Контра: Родители в защита на учителя, ударил ученик

Роберто от Бусманци повтаря за трети път 5-и клас
Обновена: 24 яну 2018 09:43 | 24 яну 2018 09:20, Петя Славова
143

Случаят, в който учител по физическо възпитание удари ученик в 65 СУ в Бусманци, продължава. Горната устна на трикратно започналия пети клас Роберто е сцепена. Пред сградата на училището започна протест в защита на учителя, спрямо когото следват дисциплинарни наказания.
Още по темата

"В никакъв случай не мога да оправдая агресия от страна на учител, дете, родител или който и да е, част от образователната система в България. Момчето може да бъде квалифицирано като дете в риск, тъй като за 3 година е в 5 клас. Това вероятно му създава много силен дискомфорт. Не успяхме да установим контакт с момчето, тъй като много рядко идва в училище. Не можем да се свържем и с родителите. Засега Роберто има 404 неизвинени отсъствия", обясни директорът на 65 СУ Жельо Колев за "България сутрин".

Пред репортера на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров, директорът отбеляза, че стъпките за наказание, което Роберто може да получи, са 3 – забележка, предупреждение за преместване и преместване. За да се осъществи този поетапен процес, училището трябва да информира родителите, но досега с тях не е установен контакт, поясни Колев.

Според него се е стигнало до тази проява на агресия в резултат от някакво натрупано напрежение, което е катализирано от пренебрежението на детето към учителите и училището като институция. Предстои дисциплинарна процедура към учителя. Мога да стартирам тази процедура едва след като получа писмено обяснение от учителя, подчерта гостът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе много се разглезиха днешните младежи и девойки, затова нищо не става от тях в последствие. При нас имаше яко шамари от даскалите едно време и смятам, че това е напълно в реда на нещата. Така човексе се научава на дисциплина от най-ранна възраст.
24
2
 
57
 
! Отговори
Макаренко преди 6 години
*** се направил на отворен.Естествено, че даскала ще му начупи кофата.
23
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще изкарат пари!
22
1
 
68
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
само като го видях снощи в репортажа това гаменче и веднага ми стана ясно, че освен от бой, от друго няма да разбере :)
21
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно кой е извикал полицията. Родителите не се интересуват от детето си. Тогава кой? От мухата се направи слон......
20
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е! Отговорният и чувствителен към проблемите човек реагира и става лош! Някой шмекер, който хич не го интересува чуждото страдание, а да му минат часовете ала - бала щеше лицемерно да повиши тон в стил ,,Повече да не правите така, вие сте другарчета, Тичайте подир топката! и след 2 секунди щеше да мисли за далаверите си!
19
1
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За такива ученици отново спешно трябва да се възтановят ТПУ - та - трудово поправителните училища.Образователната система си работеше перфектно до " демокрацията" , но като всичко останало в държавата и тя си отиде. Сега виждаме ученици повече по баровете и заведенията отколкото в училищата.
18
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От малък нагъл. Този е като бъдеща присъда за някоя бедна старица
17
1
 
23
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
Не ,,въпреки'', а точно поради това сте ги възприемали с добри чувства!
16
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Удареното ромче утре ще бъде лицето на България. За това учителя в затвора до живот и да плати щети от психически и физически характер за 1 000 000лв. Да живей България. Венсеремос. Да живей ГЕРБ и образователната ни система. Сидеров - президент! Балери Симеонов - вице! Долу делото Магнитски! Горе Путин! Долу корупцията! Горе рушвета!
15
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малкия тъпчо явно не възприема възпитание по нормалния начин!Мисля че учителите достатъчно време са го търпяло 3 години.Явно родителите му са още по-*** и от творението си щом са вдигнали ръце и са позволили 3 пъти да повтаря 5-ти клас!А като станал проблема веднага се сетиха къде е районното и телевизията!Следващия път родителя на детето което е било ритнато в слабините да сцепи устната на баща му!
14
1
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снощи показаха по телевизията и бащата и детето,мога да кажа ,че и двамата са абсолютни гамени.Подкрепям учителя
13
1
 
97
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Какво е това с 404 неизвинени отсъствия? Тоя въобще стъпвал ли е на училище? Какво стана с 15 неизвинени и аут? Досега е трябвало милион пъти да го изгонят! И какво е виновен учителя, че държавата в лицето на училището и директора не са си свършили работата и затова той е длъжен да търпи простотиите на едно ***? Понеже етноса е ясен с звучно име като Роберто, гонете го да им спират помощите и много бързо ще се свържете с родителите, те сами ще дойдат. От това парче месо, човек няма да стане!
12
1
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така става като всички дружно дремат родителите, директорът, учителите и са оставили този хулиган да се саморазвива, самовъзпитава и т.н. Три пъти ще повтаря и то 5 клас, 404 неизвинени отсъствия и всички си траят и гледкат какво ще стане и естествено в един момент нещата излизат от контрол - момчето се държи безобразно, учителят не му издържат нервите и ето ти сега новина!
11
1
 
92
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все ми се струва, че тези учители имат повече нужда от подкрепа, отколкото от критики!
10
1
 
90
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Едно време яко ни шамареха учителите , но никой от нас не го е приемал много навътре и не сме се сърдели.Приемахме го за нормално и въпреки всичко на края се разделихме с добри чувства , станахме хора !!
9
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другари, цитирам един от пророците, не сменяйте думата п р о с т а к със звезди.
8
0
 
61
 
! Отговори
ПреВъзпитател преди 6 години
За трети път пети клас си е по-добре отколкото за пети път трети клас нали? Или както е казал народът : Боят изгражда, а дряновицата е жилава и гъвкава.
7
0
 
84
 
! Отговори
Коце кмета преди 6 години
Само като му видиш името и няма нужда да питаш за кой пореден път е в 5ти клас. Неандерталците не могат да бъдат сред нас. Интеграцията не може да замести няколко хиляди години еволюция, факт!
6
1
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ситуацията по този случай бързо се изяснява и вече спокойно мога да прибавя и моя глас в подкрепа на учителя.