Властта обеща ръст на учителските заплати с поне 15%

Борисов се фокусира върху образованието и магистралите
Обновена: 11 май 2017 11:56 | 11 май 2017 11:52, Веселина Йорданова
36
Властта обеща ръст на учителските заплати с поне 15%
Снимка: БТА, архив

Учителските заплати ще бъдат увеличени поне с 15 % от 1 септември, заяви финансовият министър Владислав Горанов. Възможно е да има още по-голямо увеличение, а точният му размер все още се изчислява.

Графикът е такъв, че до края на мандата ще се удвоят, ако мандатът е четиригодишен, каза още той.

Още по темата
От 1 септември ще изпълним ангажимента за повишение на заплатите на българския учител, заяви и премиерът Бойко Борисов.

"Трябва да се съсредоточим върху две неща – образование, това е най-важното, за да бъдем конкурентоспособни.

Второто е свързаността на Балканите, на регионите. Нямаме нито магистрали, нито жп линии с нашите съседи. Сега направихме с Турция, работим със Сърбия, Гърция. Надяваме се да направим свързаност и между България и Македония“, каза още премиерът на конференция за плана "Юнкер".

И премиер, и финансов министър смятат, че би могло да се направи още много за бизнеса по този план.

"Независимо, че в кампанията имаше твърдения от наши опоненти, че не сме усвоили нищо по плана "Юнкер" - втори сме след Естония", заяви Борисов.

Пред журналисти премиерът благодари на вицепрезидента Илияна Йотова за добрите думи, които тя каза вчера за кандидата ни за еврокомисар Мария Габриел. В телевизионно интервю Йотова каза, че се е зарадвала на новината, защото така българският интерес в ЕК ще е максимално защитен.

Борисов посочи, че се надява Европейският парламент да одобри нашата кандидатура и тя да е успешна.

За уволнения зам.-министър на здравеопазването Стоил Апостолов, премиерът коментира, че това, което е видял в репортаж снощи, е било достатъчен аргумент още сутринта да го освободи. В репортажа е разказан случай на жена, на която само по документи е извършена операция на коляното, за да се вземат пари по клиничната пътека.

Апостолов е бил управител на въпросната бургаска болница по същото време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
19
 
! Отговори
SUPEREXPERT преди 6 години
ОБЕЩАХА ДВОЙНО УВЕЛИЧИНИЕ ЗА 4 год 100% ,като го разделиш излиза 25% на год ЯСНО ЧЕ НА БОЙКО МАТЕМАТИКАТА МУ Е ЗЛЕ.
9
0
 
17
 
! Отговори
Smeska преди 6 години
Да от 600 на 690лв..... ха ха очаквайте резултати. Ще мотивираме младите да стават учители с тези цифри сруг път.Само да не се чудите защо средната възраст е 50г. Просто тези на 50г и над не могат да станат фризьорки, иначе и те да са зарязали професията.
8
0
 
22
 
! Отговори
4444 преди 6 години
Вижте снимката.Гледайте добре-харесва ли ви? Мазни,нахални и самодоволни физиономии -едната на свищовско счетоводителче със връзки на високо ниво,че и дебело,другия селски хвалипръцко.Къде са професионалистите -заврени в канала където им е мястото -да мълчат иначе ги чака съдбата на Орешарски. Затова сме тръгнали наникъде!!!!!
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И това правителство ще е къса писта .
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да попитам баце за едни програми няма от съюза за други в ловеч се намериха и то не за 300 лева като моята гледам вдигната глава колежката отиде на кафе баце тия програми от евросъюза дадени за обучение не са ли за всички еднакви по разпределение и друго като мислят само за програми под формата за нам какви си курсове нее ли редно да се контролират ми ние малките фирми отиваме на улицата данъци сметки кои да плаща с какво я ми кажете две такива фирми големи ми само ядове има защо сететесе
5
0
 
19
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
Излязоха данните на евростат за държавния дълг на България за 2016.Вече е официално, че 2016 дългът е нараснал с повече от 2 млрд. ЕВРО. Не ги гледайте какво говорят, а какво правят!
4
0
 
17
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Те и на пенсионерите обещаваха ама после почнаха да обясняват колко хубаво било за държавата, че няма да дадат обещаното. Както се казва, това което аз ви обещая, няма кой да ви го даде.
3
1
 
9
 
! Отговори
9689 преди 6 години
Зъбльо, доходите на всички с изключение на наследниците на Политбюро,клановете на ДС и слугите им са малки.Увеличението на заплатите на даскалите за мутрата е още повече гласоподаватели.А това е уравнивиловка защото има Учители и даскалундери.
2
11
 
3
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Образование и инфраструктура! Точно така! Очертава се един изключително силен период за България, само Естония все още ни изпреварва.Браво!
1
0
 
16
 
! Отговори
Зъбльо преди 6 години
Срамота! Трябват трицифрени увеличения! В Германия взимат десет пъти повече!Подиграват се с хората с някакви мижави увеления само и само за да стоят на власт!