С главоболие и в болнични: Битият с кол учител не знае дали ще съди ученика

Не иска да се връща към случилото се в гимназията в Садово
21 сеп 2017 19:30,
68
С главоболие и в болнични: Битият с кол учител не знае дали ще съди ученика

Антон Велков, учителят по английски, който беше нападнат от свой ученик в Садово, ще остане в болнични общо 14 дни. Той все още се чувства зле след нападението и не иска да си спомня случилото се в училищния коридор на 19 септември.

"Сега все още имам главоболие, световъртеж и не мога", бе лаконичен пред "Монитор" Антон Велков. Няколко часа по-рано той категорично отрече да е провокирал с думи и действия нападателя си, 18-годишният Атанас Георгиев. Конфликтът между тях бил стар.

Още по темата

Преди година ученикът заплашил преподавателя, че ще му запали къщата. На 19 септември Атанас Георгиев заявил на забележката на учителя си да не пречи в часовете: "Никой нищо не може да ми каже. И президентът да дойде, пак не може да ми каже нищо". След това ученикът казал на Велков: "Сега ще видиш какво ще стане".

И за да изпълни заканата си, излязъл навън, взел един кол и с него ударил по главата учителя по английски език.

"Води се следствие и съм казал каквото където трябва. Няма какво повече да кажа. Вие как бихте коментирали това, което се случи в Асеновград? Как бихте коментирали, че човекът в Бяла, когото удариха с бутилка по главата, почина? Така че няма какво да коментирам въобще", заяви преподавателят.

След болничните той все още не знае дали отново ще се върне в класната стая в гимназията в Садово. Не е решил и дали ще съди нападателя си, който е на 18 години и е пълнолетен. Казва, че когато се почувства по-добре здравословно, тогава ще обмисли как да постъпи и дали ще си търси правата по съдебен ред.

Нападението над него стана буквално на втория учебен ден, когато в края на четвъртия час трима ученици от гимназията, сред които и нападателят Атанас Георгиев, влизали от кабинет в кабинет, нарушавайки така учебния процес. Минали и през класната стая на самия Антон Велков, но той успял да се справи първоначално с тях и да ги изгони от часа си. След това влезли в часа на преподавателката по история и география Магдалена Дибчикова.

Отворили вратата на класната й стая и започнали да вдигат шум. Учителката не успяла да ги изгони и отишла до кабинета на зам.-директорката Елена Мирчева, за да се оплаче от ставащото. Мирчева на свой ред излязла в коридора и заедно с Дибчикова и Велков поговорили с тримата и се опитали да ги вразумят. В първите минути Васко, Емил и Атанас видимо се успокоили и обещали да се приберат по класовете си.

Тогава обаче Атанас Георгиев излязъл извън училищната сграда, изтръгнал един от коловете в двора, върнал се и преди някой да успее да се намеси, ударил един път по главата учителя по английски език. Тогава към двамата се втурнали както учители, така и ученици, които ги разтървали.

Преподавателят инж. Зарко Давчев закарал колегата си до здравната служба в Садово, откъдето се обадили за линейка и набитият учител бил закаран в болница в Пловдив. Там минал на скенер и прегледи през спешния кабинет и бил изписан за домашно лечение. След екшъна в училищния коридор тримата ученици били арестувани за 24 часа.

В следобедните часове на 20 септември районната прокуратура в Асеновград, откъдето са поели разследването, са повдигнали обвинения срещу ученика с кола Атанас Георгиев, когото са оставили за нови 72 часа в ареста. Срещу Атанас прокуратурата е повдигнала две обвинения – за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм и за нанасяне на лека телесна повреда на учител.

Другите двама – Емил Янев и Васко Георгиев, са пуснати да се прибират в ромската махала на село Чешнегирово, където живеят. Те ще бъдат свидетели по процеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Образователното министерство спешно да закупи и раздаде каски на учителите!
3
2
 
26
 
! Отговори
Да съди родителите преди 6 години
След като така нагло го защитават и твърдят, че учителят е виновен, значи те умишлено са научили сина си да реагира така на справедливите забележки.
2
0
 
21
 
! Отговори
Да съди родителите преди 6 години
След като така нагло го защитават и твърдят, че учителят е виновен, значи те умишлено са научили сина си да реагира така на справедливите забележки.
1
0
 
34
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Интеграцията, както я разбира МОН, означава, че вашите деца са длъжни да учат в едно училище и в един клас с такива "ученици". За които трябва да се съберат двама учители и един директор да ги увещават да не влизат по стаите, но пак не успяват да си спестят един удар с кол. Интеграцията сама по себе си е политическа измислица, която не съществува в традиционната човешка ценностна система и законодател. Там, обаче, съществуват други предписания към родителите - да подбират средата на децата си!