Млади мъже взимат дрога, за да бъдат работоспособни

За това алармира шефката на психиатричната болница в Курило
5 юли 2016 10:00,
26
Млади мъже взимат дрога, за да бъдат работоспособни
Снимка: Reuters, архив

Зачести употребата на наркотици и сред младите мъже. При нас постъпват хора с високо образование и високи позиции, които вземат наркотици, за да се държат работоспособни. Това заяви шефката на психиатричната болница в Курило Цветеслава Гълъбова пред bTV.

"Подлагането на децата на тестове за наркотици е навлизане в личното им пространство", каза Яна Алексиева от асоциация "Родители" по повод идеята на ГЕРБ децата в 7 клас да бъдат подлагани на такива тестове.

Още по темата

"Въпросът е какво правим впоследствие с този тест, подлагайки на поредно изпитание доверието на децата и родителите. Защото не е възможно да направиш каквото и да било без знанието на родителите", смята тя.

"Има рационално зърно в тази идея и аз я подкрепям, но тя може да бъде опорочена по български", заяви от своя страна Цветеслава Гълъбова.

"Въпросът е идеята да се разработи от специалисти при широко обществено обсъждане и да се знае какво се случва, каква е целта и как ще се постъпва. Употребата на наркотици започва в все по-ранна възраст и проблемите са много сериозни", заяви тя.

Тестовете са уринни или чрез слюнка и дават бързо резултат за около 20 мин. Те показват също какви точно наркотици са употребени. Според г-жа Радкова, специалист по превенцията, дизайнерските наркотици обаче не се улавят с тези тестове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шефката на Курило(4-ти км) Цветеслава Гълъбова да си гледа шизофрениците и поне един път да защити техните права. А не те да бъдат оставяни на произвола на съдбата без инвалидни пенсии и социални помощи. Шизофрениците са винаги 1% от общото население на всяка държава. Хитлер през 1938 е заповядал те да бъдат унищожени, но след 10 г. те отново са били 1%. Сега има същия този геноцид спрямо тях въпреки Симпозиума на Европейския Мозъчен Съвет (ЕВС) в София през октомври 2014 г. Проклятие ще има !
15
2
 
4
 
! Отговори
Ерудиран наркоман преди 7 години
до 20Все още голямата част от хората не го схваща това, те са потънали в илюзии и безсмислени страхове, манипулирани от правителствата и бизнеса който стои зад тях, но постепенно нещата ще си дойдат на мястото. Естественото разгръщане на събитията ще ги принуди да променят разбиранията си.
14
4
 
8
 
! Отговори
Ерудиран наркоман преди 7 години
Точно, от хиляди години се употребява и няма нито един смъртен случай, да ти обяснявам ли защо? Преди сто години билката канабис е обявена като мн опасен наркотик, ест. поради бизнес интереси, а новите факти са, че лекува доста неща и помага при доста заболявания, едни от които са няколко вида рак, ама няма проблеми, ще си умираме лишени от възможностите, които растението предлага, защото е мн опасен наркотик и всеки втори гроб е на предозирал с него наркоман. Ами индустриалната употреба?
13
5
 
6
 
! Отговори
Ерудиран наркоман преди 7 години
И сега тази нова чудесна идея за превенция с/у наркотиците ще ви покаже, че проблема не е в наркотиците. След това нищо няма да се промени с години и държавата ще си продължи да си умира така както си умираше досега. Децата ви ще отидат да живеят в страни, където канабиса ще е декриминализиран, развити страни, защото там хората не са тесногръди и приемат нови факти, след като ги откриват след научни изследвания, не си циклят на една и съща остаряла, прогнила грамофонна плоча цял живот :D
12
3
 
8
 
! Отговори
Ерудиран наркоман преди 7 години
Вие българите сте приключили и психически, и душевно, бе мешко, и не е заради наркотиците, а заради отказа ви да си разширявате съзнанието, живеете си според едни и същи разбирания, и действате според тях с години и така сигурно изоставате като развитие от света, консервативна нация, която лека-полека се топи и изчезва, не заради наркотиците, а защото е изостанала морално и интелектуално, една ***, ограничена полицейщина, глупав режим държащ населението в бедност и невежество, амин :D
11
6
 
5
 
! Отговори
Ерудиран наркоман преди 7 години
Пуша повече от 5 години и никога не съм искал да мина на кока, на амфети, на хероин, на екстази и т.н., не съм и пробвал, не пия алкохол, не пуша цигари, въобще не ме интересуват, това са пълни глупости.
10
5
 
3
 
! Отговори
Ерудиран наркоман преди 7 години
До do 11Говориш наизуст, въобще не вникваш в нещата, най-малкото ме познаваш кой съм :D Аз използвам субстанцията за да се срещна с проблемите си, ама ти няма как това да го разбереш, защото нямаш опита, който аз имам, оттам и разбиранията, а кой с какви крачки отива там, където всички ще отидат е без никакво значение, защото ти не знаеш на коя крачка тялото ти ще стане част от хранителната верига на червеите, аз няма да казвам амин, защото този религиозен термин не е присъщ за нивото ми :D
9
6
 
9
 
! Отговори
Ерудиран наркоман преди 7 години
Аз пък искам да си пуша канабис, ест. не когато съм на работа, след, защото ме успокоява по начин, по който друго не може да ме успокои и се чувствам добре и мотивиран след това, пречистен от безкрайните глупости, с които се сблъсквам ежеминутно в тази прекрасна страна, ама не, било мн вредно, за мен не е, аз искам да си пуша, на никой няма да казвам, няма да разпространявам, децата ви няма да знаят, вредно било, няма нито един смъртен случай, по последни данни успокоява нерви и ги възстановява!
8
5
 
3
 
! Отговори
vlady преди 7 години
При положителен тест следва да се минава през специални тричленки в областните центрове с право на лична защита до половин час без адвокат и без обжалване със задължителна присъда минимум 5 години.
7
5
 
12
 
! Отговори
цар Соломон преди 7 години
Проверката е виша форма на доверие !!! Това и деца и възрастни трябва да го научат и никога да не го забравят. Проверката засилва доверието, тя не го накърнява.
6
2
 
32
 
! Отговори
SA преди 7 години
Българин да се друса,щото му се работи-и това доживях да чуя!!
5
3
 
12
 
! Отговори
Вейдър,Дарт Вейдър преди 7 години
Това са чалга бизнесмени дрогират се щото така е модерно.. ...в бизеса. .много здраве на маиките им...
4
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При капитализма е така - жертваш си здравето и личния живот в името на парите.А пък в България поне парите да бяха много... - тук младите мъже на високи позиции взимат колкото чистач на летището в Дания - 5000 евро.Айде, шмъркайте бело и скачайте, че кой не скача е червен!,
3
6
 
21
 
! Отговори
008/ преди 7 години
КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ СПРЕ С ТОВА "ЛИЧНО ПРОСТРАНСТВО"!ТАЗИ ДАМА ,АКО ИМА ДЕЦА,ДАЛИ БИ СЕ СЪГЛАСИЛА ,ЗАРАДИ ЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО,ДЕТЕТО Й ДА СТАНЕ НАРКОМАН?!АЗ-НЕ!
2
1
 
47
 
! Отговори
наков преди 7 години
Много ясно , че ще взимат дрога- как се издържа по 12 часа всеки ден за да хванат доста приличните 600 лв ?
1
3
 
21
 
! Отговори
Дж.0.1984 преди 7 години
Разбира се, те и всички спортисти взимат някакви "добавки" за максимална ефективност!

Спонсорирани публикации