Ново място в "Студентски град" – денонощна библиотека!

Тя ще заработи на 1 октомври и ще е не само за учащи
Обновена: 6 авг 2019 10:56 | 6 авг 2019 10:03,
9

Първата денонощна библиотека у нас ще отвори скоро врати в Студентски град.

Хората, които стоят като инициатори - Мартина Георгиева и Лъчезар Йорданов, са работили заедо за отварянето на Studyhub.

"Миналата година с моята колежка от екипа живеехме на общежитие и нямаше къде да учим. Озовахме се не в читалнята на блока, а в една бензиностанция в Студентски град и там имаше повече студенти, отколкото персонал", обясни Мартина пред Bulgaria ON AIR.

Двете решили, че могат да променят това. Стъпка по стъпка пътят им ги води до отварянето на първата денонощна библиотека, която ще заработи на 1 октомври в "Студентски град".

Библиотеката обаче ще работи не само за студенти. Ще има карти, с които мястото ще бъде достъпно за всички. За студенти и ученици картата ще е 30 лева, а за работещи - малко по-висока.

Изборът на мястото не е случайно, идеята на библиотеката е именно за място за общо учене, а постепенно се е родило и хрумването да бъде като библиотека.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
5
 
! Отговори
Герасим преди 4 години
Ще се продава ли водка?
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде, следващите на хранилка към Европейски проекти.
6
1
 
15
 
! Отговори
Анна преди 4 години
В Англия всеки университет е със собствена денонощна библиотека безплатна за студентите, тук учат по бензиностанциите.
5
1
 
10
 
! Отговори
Ха преди 4 години
"Стъпка по стъпка пътят им ги води до отварянето на първата денонощна аптека..."
4
1
 
10
 
! Отговори
. преди 4 години
Успех
3
2
 
12
 
! Отговори
Цонко преди 4 години
Поспах. Събудих се и започнах да чета. Дойде Мечо Пух. От далече му личеше, че е чел. Отидохме на балкона. Стоим и четем. Идва Йори и ни пита: "Имате ли нещо за четене?". Личи му, че е много начетен... зад ухото му стърчи половин буквар."
2
3
 
12
 
! Отговори
Цонко преди 4 години
Мечо Пух и Прасчо отиват на училище на 15 септември. Там ги карат ги да напишат съчинение - "Какво правих през лятото". Прасчо пита: - Пух, какво да пишем? През цялото лято бяхме напушени, друго не сме правили. Мечо Пух му казва: - Прасчо, вместо "пушили" пиши "чели". Чели цяло лято звучи добре... Учителката проверява съчинението на Прасчо: "Събудих се и започнах да чета. После се измих. Продължих да чета. Преди закуска четох още малко. Закусих. До обяда пак четох. Обядвах. После ми се приспа. Преди да подремна четох още малко. Прочетох книжката. Поспах. Събудих се и започнах да че
1
2
 
12
 
! Отговори
СТоДЕНТ преди 4 години
Последно... библиотека или аптека ? :)