Вълчев за Деня на будителите: Учителите са тихите герои

Образователният министър с поздравление по повод празника
1 ное 2018 15:00, Анисия Иванова
40
Вълчев за Деня на будителите: Учителите са тихите герои
Архив: Булфото

Денят на народните будители е празник, който ни напомня за духовния и просветителски размах на една хилядолетна традиция на труд и упорство и ни прави още по-отговорни към бъдещето. В този ден трябва да си кажем, че както свободата, така и знанието, науката, успехът и възходът трябва да бъдат извоювани и спечелени от всяко следващо поколение отново и отново. И всяко поколение трябва да се погрижи, като подготви по най-добрия начин своите деца, за да продължат по този нелек, но верен път към успеха. С тези думи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев поздравява учителите, учените и творците по повод Деня на народните будители.

В това отношение най-важна е ролята на образованието и възпитанието. А те се градят на доброто взаимодействие между двете най-важни страни в този процес - учителите и родителите, отбелязва образователният министър, цитиран от МОН.

По думите му всички, които днес подготвят бъдещите поколения чрез наука, образование, творчество, възпитание, са последователи на българските будители. На тях се полага и уважение, и разбиране, и подкрепа, и възхищение.

"За мен учителите са тихите герои в класната стая. Нека не си спомняме само един ден от годината за тях, за отговорността и всеотдайността им, и да им пожелаем да продължават да вдъхновяват и да поддържат живо любопитството на младите хора към знанието и науката", заявява Вълчев.

Днес първата ни мисия е нито едно дете да не бъде лишено от най-голямата ценност - образованието, посочва Вълчев. И отбелязва, че българското правителство и Министерството на образованието и науката полагат все по-големи усилия за привличането на децата и учениците в образователната система.

За формирането на образовани, мислещи, осъзнати и креативни личности са необходими целенасочени усилия, обществена ангажираност и уважение към нашите учители и преподаватели. От образованието на нашите деца зависи развитието на България. Една от важните стъпки, които предприемаме, е да осигурим издигането на преподавателския, изследователския и творческия труд, настоява министърът.

Ние не знаем със сигурност какви ще са професиите на бъдещето, но сме убедени, че само образованието гарантира на следващите поколения успешна реализация и справяне с предизвикателствата на технологичното развитие, изразява увереност Вълчев. И пожелава на всички учители, радетели за просвета и наука, на творците и учените здраве и успехи. Честит празник на всички съвременни будители, завършва поздравлението на образователния министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
11
 
! Отговори
За съжаление преди 5 години
образователната реформа твори и в образованието същите абсурди както и реформата в здравеопазванието . Учителя вижда образа на ученика като банкомат, който снася парички, а не като душа която трябва да бъда пробудена, както и доктора вижда в пациента банкомат, който му снася парички, а не страдалец подложен на мъки и рискуващ да загуби живота си. Пазарна икономика - какво да се прави
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До Анонимен 9Мексико е последната държава по която трябва да се равняваме ! Там има най-много убити на глава от населението - сигурно се стрелят след научни спорове ...
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
80% ОТ НОВОНАЗНАЧЕНИТЕ ДАСКАЛЯ СА С ВРЪЗКИ.
12
5
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 9 преди 5 години
Браво на мексиканците!А бай Тошо какво направи навремето? Забрани да се повтарят класове в основното училище, та всеки да е с диплома. Но една част от екзотичните сънародници, дето той ги докара откъде ли не, дори и тогава не взеха дипломи за основно образование, защото се "женеха" още в шести-седми клас. А нашите родители са им плащали бонуси, надбавки, майчинства и какво ли още не. сега ние плащаме и пак не щат да учат.В Мексико също има доста екзотични, но явно там номерата им не минават.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не и сегашните заплатаджии с връзките и купените дипломи! В миналото бяха учители истински, с ум и личен пример ни дадоха качествени знания и умения!
10
4
 
7
 
! Отговори
родител преди 5 години
Учителите са полунеуки комформисти. Меркантилни муфтаджии. Интересува ги да взимат максимално за минимални усилия. Децата и образованието са им последна грижа !
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МЕКСИКО:1. ОБРАЗОВАНИЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО2. АКО ПОВТАРЯШ ГОДИНАТА, ЗАРАДИ СЛАБИ РЕЗУЛТАТИ - СЛЕДВАЩАТА ГОПДИНА Я ПЛАЩА РОДИТЕЛЯ, А НЕ ДЪРЖАВАТА.
8
1
 
13
 
! Отговори
друг даскал преди 5 години
Защо има толкова неграмотни, а с дипломи?
7
3
 
9
 
! Отговори
БАН - във ВУЗ-овете преди 5 години
1. Когато преподаваш, няма как да те набедят, че получаваш пари залуду.2. Всеки преподавател е по-добре платен от служителите на БАН.3. Който има дарбата да твори наука, прави това паралелно с преподавателската си дейност.4. Годните да творят наука се открояват още на студентската скамейка. Тоталните отличници на випуските няма как да ги елиминираш, ако докторантските конкурси се провеждат само във ВУЗ-овете. Маймунджулъците стават в БАН - там тройкаджията "побеждава" отличника на конкурс.
6
3
 
14
 
! Отговори
Даскал Пандо преди 5 години
Училището в България е задължително и безплатно ! Почти задължително за учениците и почти безплатно за учителите ...
5
3
 
9
 
! Отговори
Поздравления преди 5 години
Всеки преподавател заслужава уважение! те ни направиха хора и специалисти. поклон пред тях!нека да им увеличат заплатите, заслужават го.А на "многострадалните", вечно хулени служители на БАН, нека най-после да им се даде възможност да докажат, че наистина са полезни и заслужават парите, които получават. Това ще стане, като се влеят в редиците на щатните преподаватели - и в училищата не достигат такива, и във ВУЗ-овете има колкото щеш приходящи на граждански договор (предимно хора от БАН).
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стойностен продукт се създава от добри специалисти.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не е наред в тая сфера.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вълчев е банков касиер и чиновнически лакей на ГЕРБ както Ананиев на здравеопазването и няма 1 ден трудов стаж като учител,
1
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакви герои не са. Всичките са връзкари, назначени с протекции и ходят на работа, колкото да им върви стажа и да вземат едни заплати.Тихите герои бяха някога."тихите герои" не е ли клише от социалистическия реализъм?!