Тате носи, мама меси... Почти половината младежи у нас живеят с родителите

Все пак не сме най-зле, сочи статистиката на Евростат
14 май 2019 18:27,
287
Тате носи, мама меси... Почти половината младежи у нас живеят с родителите
Снимка: Reuters

В ЕС над една трета или цели 35% от мъжете на възраст 25 - 34 г. все още живеят с родителите си през 2017 г. в сравнение с едва 21,7% от дамите от същата възрастова група, сочи изследване на Евростат, цитирано БНР.

Средно един от всеки четирима млади европейци живее в дома на семейството си.

В страните-членки делът на младите хора между 25 и 34 г., които все още живеят в бащината си къща, варира от под 10 на сто в Дания, Финландия  и Швеция, до над половината в Хърватия с 59,7%, Словакия  с 57% и Гърция  -56,3%. В България този дял е 46,2%. За страната ни по този показател са дадени и данни за миналата година - 46,8% през 2018 г.

Средно младите европейци напускат семейния дом на 26-годишна възраст.

През 2017 най-млади от родителите си се отделят младежите в три северни страни - Швеция - 18,5 г., Дания - 21,1 г. и Финландия - 22 г.

Доста по-късно напускат родните си домове в Хърватия - 31,8 г., Словакия - 30,9 г., Малта - 30,7 г., Италия - 30,1 г. В България пък младите хора напускат бащиния дом средно на около 29 години.

Тенденцията показва, че в почти всички страни на ЕС младите жени напускат дома си по-рано от мъжете. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези статистики са плод на сивата икономика и грешна информация. Много хора на документи живеят някъде, а всъщност не е така. Ако някой живее в бащиният дом автоматично означава, че е безработен и не издържа семейството си ли?
129
5
 
8
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До SSАми такива са си ги отгледали. Какво са виновни децата, че родителите масово не стават да отгледат котка, камо ли дете.
128
3
 
30
 
! Отговори
Най-лесно е да виниш преди 4 години
135 SSНедей да ръсиш ум, ние като сме ходили в казарма какво направихме?!? Допуснахме държавата да се разпадне и сега понеже е най-лесно хвърляш вината върху младите, които в случая нямат никаква вина. Виновни сме ние, защото им завещахме да живеят в безвремие. Така, че ако обвиняваш някого обвинявай себе, както го правя аз със себе си, а също и нашето поколение, то причини разпада не младите. Те в тази ситуация са жертви!
127
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"за разлика от европеецът, ИМА СОБСТВЕНО ЖИЛИЩЕ!"Има, ама не всички българи имат собствено жилище в София, а всички млади бягат натам или направо зад граница.
126
16
 
8
 
! Отговори
SS преди 4 години
Тате носи мама меси,да живее труда,на мама и тате върху гърба.И вие си мислите че ако не дай боже стане война тия младежи,дето не са се пуснали от полите на майките си ще станат войници и ще защитават родината?БЛАЖЕННИ СА ВЯРВАЩИТЕ.
125
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ит специялистIT спец за 7000 лв? Брат, значи си доста некадърен (9-та дупка на кавала) Ти направо бачкаш за без пари.
124
2
 
12
 
! Отговори
иван преди 4 години
До ит специялистНякои получават повече от 7000лв.По твоята логика ти не си кадърен и завиждаш,а сега кажи от кое село си че ти личи от сто километра
123
32
 
3
 
! Отговори
ит специялист преди 4 години
Българите сте много завистливи бе аз какво съм виновен че сте некадърни и не получавате като мен 7000 лв.
122
1
 
51
 
! Отговори
realen преди 4 години
Това е така, защото българинът, за разлика от европеецът, ИМА СОБСТВЕНО ЖИЛИЩЕ! Не промивайте мозъците на хората. Това са приказките на банките и имотната мафия. Баща ми има двуетажна къща. И какво? Да ходя да си купя жилище ли? Защо? Аз съм самостоятелен и дори помагам на моите родители, защото с техните пенсии не биха се справили.
121
6
 
28
 
! Отговори
имотна мафия преди 4 години
Ще теглите заеми и ще купувате жилища ние за кво ги строиме нема да живеете с мама и тати
120
1
 
22
 
! Отговори
До трола преди 4 години
Абе Странджата или както се пишеш сега - програмиста. Стига си спамил глупости, ***, недоносен ГЕРБаджийски ***.
119
1
 
13
 
! Отговори
АнаТема,Айдуци,родни преди 4 години
След тази трогателна статия тук, не знам защо,но спонтанно започнах да псувам Сашо Нереза и ДрагалЪвския гърбат @й дук.
118
18
 
9
 
! Отговори
програмистче преди 4 години
До Анонимен 125Какви проститyтки бе човек. Програмистите са рок звездите сред работещите - имат пари , интелигентни , знаят езици ,пътуват по света.Ако не си разбрал досега ,че жените обичат програмистите ,може и да не си срещал жена още.Аз излизам по баровете. Ти тука продължавай да си пишеш цяла вечер. и обЕснявай какъв си бройкаджия.Чао за сега от вървежното програмистче.
117
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че то с тия мизерни заплати и с тия супернадценени имоти, къде да живееш?
116
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 117Хахаха-***,той ще ми каже на мен кога се правело секс.Аз когато съм правел секс,ти още не си бил заплануван.И доста жени съм отметнал в тефтера,та да не се окаже,че там има и твои роднини от женски пол.Мисълта ми е,че само лузъри поръчват ***.И не е повод за хвалба.
115
4
 
4
 
! Отговори
иван преди 4 години
До НепрограмистчетоЗащото е възпитаван да бъде роб,начин не си мисли че си по умен от всеки който сипва бензин.той може да има флуидна интелигентност,просто няма иформация,лошо образование семейство среда.
114
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво се карате? И аз живея с родителите си. Идват, чистят, готвят, я се засечем я не. Аз им плащам всички сметки, всеки доволен. И спестявам едни 1000 на месец от наем или изплащане на зле построен и много надценен имот.С тая хилядарка на месец - кеф ми да ям, кеф ми да пия, кеф ми да си карам колата, кеф ми да си карам мотора, кеф ми да плющя със стотачки студентките по стегнатите дупeнцa. Трябва ли да се оженя, да имам деца и да плащам като поп ипотеки, памперси и частни детски градини?
113
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НепрограмистчетоИ кой ти е казал,че тези дето сипват бензин са кадърни?Но има много хора с добро образование,но поради определени причини не получават такива високи заплати като програмистите.И аз съм завършил университет през 2001г-тогава заплатите на програмистите не бяха такива като сега.Просто България поради разлчини причини се оформи като място,което привлече Ай Ти фирми.Можеше и да не стане така,а може и да не продължава дълго.Всичко е относително.
112
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПРЕДИ "Не убивай" в Божите заповеди е " Почитай баща си и майка си".Не знам колко е срамно да живееш с по-възрастното поколение. Според мен е позор за "развитите" страни, че младите масово изоставят родителите си на старини. Не от липса на място за живеене или средства, а точно поради егоизъм и гевезелък.
111
17
 
2
 
! Отговори
Непрограмистчето преди 4 години
"Това че на програмистите сега заплатите са високи,не означава,че винаги е било така."Кога не е било така? От 50 години, от както я има тая професия, винаги са били добре заплатени. Иначе си прав/ Някой хора са некъдърни и с много пари, ама не можеш да ме накараш да повярвам, че човек, който ця живот сипва бензин е "кадърен".