Топъл обяд задържа деца в селско училище

БЧК в Търговище осигурява част от храната
12 дек 2017 13:52, Анисия Иванова
12
Топъл обяд задържа деца в селско училище
Архив: Булфото

За задържане в клас 50 ученици от омуртажкото село Камбурово получават топъл обяд. За 40 от тях храната е осигурена с помощта на Българския червен кръст в Търговище, а за другите - от бюджета на ОУ "Христо Ботев", обясни директорът му Здравка Динчева.

Структурата на БЧК в Търговище подпомага учениците за втора поредна година. Топла храна от декември до март 2018 г. ще получават деца на безработни родители или от социално слаби, многодетни или непълни семейства. Някои от децата в училището са сираци или са отглеждани от бабите и дядовците си, защото родителите са в чужбина.

Целта на инициативата на БЧК и ръководството на училището е децата и семействата им да получат подкрепа и да се задържат по-дълго в класните стаи. "Отсъствията намаляха, децата остават в училище", категорична е Динчева и благодари на директорът на БЧК Ваня Борисова за подкрепата.

Освен топла храна, децата в нужда са подпомагани с учебни пособия и от учителите. Организират се и благотворителни акции за събиране на дрехи, обясниха от ръководството на учебното заведение за БТА.

През тази учебна година в училището в село Камбурово се обучават 160 деца от 11 населени места на общините Омуртаг и Антоново.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4 Ами ако съм момче и искам да уча музика и литература, защото не съм пълнен *** ? А ако съм с една прабаба от Гърция и един прадядо от Румъния ? В което училище ще ме затвориш ?
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубава инициатива, но ако стоиш в училище, само защото имам"ядини", то имаш сериозни проблеми.
7
0
 
7
 
! Отговори
До Гладен ученик преди 6 години
Подкрепям те. Ще добавя още и това, че ще е добре да се дава и закуска преди започване на занятия, защото има семейства, в които майката гладува, за да има закуска за детето.Нека задължително има и занимални, защото в много жилища не е възможно да се осигури отопление. Които деца си приготвят домашните за следващия ден в занималня, да получават и следобедна закускаНО ПРИ ЕДНО УСЛОВИЕ - да се учи ефективно! Който ходи в школото само за да се наяде - пренасочване в трудово-възпитателни училища!
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали знаете кои живи същества се подмамват с храна?Затова е редно да се поинтересуваме какъв е резултатът от тази инициатива?
5
1
 
7
 
! Отговори
Вече втора година? преди 6 години
Нямам нищо против, но нека в края на тази учебна година една комисия да провери знанията, които децата от социално слаби многодетни семейства е трябвало да натрупат за последните две години?Да не излезе, че с народни пари се осигурява допълнително изхранване на онези, чиято издръжка и без това е взета от нашия джоб?Ако въпросните знания ги няма, тогава родителите на малките хрантутници да отработят цената на онова, което децата им са изпапали.
4
2
 
6
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 6 години
тия са от боята!
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не се направят следните гимназии само за българи( да няма от други етноси)-за момчета българи в мъжката гимназия;за момичета българи в момичешка гимназия? Момичетата(българки)в женската гимназия ще изучават ръкоделие,математика,физика,литература,музика,изкуства,спорт и др. Момчетата (българи) ще изучават електротехника,физика,математика,български език,чужди езици ,руски език,спорт и др.За другите небългарски етноси:-турците-в турска гимназия-евреите-в еврейска гимназия
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Децата би трябвало да разбират, че в училище се случват интересни неща.
1
2
 
8
 
! Отговори
гладен ученик преди 6 години
това е рецептата за задържане на децата в училище...ама няма кой да го разбере....в същото време се дават луди пари за саниране на празни училища,вместо просто да се дадат за обяд и закуски за децата...достатъчно е да се санират 5-6 стаи....и без това няма деца и останалите стаи са празни... въобще безплатния обяд трябва да се въведе навсякъде...дават се пари за какво ли не ,а не се разбира ,че единствения начин децата да идват и да се задържат в училище е примера на това село...