Наше момиче сред лидерите на университета в Йейл

Никол е в 10 клас и се е преборила с 300 000 кандидати
23 апр 2015 20:35,
35
Наше момиче сред лидерите на университета в Йейл
Снимка: Reuters, архив

Ученичката от 10 клас Никол Патлеева от Първо СОУ "Свети Седмочисленици" в Търговище е единственият представител от България, класиран за летния лагер на Йелския университет в САЩ.

Всяко лято университетът в Йейл провежда двуседмичен обучителен лагер за изявени млади лидери от цял свят, съобщиха от ръководството на училището, цитирани от БТА.

Обучението е в три категории: политика, право и икономика; международни отношения и сигурност; наука и иновации.

Тази година сред световните млади лидери има и момиче от България. Никол е ученичка с профил "природоматематически" с интензивно изучаване на английски език. Тя успява да се пребори в жестоката конкуренция с 300 000 кандидати и след серия от есета и писмени разработки на различни теми е приета в семейството на изявените млади лидери в света.

В периода 25 юли - 7 август тя ще живее в кампуса на университета, ще посещава лекции на водещи преподаватели и ще има възможност да работи заедно със свои връстници от цял свят. С високите резултати, които постигна в конкурса момичето печели и пълна стипендия за участието си.

Никол ще бъде част от екипа по програма "Наука и иновации" с насоченост в областта на архитектурата, която е нейна мечта и цел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
6
 
! Отговори
the echelon преди 9 години
До СМЯХНе виждам как точно реши, че знаеш произхода на момичето.... твой си е проблема, но все пак не ти прави чест да омаловажаваш постижението на момичето по този изключително долен начин.
22
0
 
3
 
! Отговори
биби преди 9 години
Абе какво му се връзваш на тоя,че то отдавна повечето го знаеме това за рептилците.Остави го да си сменя кожата.
21
0
 
3
 
! Отговори
Не лъжи! преди 9 години
16,Не баламосвай хората!Прием с предимство във висше училище имаше по всички специалности. Но не за това пише 12.Той пише за това, че беше много важно в характеристиката ти да е отбелязано, че още като пионерче си бил на ръководна изборна длъжност в пионерската организация. После и в комсомола. Тези позиции бяха нещо като "запазени места" за децата на партийни величия, на активни борци и на шефове.Изкуственото надуване на оценките на децата на големците също беше факт в училище навремето.
20
1
 
3
 
! Отговори
М.С. преди 9 години
Каквото ни обществото, такива и мислите. Какво тогава ? Въпрос с ненужен отговор. Въпрос, който няма нужда от задаване. Простаци сме всички ние, че сме допуснали общество от злобари, завистници и *** да ни водят за носа. Пък тънката Ви мисъл се е скъсала в началото, за жалост, и няма стойност, останала между две наклонени черти.
19
0
 
9
 
! Отговори
ирена преди 9 години
Ами,че то много наши дрца са по световно известни университети.Трябва всеки ден да пишете за тях!!Те са Българската ни гордост!Браво на момичето!
18
0
 
3
 
! Отговори
до мс преди 9 години
Уважаеми мс,бих желала да ти припомня,че в духа на добрият тон и доброто възпитание не е прието да се обижда.Това се счита за нисък клас необразован индивид.Така,че си отвори милите очички и се пообразовай малко за университетите.Чудесно за детето,всички ние се радваме и се молим да успее.А ти поради что се срамиш,неразумни юроде-си е лично твой проблем.А за неволно допуснатите грешки,моля да ме извините.(независимо високото ми образование)Отново успех.От брега на океана поздрави!:)))
17
0
 
10
 
! Отговори
Орлин преди 9 години
До бой, #8Говорите пълни глупости! Америка влага много пари за обучение и развитие на младите хора. И България не умира заради Леси. Толкова много доказателсва има около Вас вече повече от 25 години защо България е в това положение и масово младите хора напускат не само, за да учат. А и да работят след това, да се равиват и да живеят нормално. Не ги осъждам за това им желание! Но ми е тежко!
16
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-богати в света са футболисти, мафиоти, наркоброкери, певици и звезди от Плейбой, които даже не са завършили основно камо ли да са учили в Йейл. В Йейл е пълно с наркомани синчета и щерки на богаташи кметове банкери и политици които учат как да крадат и да държат в подчинение бедните.
15
3
 
15
 
! Отговори
42 преди 9 години
Хайде да оставим детето да се развива както си иска. Не виждам да е направило на някого нещо лошо. Има много хора които са допринесли за имиджа на България по света без да са станали лидери или известни. Самото учебно заведение е едно от най-престижните в света, което е достатъчен факт за успех.
14
0
 
15
 
! Отговори
гост преди 9 години
Браво момиче!
13
6
 
3
 
! Отговори
Зле. преди 9 години
До 4545А така, кажи им на тия от Йейл, които много по-малко знаят от теб, как се правят нещата! ***.
12
1
 
4
 
! Отговори
до 17 преди 9 години
да както се вижда от правописа ти /на латиница/ и от словореда ти -толкова си ''умен , интелигентен и образован '' ,че се движиш в такива среди ,че мнението на теб и твоите познати е меродавно.Щом ти казваш -значи всички в Йейл са *** беееее
11
5
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
slu6ai sq imam poznati kedeto deteto im e u4ilo v Balgaria i e bilo troikadjiq,i roditelite se premestvat v Ispania i posle kato sam se vidql s tqx kazvat tiq sa mnogo tapi deteto im tam bilo otli4nik xa xa vqrvam im
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 12:Приказваш глупости. Имаше математически гимназии където те спуквахаот учене (говоря за 6-дневна работна седмица с 6 учебни часа всеки ден).Кой връзкар можеше да изкласи в тази конкуренция?Аз като завършвах имаше програма за по-лесно приемане на мъже да следватза лекари - искаше се само да изкараш повече от тройка на приемните изпити.С връзки се влизаше само за международни икономически отношения, милиционерскотовисшо училище и военен (граждански) пилот.
9
6
 
4
 
! Отговори
4545 преди 9 години
Защо не ги обучават да работят, да създават, да помагат? А навсякъде се обучават за лидери? И кой ще работи? кой ще развива физиката, биологията, геодезията и т.н? Кой? Лидерите не могат нищо да създават, те могат да командват и да с аполитици..........
8
9
 
5
 
! Отговори
7 преди 9 години
Много ми се иска да сте прогледнали вече и да ви е ясно, че НИЩО НЕ Е СЛУЧАЙНО! И особенно с господа илюминатите,които си подбират умни наследници и ги посвещават как да унищожават човечеството.Чудесно за девойчето и много жалко за това което и предстои.Шефката ми е учила там и прекрасно знам за какво говоря!Да за съжаление живеем в матерялен свят и ни се налага да живеем,..така,че избора е личен.Успех
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А дали са го вербували чуждите служби вече......И после ще дойде да ни оправя....
6
6
 
5
 
! Отговори
Добре, че подбират преди 9 години
чрез конкурси и есета подходящи хлапета, които отрано да започнат да се обучават за лидери.Помните ли какво беше у нас допреди 25-30 г.?Знаеше се кои трябва да бъдат и в пионерското, и в комсомолското ръководство на паралелката, а също и в Учкома.Караха учителите предварително да планират приблизителния брой на шестиците, петиците и т.н. Шефските деца по право имаха (6) и (5), а останалите се борехме като лъвчета за допустимите 1-2 високи оценки, които могат да се напишат и на други деца!
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво!
4
2
 
10
 
! Отговори
Коментатор преди 9 години
До боцБългария е 3 пъти по-малка по площ от Германия а около 12 пъти по-малка по население. Какво пречи България да се превърне в страната-мечта за германци, американци и т.н. Ами имаме хубава страна, но лоша държава. И никой насила не кара хората да ходят в Америка.