Кастрева призова директора на СМГ: Подай оставка!

РУО и МОН установиха нарушения в работата му, разкри тя
24 авг 2017 13:37, Анисия Иванова
31
Кастрева призова директора на СМГ: Подай оставка!
Архив: Булфото

Началникът на Регионалното управление на образованието в гр. София д-р Ваня Кастрева призова директора на СМГ Антони Стоянов да подаде оставка във връзка с продължителните конфликти в елитното училище.

Пред БНТ Кастрева съобщи, че разследване на РУО-София и МОН вече е установило редица нарушения в работата на директора, които са повод той да бъде освободен от работа.

Още по темата

Тази сутрин пред Софийската математическа гимназия имаше протест на учители, родители и ученици заради прекратени договори на учители и дисциплинарното уволнение на учителката по математика Петя Тодорова.

Днес протестиращите заявиха пред камерата на Bulgaria ON AIR, че директорът се крие от тях и не иска да отговаря на въпроса защо са били освободени преподавателите от гимназията. Трудовите им договори не са били подновени през юли и учителите все още не знаят какви са конкретните причини за това.

В средата на юли трима от учителите с временни трудови договори от СМГ потърсиха именно Dnes.bg, за да разкажат за уволненията си. Тогава медията ни потърси за коментар по темата и директора Антони Стоянов, но той не пожела да говори.

Днес от Министерството на образованието се очаква да дадат окончателен отговор за това дали Петя Тодорова ще бъде възстановена на работа.

Петя Тодорова беше отстрана от директора на елитното училище Антони Стоянов, защото, по думите му, тя е уронила престижа на математическата гимназия като не е допуснала негови ученици до национален кръг от състезанието "Европейско кенгуру" като член на комисията.

Родители и ученици от СМГ застанаха твърдо зад Тодорова. Според тях тя е отличен професионалист, който трябва да остане на работа в гимназията.

Според протестиращите в този момент Антони Стоянов е официално в отпуска, но втора нощ спи в училището, заключен в кабинета си с печата на гимназията и други документи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
14
 
! Отговори
Страшно! преди 6 години
Тази жена поддържа мафията на директори,прикрива всичко и навсякъде реди свои хора-този как се е промушил, не се знае!
8
1
 
7
 
! Отговори
Даскал преди 6 години
Тая, да вземе да оправи материалната база в училищата в София, да изгони сдруженията, които са приватизирали 145 и 55 СУ и тогава да се произнася за СМГ.
7
1
 
11
 
! Отговори
иван преди 6 години
НЕ С "ОСТАВКА", КОЯТО Е АКТ НА ЛИЧНО ВОЛЕИЗЯВЛЕНИЕ НА НАРУШИТЕЛЯ, А С "ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИЕ" СЕ РЕШАВАТ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ!!!!
6
0
 
2
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
До ЗапознатаАко искаш,че ти я оправя ? Клавиатурата ,де...
5
12
 
13
 
! Отговори
Boto преди 6 години
Кастрева си беше шеф на столичния инспекторат преди да е заместник министър и след това продължи да е. Всеки запознат знае, че на тази позиция тя може да влияе доста повече на системата отколкото като заместник министър (и то наоткачен министър).Предполагам сега ще има хейт, но тя е един от наистина добрите специалисти в тази система.
4
1
 
3
 
! Отговори
Запозната преди 6 години
Извинявам се за разместения словоред.Клавиатурата не ми е наред.
3
3
 
11
 
! Отговори
Запозната преди 6 години
До ЕленаМного удобниощипани госпожици! са на управляващите тия феодални владетели -директорите.Провеждат си политиката ,а когато някой успее да организира родителите на протест,тогава фарисейски се правят на
2
0
 
14
 
! Отговори
Дража Вълчева преди 6 години
Я ! Кастрева много са я понижили ,бе !!!
1
2
 
23
 
! Отговори
Елена преди 6 години
Я стига глупости!Директорите са недосегаеми!Феодални владетели.Имат си собствена държава ,колят бесят а учителите мълчат,защото ще ги прати на Улицата на безработните.по-скоро Кастрева ще си подаде оставка!