро протежето на патриарх Максим обявило на всеослушание, че успял да спести няколко милиона в чужбина. Дядо Николай явно е осребрил част от парите, тъй като отскоро е прибавил към автопарка си два чисто нови мерцедеса.Близки до Николай споделят, че колите и жените са слабост на владика, както и всичко луксозно и скъпо. Освен новите си коли, свещенослужителят има още лимузина, БМВ последен модел, както и ауди. С изключение на служебният автомобил, който му се полага, другите били подаръци. Но на човек като него, който редовно ходи по приемите на най богатите бизнесмени в града, муС Георги ГерговС Георги Герговтрябват скъпи коли да не излага църквата.В града под тепетата се разказват и още по пикантни истории за владиката. Дядо Николай бил ценител и на женската прелест. Добрите му приятели бизнесмени го канели на тайни събирания, където хубави момичета забавлявали мъжката компания. Говори се, че доста дами от каймака на Пловдив са имали честа да бъдат обект на ухажвания от страна на богоугодния служител.Дядо Николай обича всичко около него да е марково и скъпо. От часовник Ролекс до обзавеждане Версаче все достойни неща за неговия сан. Друга страст на владиката са църковните реликви. Никога не се пазарял винаги плащал, колкото му поискат.Иначе пи ар- те му се грижат да си изгради добър медиен образ. На строг божи воин, които мисли как да победи злото и да върне вярата в сърцата на миряните. Дядо Николай е един от най силните претенденти за престола на патриарх Максим. Затова и държи на близките си контакти с хора като Георги Гергов или президента Първанов. Опитва се да се изкара модерен, като в същото време се опитва и да е консервативен. Но не може да твърдиш, че арменците не са православни въпреки че са най старата православна църква изобщо- и в същото време да се прекланяш пред олигарси и политици.Никой не може да припари до църковните хора, защото ги пазят по няколко бодигарда.