Скандал и насилие в час, учителка изхвърли ученик с ритници

Тя била само по заместване, вече търсят нов преподавател за мястото
Обновена: 7 мар 2017 22:00 | 7 мар 2017 18:35, Камелия Цветанова
165
Скандал и насилие в час, учителка изхвърли ученик с ритници
Снимка: Кадър Нова тв

Напрежение и скандал между учителка и ученик във видео, публикувано в интернет, предизвика бурни и противоположни реакции.

Мястото е русенското училище "Йордан Йовков” и случката се развива в час по български език и литература на седми клас.
 
Видеото започва от определен момент, в който учителката гони от час ученик и го избутва през вратата, като замахва с крак. Според ученика - Николай, тя го е нападнала и ритнала без причина.
 
"Бяхме в час и аз исках химикал. Госпожата дойде и започна да ми хвърля раницата и да скубе другите за косите и да бие шамари. После ме хвана и блъсна”, разказа Николай пред Нова телевизия.
 
Според учителката обаче той се е държал безобразно и е нарушавал дисциплината в час. По думите на жената, тя не го е ритала, а просто замахнала с крак.
 
"Аз по никакъв начин не съм го ритала, просто той си е проблемен ученик, има проблем с дисциплината. Търпях го много пъти, той мяука, той прави всичко възможно да провали часа ми, всички го знаят”, каза Антония Бодурова, учител по български език.

 Според учителката Николай използвал и телефона си в час, както и ученикът, заснел клипа и отрича да е удряла някого наистина.
 
"Имам си тоя навик така да правя, нито съм го ударила, нито има нещо. Винаги така замахвам”, заяви учителката.
 
Веднага след случая заваляха обвинения срещу учителката. Тя е в училището отскоро. Директорът вече е поискал от нея писмени обяснения.
 
"Тя само замества и ще търсим друг заместник”, заяви Илия Костов, директор на СОУ "Йордан Йовков”, Русе.
 
Родителите на Николай няма да съдят учителката. А регионалният инспекторат по образование е уведомен за случая и започва проверка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: училищеРусеученик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
49
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Медал и по-висока заплата за учителката!
103
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евала на учителката!Днешните *** това заслужаватАко гомнара изрита учителката,мама и тати ще се разправят с нев,а няма да му сменят физиономията *** малкия дрискоч!Браво така трябва да се прави с тези *** както едно време,много права им дадоха на изродчетста!
102
0
 
31
 
! Отговори
Ицо преди 7 години
Трябва много бой за тия малки лайненца
101
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама то в елитните училища на запад още имало възпитатели
100
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако на това че учителката е изхвърлила някой с ритници от час му казвате "скандал", сте много зле! При сегашните гамени учителите тряба да са най-малко с тейзъри или с пищови и да почнат да разстрелват лекетата, които не знаят за какво са отишли там! Едно *** съсипва цял клас. Каквото и да е направила тази учителка НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ!
99
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През 30-те години в гимназиите имаше във всяка класна стая по един възпитател. Бивш стражар - здравеняк с дълга дървена пръчка. Стоеше на последния чин и чукаше по главата всеки който не гледа в учителя. Муха да бръмне ще се чуе. За сбиване и дума неможеше да става. Учителите преподаваха спокойни и всички си научавахме уроците в клас и нямаше нужда от ''частни уроци''.
98
0
 
52
 
! Отговори
Въртипух преди 7 години
Едно време хлапака въшлив щеше да отлети при директора,той да му отвърти два шамара и да стане достоен човек след време..,а сега е трагедия!
97
13
 
2
 
! Отговори
По-добре да й беше.. преди 7 години
До някои учителки..загрял врата с една песница-хем на теб да ти олекне,хем на даскалицата да й се изчисти кармата..!
96
0
 
49
 
! Отговори
готфрид преди 7 години
Поредното разглезено ***! И следващата даскалка без работа! Кога ке се научат учениците че освен права имат и задължения! Същото важи и за индийците :)
95
1
 
39
 
! Отговори
Колега преди 7 години
Защо ли тъй се получава с тези кротки, мирни, тихи, хрисими, възпитани ученици? Не мога и не мога да си отговоря на този въпрос...! Мисля, мисля и не се сещам, а вие, хора, дали имате някаква идея защо така е пощръкляла тази учителка?
94
23
 
3
 
! Отговори
м-да преди 7 години
Умственото безсилие поражда физическо насилие.
93
15
 
9
 
! Отговори
някои учителки... преди 7 години
Мен лично не ме е ритала учителка. Аз имах отличен 6 по математика, физика, химия, история, физическо и да не изброявам. По Български обаче, учителката се опитваше да ми внуши че съм глупав. е не можа. Колкото и да и е мъчно.15 години след като завърших, се случи да вървим на един тротоар един срещу друг. В един момент тя панически премина от другата страна.Мен ми стана смешно, но си помислих че може би ме е спасила от проява на насилие.Благодаря все пак.
92
3
 
32
 
! Отговори
днд преди 7 години
Не оправдавам учителката ,ама и тя е човек и нервите и си имат предел. В днешно време няма начин да накараш ученик да слуша.
91
1
 
43
 
! Отговори
Нико преди 7 години
Докато продължават да се подкрепят *** в училище,още доста пъти ще слушаме за насилие.Ученикът трябва да уважава учителя.Преди учител като набиеше ученик,като се прибереше изяждаше и един бой от родителите.Ми на жената не са й издържали нервите.Малко му е било.Пък който го подкрепя да влезе за един ден в училище.... друга песен ще запее.
90
19
 
2
 
! Отговори
до 88 преди 7 години
Ти в кой век живееш, отдавна строг костюми и лъскави визии не са на мода. Нашите учители не са по различни от другите хора в България, нацупени, важни, мачкащи, често с липса на елементарни обноски и не по-малко предизвикващо и агресивно поведение от учениците. Къде в България има положителна атмосфера, всички са много важни. За съжаление това са фактите. Сетете се за онзи даскал от Пловдив, по анг. ез, приложи нов подход, владееше аудиторията, но не пасва на колегите си. С шамари не стават неща
89
24
 
3
 
! Отговори
вече възрастен преди 7 години
Жените по принцип имат склонност към насилие.То се уталожва пред възрастни мъже когато са по-силни, но се отключва пред момчета във възраст между 11-17 и мъже над 65 години.
88
2
 
26
 
! Отговори
край преди 7 години
Статията и училището пак ритат най-онеправдания - учителя. Реда и дисциплината могат да се оправят като се реши какви са отношенията Училище, учители - ученик, родители.Дават права на директора да глобява родителите след акт от учителя ИЛИ да уредят отношенията с договори. При записване на детето - подписваш договор с училището с неустойки ако не се изпълнява. БРЪКНЕТЕ в джоба на родителя да си дисциплинира тиквеника/тиквата.
87
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както винаги - народа едно иска, управниците съвсем друго диктуват!На кого ли робуват?Или си викат - народа робски, ще го тъпчем както можем
86
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Задължително всеки учител с електрошокова палка!
85
2
 
17
 
! Отговори
Педагог в Германия преди 7 години
До ОТ НЕТАНе е точно така...! И тука се забатачиха нещата, и учениците знят само, че имат права!От година на година, става все по-тежко.... Либералистите ще убият тази хубава страна!