Пълна промяна: Ще пренаписват учебниците

Започва се от помагалата на най-малките
Обновена: 23 апр 2015 07:31 | 6 апр 2015 11:53,
76
Пълна промяна: Ще пренаписват учебниците
Снимка: архив Булфото

Просветното министерство се захваща с пренаписване на учебниците, за да се отстранят проблеми и грешки. Промяната ще започне от помагалата за най-малките – от първи до четвърти клас.

Това обяви министърът на образованието Тодор Танев. Той обеща, че до две седмици ще съобщи кои учебници ще бъдат променени най-напред. Министърът беше категоричен, че обновяването се е забавило с десетилетия.

Още по темата

Хартиените учебници на този етап няма да отпаднат, макар и да се върви към електронно съдържание, каза още Танев.

Той съобщи, че министерство на образованието вече има План за развитие на информационните технологии, който днес ще бъде поместен на страницата на министерството. Проектът на този план за достъп до Единната електронна съобщителна мрежа /ЕЕСМ/ е подготвен в края на миналата седмица и днес е обсъден от политическия кабинет на МОН.

Планът е на индикативна стойност 135 милиона лева.

Зам.-транспортният министър Валери Борисов обяви, че ще бъде осигурен достъп до широколентов интернет за 29 слабонаселени места с общо 58 училища. България е сред първите десет държави по достъп до широколентов интернет в големите градове. Не можем да оставим обаче хората в по-малките градове и в селата без бърз достъп до световната мрежа, каза Борисов.

-----------

Медийна група Bulgaria ON AIR, финансовият сайт Investor.bg и Bloomberg TV оргнизират конференция от поредицата Образование и бизнес на 11 май 2015 в София на тема: Финансово образование за устойчива икономика. Допълнителна информация за лекторите, програмата и регистрацията за събитието ще намерите в специалния ни сайт - http://edu-business.info/

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/bulgaria/2015-04-22/vrazkata-mezhdu-biznesa-i-obrazovanieto-e-vazmozhna

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бас хващам, че един от учебниците ще е по история.