Образованието е най-важно за държавата!

Всеки български депутат трябва да го каже, заяви Меглена Кунева
24 май 2016 10:42,
54
Образованието е най-важно за държавата!
Снимка: Булфото

Всеки български министър и депутат трябва да каже едно просто изречение: Образованието е най-важното за държавата! Това каза министърът на образованието и науката Меглена Кунева пред БНТ.

"Няма съвременен въпрос, на който отговорът не е образование. Всеки труден въпрос се решава чрез образованието", добави тя.

"Искам две неща от образователната система: тя да отговаря на името си, наистина да имаме образована България. И добро поведение, замествам думите добро поведение с думите дисциплина. Добро поведение означава да умееш да изслушаш, да умееш да разбереш другия, да се сдържиш, да подтиснеш агресията. Агресията звяр - по-добре да го държиш в клетка, отколкото да го пуснеш", каза още Кунева.

"На общество се учи в училище, в детската градина, затова и предучилищното образование е толкова важно. Учиш се да се съобразяваш с другите и да отстояваш себе си. Конкуренцията между тези две неща прави обществото наистина смислено", заяви министър Кунева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
фен на бсп преди 7 години
Тяхната програма:По-малко първолаци,зрелостници,студенти,учители,училища,университети,пари! Повече неграмотни,безработни и бедни!КАЖИ НЕ! ИЗБЕРИ БСП!
11
0
 
6
 
! Отговори
ГРЪБ преди 7 години
Защото *** народ, лесно се управлява!
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И за това продавате матури? За това ли постоянно дават учители които подготвят деца за световни олимпиади в коптори, нямат нито материална база, нито нищо? Заплатите на учителите колкото на един барман? За това ли студентите взимат изпити по 100 начина? За това ли таксата за един семестър е колкото 2 мин заплати? Стипендиите за отличниците са 5лв дет се вика... И после образованието било важно? Ами важно е, но вие го превърнахте в бизнес...
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И като го кажат какво ще се промени г-жо Пръмова ? Хайде не се напъвай нито си важна нито си ни интересна дори си твърде скучна на хората им трябват емоции всеки продуцент във Холивуд го знае, нито си важна нито интересна.
8
4
 
6
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Никакво образование не е необходимо. Бойко без више върти цяла държава, пардон България :) Трябва само здрави прави мъже, силни, нагли, самоуверени - така ще се оправим.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те самите не са образовани а ти чакаш да кажат тези думи
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Понеже образованието през последните 26 години е приоритет затова учениците в 5-ти клас все още немогат да четат и пишат!
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дам,така е!Но за 26 години успешно го съсипахте!! :-) :-)
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази червендалеста другарка, другарката Пръмова, нека първо да обясни за габонската афера и след това да казва кое е важно за държавата. Докато тези крадливи катили не се разкарат, не ще има оправия. Затова лустрация и закриване на седемдесехилядната банда щатни рушветчийстващи лапачи.
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Пръмова! Жалко, че толкова късно прозряхте елементарната истина - *** народ, слаба държава. А сега тичайте към библиотеката и почвайте да четете - поне 25 години сте назад!
2
0
 
14
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 7 години
Велика сте,мадам Куни Пръми !!!
1
0
 
27
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Браво Пръмова! Много точно казано но айде научете го тоя новия председател на ДПС (не си спомням името му) да говори на български.