Деян Стаматов е за ново външно оценяване

Директорът е против зубренето, което води до забравяне на материала
Обновена: 1 авг 2018 21:38 | 1 авг 2018 21:37, Надежда Йосифова
7

1570 гледания   |  Още видео

Две седмици повече ще учат бъдещите седмокласници, предстоят и леки промени в Националното външно оценяване. Бъдещите седмокласници са първият випуск, който ще бъде обучаван по новите програми и учебници.

Целта е Националното външно оценяване да провери знанията от целия прогимназиален курс. Според новите наредби седми клас вече ще се явява финален за началния образователен етап, затова учениците ще учат до 30 юни, тоест с две седмици повече.

Директорът на 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов" в София Деян Стаматов обясни, че няма да има промени при формата на изпитването, освен във времето.

"Остава си форматът както и до сега. Първият модул са въпроси, на които трябва да отговорят учениците, вторият е върху непознат текст, който трябва да преразкажат учениците", разясни Стаматов в студиото на "Денят ON AIR".

Директорът сподели и мнението си, че е нужна промяна на формата, по който се провежда външното оценяване, за да няма зазубряне на материал и да има смисъл от този изпит.

"Нашите изпити трябва да бъдат сериозно променени във времето, за да имат смисъл и в тях да се включват въпроси от всички изучавани предмети", подчерта Стаматов пред Bulgaria ON AIR.

Директорът на 119 училище обаче е на мнение, че промените в сферата на образованието у нас се случват много трудно и винаги има голямо напрежение.


 


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Иванов преди 7 месеца
Деяне, трябва да се учи постоянно. Добре е да е с разбиране, но не винаги става. Зубренето също помага. Осъзнаването на зазубреното понякога става след години. А когато нито си го разбрал, нито си го назубрил какво ще осъзнаваш. Лично аз със зубрене съм натрупал огромни по обем знания в най-различни области.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В последните години оставам с вЧепетлението, че у тая страна има само 2 школа 119 и 51 ... да не би некой от тея двама калъфи директорите да ги готвят за нови министри...
5
0
 
6
 
! Отговори
10 преди 7 месеца
"Голият директор",който непрекъснато ръси "педагогически" бисери!Това момченце,рожба на ГЕРБ,не е чело и грам педагогика и психология-всичко тово са абсолютни безсмислици,за което говори и непреодоляния му шопски диалект.Какво ще учат тези 2 сезмици,след като са минали изпитите?Защо ще се връщат учениците с 3 години назад-тово не е мотивация , а зубрене.Напрежението го създават такива глупаци като него!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Зубрене, та зубрене. Има неща, които не можеш да направиш, преди да научиш. Както и неща, които трябва да направиш, за да научиш...
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Стига сте се правили на умни и мислещи. И двете неща ви липсват тотално. Правите само пълна бъркотия. Ако не е нарочно... Върнете формата преди "прехода".
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Значи викате 7-ми клас е достатъчно. Иначе не разбрах какъв е тоя "финален етап"... Защо направо не го направите до 4-ти и толкоз. На кой му трябва да учи повече ?
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И тоя се е взел твърде насериозно.....само търси млади каки да назначава. Аман от самовлюбени нарциси.