Йотова от Самоков: Съвременните възрожденци са учителите

125 години Самоковската гимназия "Константин Фотинов"
15 юни 2019 13:05,
35
Йотова от Самоков: Съвременните възрожденци са учителите
Снимка: Пресцентър президентство

Вицепрезидентът Илияна Йотова бе официален гост на честването на 125-ата годишнина от създаването на Самоковската гимназия „Константин Фотинов“. „Не са много училищата в България с такава славна история. Преди 125 години възрожденци с любов, патриотизъм и мисъл за просвещението на българския народ, превръщат Самоков в център на просвещението. Те не са останали само в книгите, има ги и днес. Съвременните възрожденци са учителите“, изтъкна в приветствието си вицепрезидентът, съобщава пресцентърът на Президентството.

Още по темата

Йотова: На Балканите знаем колко страшно е, когато един народ е срещу друг!
 
Много ви дължи българското общество. Често пъти трудът ви не е оценяван. Признанието не се измерва само с финанси. Трябва друг поглед на обществото към учителското дело“. С тези думи Илияна Йотова се обърна към учителите, като подчерта, че тяхната задача става все по-трудна. „Трябва да се борите с много предизвикателства, докато изграждате личности. Срещу вас са силната конкуренция на интернет, изобилието от информация, фалшивите новини, най-страшното – фалшивите ценности“, заяви Илияна Йотова.
 
Вицепрезидентът посочи, че гимназия „Константин Фотинов“ 125 години ражда не само добри професионалисти и учени хора, но преди всичко истински българи и силни личности с критичен поглед към живота.
 
„Ние, родителите, трябва да бъдем съюзници на българския учител особено сега, когато агресията залива класните стаи, децата ни са все по-отчуждени и общуват помежду си чрез електронните устройства и по-малко с душите си“, изтъкна Илияна Йотова.
 
На учениците вицепрезидентът пожела да бъдат горди българи
и никога да не ги напуска възрожденският дух, който още витае по коридорите на гимназията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
11
 
! Отговори
Да бе! преди 4 години
Какви възрожденци са тези смахнати педагожки? По-глупаво, подличко и злобно същество от бг даскалица няма
7
4
 
4
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Основниият проблем на нас българите е, че още няма демокрация и капитализъм, още е соц и учителите са още соц-учители, а требе да ни дойдат едни стабилни кап-учители да ни учат на капитализъм и да изградиме капиталистическия строй и демокрацията и да зимаме големи капиталистически заплати.
6
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже ако тея соц учители са възрижднци... Аз съм Левски :)) образованието е кръгла 0Старо, бавно, разтеглено, всичкология, безмислие и др. Такава система никога няма да вади кадри. Преди 15 год да скалите ми оспорваха думите... Е господа след 15 год, какви кадри създадохте? НИКАКВИ.И не са виновни децата ами вашата шит програма и мудност.
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ох, дайте най-после за Чернобил как при мракобесния социализъм хората са марширували под дулото на автоматите на манифестациите под радиоактивния чернобилкси дъжд и са рупали радиоактивни чернобилски марули и после са се раждали деца с 8 пръста, може и разказ на някое семейство да пуснете, със снимки такова, нали сме свобода и демокрация сега, защо медиите не пишат свободно за Чернобил.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Йотова може да няма талия, но има хамстери в главата
3
4
 
11
 
! Отговори
проста селянка преди 4 години
Краварка с партиен билет!
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Водачите на ЕС да подават оставки, все едно болният пациент да се бори с диагнозата, а не със самото заболяване оставка на всички.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откъде изникнаха тези ценности ? Защо трябва да се борим с тях, по-добре да стоим далеч от фалшивите ценности и да бъдем с нормалните хора.