Ще се преминава в по-горен клас и със Слаб (2)

Външно оценяване ще има след 4-и, 7-и, 10-и и 12-и клас
13 фев 2012 07:14,
292
Ще се преминава в по-горен клас и със Слаб (2)
Снимка: архив Булфото

Сбъдва се най-смелата ученическа мечта - ще може да се преминава в по-горен клас и с двойка при добър общ успех (поне 4,00) и задължение изпитът да се вземе в рамките на новата учебна година.

Тази възможност се дава в проекта за закон за училищното и предучилищното образование, който ще бъде представен днес в образователното министерство, пише в. "24 часа".

Засега либерализацията е за пети и шести клас, но и по-малките не са ощетени - за тях повтарянето се забранява, а за да не се травмират. До 3-и клас изобщо няма да се пишат цифрови оценки.

В 7-и клас обаче няма как условното преминаване да се приложи, тъй като следва гимназиален курс, но до последно експертите обсъждали дали да не разпрострат революционната промяна и за гимназията.

Спорна била и темата от каква възраст да е задължителна забавачката. Надделяло мнението да е от 4, а не от 5 г., както сега. За да се тушира напражението с недостиг на места в яслите, детските градини ще са задължени да приемат и 2-годишни хлапета, ако имат обаче свободни места.

Формите на обучение ще са редовна, задочна, вечерна, индивидуална, комбинирана и дистанционна - с учене по интернет. Външно оценяване ще има след 4-и, 7-и, 10-и и 12-и клас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е толкоз ли са *** децата на политиците ?
12
1
 
21
 
! Отговори
дядо преди 12 години
аа че той *** Цецо така си минаваше едно време в по-горен клас,нали баща му беше от ДС
11
2
 
51
 
! Отговори
Хилари Клинтън преди 12 години
Явно мангало защитничката заедно с Уорлик са наплескали Бибитко,че *** не минават и 1 клас!!!Ето и резултата!Добре дошли в ***!Травмирани ми били....море едно дърво да зема аз,ще им мине травмата отмах!
10
1
 
64
 
! Отговори
Бъдещето преди 12 години
Начи,праскаш шестици по физическо,музика,рисуване и минаваш с двойки по Български език,математика и Биология.Много добре-очертава се "светло" бъдеще на свещи :))) Новото поколение от Азисовци е готово за бодра смяна!!!А помните ли "новината" от близкото минало , че 48% от първолаците са ***?
9
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те за това става все повече неграмотни.Дори и ""вишистите"" пишат с елементарни правописни грешки.бОтилкаОдавяОмраОбия
8
2
 
54
 
! Отговори
Озадачен преди 12 години
Аз се чудя,за какво ще ходят изобщо?Направо им давайте "дипломите" по пощата на 18 години!Аз после се чудя,защо като им пратя българска диплома и я гледат като голям камък и не я признават!Много добре,важното е да се продават албумите на певачките. П.П. и какъв е стимула за децата?П.П.2 абе данеби случайно,да има една част от "учениците" да се чувстват дискриминирани нещо?И после като попорастнат и пускат обяви- Млади студенти пренасят ВСИЧКО :))))
7
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Супер. Да не се травмират бъдещите мутри и мутреси. Гарантирано от мутренската банда.
6
2
 
46
 
! Отговори
УЧЕН преди 12 години
В това министерство /както и във всички останали/ работят само ***,простаци и некадърници! Защо не влезнат поне един път в класната стая и да видят с очите си колко знаят мамините синчета, и дали изобщо чуват учителите. Защо работещите да не ходят на работа и да им се плаща... Ей, проста държава,ей...
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
* може
4
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато на най високите позиции в страната са поставени,меко казано "***".Мове да се очакват само дебилщини.
3
3
 
49
 
! Отговори
читател преди 12 години
Либерализация, т.е. всички в клас, ***, араби, ментали, ***, за да помагат на нормалните по-бързо и те да затъпеят.
2
3
 
78
 
! Отговори
Леле преди 12 години
Какво ли не правите вече за де се води ,че сме образовали ***.... Що за идиотщина да се минава с двойка??!?? Образованието ни вече е на толкова ниско ниво ,че няма накъде надолу . Кои са обсъждали тая простотия ,че са я и решили? Чие е мнението за задължителна забавачка от 4 годинки? Вие съвсем се видиотихте бе???? Тия дето са го решавали май деца нямат и не са имали никога!
1
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Супер, децата вече няма нужда да учат, да им пишат двойките и да заминават нагоре.