Борим снега с машини от времето на Тато

Някои от снегорините са на по 30-40 години
Обновена: 19 яну 2016 08:09 | 19 яну 2016 07:22, Александър Попов
71
Борим снега с машини от времето на Тато
Снимка: Булфото, архив

Част от машините на фирмите, поддържащи пътищата, са още от времето на Тато. И нормално - лесно се повреждат и затова не успяват да се справят със снегопочистването на шосетата при тежки ситуации, пише "Монитор".

Някои от тях надхвърлят възраст от 30 години, други пък някога са били в резерва на армията и с десетилетия са стояли в складовете. Според автомобилни експерти това също ги прави ненадеждни.

Не бива да се забравя и фактът, че са съветски машини, харчещи астрономически количества гориво. Тези на базата на автомобила ЗИЛ в зависимост от модификацията горят от 37 до 43 л на час.

Инж. Павел Диковски, председател на Браншова камара „Пътища”, обясни, че броят и типовете на машините трябва да се съобразяват в зависимост от районите, където ще работят.

В началото на сезона бе обявена готовността на около 3000 машини, които да се занимават със зимна поддръжка. Като цифра това е достатъчно за цялата републиканска пътна мрежа от почти 20 000 км шосета. От пътната агенция не предоставиха информация колко от машините, ангажирани в последните дни с разчистване на снега, са се повредили.

По данни на АПИ в нощта срещу понеделник сняг по пътищата са разчиствали 1100 машини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: снегорини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
23
 
! Отговори
оставка преди 8 години
Оставка на Свинетка Пвлова и Пишман Политик Борисов! Българи , защо спим , защо ни е страх! Дайте да си оправим държавата поне заради децата ни!
26
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Борим снега с машини от времето на Тато"Естествено, парите трябват за лимузини за министри, депутати и други подобни! А каквото остане трябва да се преразпределя между наши хора! Откъде и за нови машини? Радвайте се, че и тези ги има...
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставка !!!!!!!!!!!
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-н Попов,вие знаете кой е Тато щото сте чели и чували,ама живели ли сте по негово време като голям човек,а не като дете за да знаете какво е било в действителност,щото родените след 1980 нищо не са разбрали
23
0
 
26
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Така ще е докато народа спи. Значи имаме пари за да подновяваме автопарка на парламента през няколко години а пари за нови снегорини няма. И си мълчим... Ми аре ся да излязат новите лимузини да чистят снега, щото старите снегорини изнемогват, чупят се, горят много... Ама така ще е докато народа не се събуди и потърси сметка от управляващите - защо аджеба си купуват нови коли а не купуват снегорини които зимата да чистят пътищата? Иначе и винетките вдигат, а пътища няма. Е за къв чeп ми е винетка
22
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във Варна машините са нови, какво ревете.Само оплаквания слушаме.Вярно, че руските камиони за нищо не стават и харчат много гориво, чупят се лесно ... абе руска работа!
21
3
 
2
 
! Отговори
до 20-ти ха ха ха преди 8 години
много си интелигентен,ама много та чак дрънкаш сигур си един от тези които по време на соца само вземаха и като цяло изглежда си един нереализирал се човечец
20
1
 
13
 
! Отговори
чичо преди 8 години
На кривата ракета космоса и пречи. Кикото е там че тези които трябва да чистят снега са частни фирми, и да вали и да не вали сняг те си вземат парите.
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко е кинти. кмета си наема бай пешо с 30 годишния курник да почиства за жълти стотинки селото му, а през това време на кмета са отпуснати достатъчно пари за хубава техника. Но нали и той трябва да намаже и парите в джоба на кмета, бай пешо и той ще има за ракия и така....
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Боковистите са номер едно в форума.Днес или утре Викито Нюланд ще набива канчето и инструктира идола им Боко как да доразсипе България,както Украйна,Либия,Ирак,Афганистан и т.н."
17
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХА ХА ХАщо пияндурите от руското посолство доставиха ли вашите опорни точки или още са в шок от срива на рублата
16
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
те и на Путин самолетите са по на 45 години ама ги нарича космически и без аналогови чак да му се смеят и кокошките
15
1
 
13
 
! Отговори
Роберт БОШ преди 8 години
До 11 Разумен бизнесмен- споделям иронията в думите ти. Ще добавя: "Аз плащам големи заплати, не защото съм много богат.Аз съм много богат, защото плащам големи заплати."Който разбрал, разбрал...
14
1
 
24
 
! Отговори
Депутат преди 8 години
Има много по важни проблеми за решаване. Автомобилния парк на парламента не е обновяван вече година. Тези БМВ-та и Аудита са морално остаряли. Искаме нови автомобили.
13
14
 
3
 
! Отговори
малоумниците преди 8 години
още въздишат по соца
12
12
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
Тато е син на шоп и влашка .......ка и е този който искаше да ни продаде на СССР
11
1
 
5
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Всяко време си има /и си иска/ своята техника, своите машини! Учудвам се, че още не са ги ограбили, разфасовали и отправили на някой кораб като скрап! Северните народи още от 70-те години имат шнекови снегорини, роторните са от преди това. Нямам понятие за каква точно техника е написаното по-горе , но когато те затисне снега и не можеш да си вършиш работата и лопатата помага. НО ,ние сме НАЦИЯ ТЕХНИЧЕСКА, лопата не хващаме !А дори за боя пари няма - Брюксел не дава !!
10
1
 
9
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 8 години
ОСТАВКА
9
2
 
19
 
! Отговори
маке преди 8 години
ех Тошо Тошо ако не беше ти ся сигур ке живеехме по пещерите добре че беше социализмо та йоще мръдаме след 20 годин не ми се мисли
8
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой е този Тато