Учениците от Садово в хор: Наско е добро момче, не е виновен!

80% от учащите в училището били от ромски произход
20 сеп 2017 13:30,
213
Учениците от Садово в хор: Наско е добро момче, не е виновен!
Снимка: 24 часа

"Наско е много добро момче. Той не е виновен. Господинът го предизвика и той го наби". Това твърдят в хор ученици от професионалната гимназия по селско стопанско в Садово, където вчера по обяд дванадесетокласникът Атанас Георгиев удари с кол по главата преподавателя по английски Антон Велков.

Над 80% от учащите са от ромски произход. Според директора Димитър Иванов това, което се е случило, е чудовищно.

"Учудващо е че на втория ден от откриването на учебната година, стана този инцидент", казва директорът, цитиран от "24 часа".

Още по темата

По думите му  Атанас Георгиев, заедно с единадесетокласниците Емил Янев и Васко Георгиев, отворили вратата на преподавателя по английски. Той ги изгонил с думите, че му пречат. От там тийнейджърите са се насочили към кабинета на друга преподавателка. Тя се обърнала за помощ към зам. директорката.

Педагозите провели разговор с тримата гимназисти и те поели към класната си стая. Тогава Атанас Георгиев се отделил, грабнал дървен кол и ударил учителя по английски. Действието се развило в коридора на гимназията.

За мен е необяснимо кое е предизвикало тази агресия, коментира директорът. Тримата са задържани за 24 часа. Предстои по обяд прокуратурата да им повдигне обвинение.

В училището се провеждат редовни занятия. Гимназистите се разхождат из двора и дума не дават да се изговори срещу побойника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още по темата: Садовопобойучител
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
0
 
! Отговори
Man гал преди 6 години
До кога на тия man гали ще им се позволява всичко? Хранам ги, помощи им даваме, безплатно образование и за благодарност те ни бият!
124
0
 
1
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Нека Янка Такева, която твърди, че няма да станеш човек, докато съученикът ти не те ритне, спъне или щипне, да настоява да прокарат закон в скъпите елитни училища, където ходят скъпоценните дечица на депутатите и политиците, изобщо "висшата" класа, да има квота за деца от "уязвими" семейства. Таксите на богатите ще покрият едни десетина процента "добри" момчета от махалата. И тогава образованието най-накрая ще се либерализира и на тия родителите да им търсят деца, които искат да ги социализират.
123
0
 
6
 
! Отговори
територия преди 6 години
Трябва да влезнеш в кожата на учител,за да разбереш в какъв ад работиш с *** дечица.
122
1
 
4
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Демокрацията не работи така!Всички, които са влезли в затвора твърдят че са невинни.
121
1
 
11
 
! Отговори
дедо Йов преди 6 години
Бият Учителите защото знаят че нищо няма да им се случи, в онова "лошо" време преди 53г. когато бях ученик отиваха директно на едно по "добро" място, където преподаватели бяха бивши военни отлични познавачи на Педагогически методи за справяне с "нервни и избухливи" младежи!
120
1
 
11
 
! Отговори
Койчо преди 6 години
Всички сме добри хора, давайте да си носим дървен кол и да бием наред. Малка пенсия-бой. Голяма сметка-бой. Шефа те кара да работиш-бой. Тъй ама. Добрите хора тЕй правят.
119
0
 
11
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 6 години
Специални училища за тези специални младежи .Труа и бой възпитават.
118
0
 
14
 
! Отговори
пи-ар преди 6 години
бойко, нали се месеше навсякъде, уж пи-ар, тва-онова...ся що мълчиш кат пyкaл? ако беше за два празни стола в ресторант веднага щеше да се отзовеш, после 1 седмица да коментират медиите, комисии, проверки, глоби, парлами...ама нали става въпрос за човек - хич не ти дреме
117
10
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Преподавателите трябва да се научат да са толерантни и либерални с ВСИЧКИ ученици!
116
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ли го дирижира този "хор"???
115
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тези хора никакво образование АКО не спазват правилата и се държат като животни.Директно строителни ВОИСКИ, както по соц време. Желязна военна дисциплина и да им дадът принудително занаят в ръцете. Ако искат образование ок, ако не: строителни воиски и под строй! Други опции няма, защото няма да пълним затворите с търтеи. Ще БАЧКАТ и толкова.
114
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди трийсет години в това училище учеха хора и ставаха много добри средни специалисти.
113
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИМАЛО ДУПКА В ОГРАДАТА НА ЗООЛОГИЧЕСКАТА ГРАДИНА.
112
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези гимназисти могат ли да четат?
111
1
 
20
 
! Отговори
Тревопас преди 6 години
Ам чи той и Xитлep е бил добро момче пък какви ги е сътворил ....!
110
1
 
28
 
! Отговори
90 преди 6 години
Когато човек стане пряко жертва на насилието,едва тогава разбира "цената" на болката-физическа и душевна,която оставя спомен за цял живот.И с какво самочувствие ще преподава сега бития учител!Няма оправдание за побоя!И тримата трябва веднага да бъдат изключени за урок на всички!Има много въпроси,но главният е в натрапения некадърен "нов"образователен закон!Нужна е нова образователна структура,която да отчита социокултурните особености на страната!Акцентът да бъде на ранната професионална подгот
109
2
 
22
 
! Отговори
? преди 6 години
Това хора ли са?
108
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казва се Наско какво общо има с мюсюлманите не разбрах. Така ви отърва за всяко зло някой ви е виновен.
107
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е BG отбора за олимпиадата по химия в Куала Лампур!
106
1
 
34
 
! Отговори
Валентин преди 6 години
Напомнят ми на мюслиманите. След всеки атентат почват да обясняват колко хубав човек бил убиецът на невинни, как бил умерен мюслим, как ислямът е религията на мира и врели некипели като цяло. Само мало умни могат да вярват на такива дрънканици.