Родителите на осмокласника Радо: Убиецът му го тормозеше!

Братовчед му вече е с повдигнато обвинение
Обновена: 4 май 2017 09:31 | 4 май 2017 09:00, Петя Славова
65

Поредният сблъсък в училище, завършил с фатален край за едно от децата, направи друго обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост.
Още по темата

Трагедията стана в село Славяново, където след сбиване в час по биология 14-годишният Радослав Димитров загуби живота си. Детето бе ударено от свой братовчед.

"Този инцидент става в третия час по биология в 10:05 часа. Всички колеги са реагирали много бързо и адекватно, за съжаление не успяхме да спасим момчето", разказва  директорът на Основно училище "Христо Ботев" Лили Манолова, която изрази и съболезнования към родителите на Радослав.

Манолова бе категорична, че и двете деца не са конфликтни, нямат прояви на насилие.

"Просто се е случило спречкване между тях и едното дете е припаднало", допълни директорът.

Тя каза също, че днес психолози ще работят с децата, а след това от учебното заведение ще чакат решението на следствието.

"Те са обикновени деца, всеки ден може да се спречкат за нещо, но чак такива лоши прояви не е имало", подчерта Лили Манолова.

Затова пък родителите на 14-годишния Радо, бяха категорични пред Bulgaria ON AIR, че синът им е бил тормозен от същия ученик още от първи клас.

"Защо учителите лъжат? 10 години работих в ОУ "Христо Ботев" като охрана и напуснах, защото там са лъжци!" - твърди разгневен бащата на Радо.

Родителите казаха също, че няколко пъти са се оплакали в учебното заведение, че синът им е тормозен, но съответни мерки не са били предприети.

"Детето ми е подлагано на системен тормоз от същото момче, не от други ученици. Той се държи агресивно и с другите деца, не само с моя син", разказа майката на Радо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: училищебой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
10
 
! Отговори
учител ?!? НЕ МИСЛА преди 6 години
Учителите в България отдавна са под всякакви стандарти. В Първа Езикова Гимназия преди 15 години нямаше нито един нормален учител, освен класния ми, който преди няколко години почина. До 7 клас бях най-добрия по математика и всяка година печелих олимпиади, докато не се срещнах с учителката по математика . Тя ме отказа дори да влизам в час. Учителката по английски беше откровено луда и си въртеше очите като обсебена за екзорсизъм. Останалите бяха таргаши и некадърници. Директора корумпиран!!!
28
2
 
14
 
! Отговори
дайте снимка преди 6 години
дайте снимка на убиеца. Защо пак се крият убииците. За какво са ни медии, ако не ни информират адекватно. Като има убииство покажете убиеца и родителите му, да знаем кои са, ако ги срещнем да се пазим!
27
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо винаги щом някой малък дрискоч убие за удоволствие на някой детето всички скапани учителки и дректорки през глава се хвърлят да обясняват как убиецът е едно прекрасно дете-умно,красиво добро и тн.Симпатизират на убийци?
26
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 22Справедливо са го тормозили? Няма такова нещо като справедлив тормоз над дете, ако не разбирате защо- обърнете се към психолог
25
2
 
13
 
! Отговори
Яко бой преди 6 години
Живеем в държава на самоуправство. Тук е дивия запад. Проблемите се решават с твърда ръка. Ако аз имам подобен проблем, бял ден няма да видят нито учители, нито директори, нито родителите. Висок съм 201 см и тежа 104 килограма. Тренирам от около 28 години и с удоволствие бих се срещнал с всякакви гаменчета, родителите им и ръководството на училището. Ще ги накарам да изпитат от първо лице агресията, да видим дали ще се научат да си изпълняват задълженията...
24
4
 
8
 
! Отговори
Джъстис преди 6 години
ОЩЕ ЕДНА ПРИЧИНА В УЧИЛИЩАТА ДА ИМА ЛЕКАРИА ТОВА ЧЕ НЯМА ЛЕКАРИ Е ОЩЕ ЕДНА ПРИЧИНА, ПОРАДИ КОЯТО ТРЯБВА ДА ИМА ПОЛИТИЦИ-*** В ЗАТВОРА
23
5
 
15
 
! Отговори
бивш студент преди 6 години
Стига сте се карали и обиждали, бе хора! Едно дете си е отишло убито от друго... Това трябва да се превърне в държавна политика и да се върнат ТВУ-тата. Антисоциалните деца трябва да се местят в пансиони където да ги няма родителите им и да работят селска работа от сутрин до вечер... Само така ще се оправят
22
12
 
4
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
не е срамно да си селя нин , срамно е да си селя ндур и про ст! В кое училище да го преместят в Славяново, като очевадно е само едно ?!! Твоето дете сигурно справедливо са го тормозели, ако съдя по твоята интелигентност! Пожелавам ти и в новото училище да е така, да видим колко ти знае устата тогава
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички колеги са реагирали много бързо и адекватно---Адекватно, бързо? При гълтането на език е елементарно да се помогне, но явно или не са знаели какво да направят, или са се забавили. Трябва просто човека да бъде завъртян настрани, а не по гръб. И езика сам излиза от гърлото. После се прави дишане уста в уста и дишането се възстановява. Това вече се изучава в Червения Кръст при взимане на шофьорска книжка.
20
0
 
15
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
Абе добре го казваш, ама тия хора вероятно не са имали тази възможност да си пратят детето по света да учи в Швейцария в колеж.Това е ужасно за тези хора.
19
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Синът им подложен на системен тормоз и не са го махнали от там. Това е мазохизъм. Моето дете го преместих веднага щом разбрах, че няма да има адеквато отношение от страна на директорката и учителите при подобна ситуация.
18
0
 
9
 
! Отговори
Ултра Ботев преди 6 години
Напред към Славяново. Манолова, как си? Готова ли си за JUDGEMENT NIGHT !?
17
3
 
11
 
! Отговори
ВАЖНО преди 6 години
Не е важно дали са българчета децата или не са! Важното е ,че се случва в българско училище. Безхаберието на ръководството е довело до трагичния инцидент. По думите на родителите, те многократно са се оплаквали от системен тормоз от въпросния ученик над детето им! Значи като се оплакваш по редовния ред и накрая ти убиват детето в училище!Затова ако моето дете се оплаче от подобно нещо, ще излежа и гаменчето бияч и родителите му и директорката на училището! Изобщо няма да бързам и ще снимам!
16
0
 
27
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
За съжаление на агресивни ученици сме свидетели всеки ден- било то в училище или извън него. Преди няколки дни станах неволен свидетел на агресия от страна на ученик на " Киров" в София.Случката се разигра пред пътуващите в трамвай 11 в 07.50ч -младежът взе слънчеви очила от пътуваща ученичка, счупи ги и започна да я обижда.Нападна с ритници и удари с юмруци защитилите девойката двама мъже!Беше ужасно агресивен УЧЕНИКЪТ- блъскаше и риташе вратите и стъклата в трамвая!!!Липсва КУЛТУРА И ВЪЗПИТ
15
4
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
Държат всякакви деца, само и само да прибират парите от МОН за съответния ученик. Много ясно, че няма да изключат никого за агресия, много ясно, че диваци и тормозещи няма и много ясно, че на такива тетки все някой друг им е виновен и все нещо извън тях е станало.
14
16
 
5
 
! Отговори
xax преди 6 години
Абе вие като сте били в осми клас не сте ли се бутали и дразнели по коридорите? При мен имаше всякакви спречквания и конфликти, чисто по тийнейджърски. А съм учил в едно от най-елитните училища в страната, представете си кво е по селата.
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто припаднало детето , тцъ тцъ , всеки бяга от отговорност , да не е да си разваля отношенията .
12
18
 
13
 
! Отговори
организирамекскурзия преди 6 години
Предлагам да се съберем в Славяново, днес тръгваме 12 човека натам да попитаме лично директорката и нейното семейство как спят нощем като детеубиици! Без агресия просто ще наблюдаваме и ще заявим гражданската си позиция пред гражданката директорка. Ако правосъдието съвсем СЛОЧАЙНо не си свърши работата, може да и отправим групов поздрав по-нататък!
11
4
 
29
 
! Отговори
хм преди 6 години
чета коментарите и не мога да повярвам. За всичко директорката виновна. А никой нищо не казва за родителите. Не са ли те тези които трябва да възпитават детето. Не трябва ли в семейството да предприемат мерки ако отрочето им е агресивно, невъзпитано, арогантно. Ако то не учи и се държи лошо. Защо?! Всичко тръгва от семейството и семейната среда. Директорите не са пъдари. Да трябва да създават спокойна среда но главната и основна задача за възпитание остава СЕМЕЙСТВОТО.
10
10
 
0
 
! Отговори
твойта кожа преди 6 години
Ако мога с нещо да помогна,при мен яд и недоволство се получават от неперфекната ми кожа,втълпил съм си че искам да се татуирам но кожата ми е лоша и космата.Както и да е,не е ли хубаво децата да имат час по плуване ,да се плацикат заедно по физическо