Борисов: Ще имаме ресор в ЕК, достоен за България

1 млрд. лв. се дават за образователна инфраструктура
Обновена: 9 сеп 2019 13:16 | 9 сеп 2019 13:16, Анисия Иванова
47
Борисов: Ще имаме ресор в ЕК, достоен за България
Снимка: МС

Убеден съм, че ще имаме ресор, който ще ни харесва, ще е модерен и ще е достоен за България и поне три пъти по-голямо финансиране от досегашното", каза премиерът Бойко Борисов относно ресора на комисаря от България в състава на новата Европейска комисия.

При откриването на на модернизираната учебната база на Националната спортна академия "Васил Левски" на ул. "Гургулят" 1 той каза още, че близо 1 милиард лева се отпускат за образователна инфраструктура в страната.

Общото финансиране на обекта е 3 755 636 лв., като националното финансиране е в размер на 525 000 лв. Обновяването на учебната база на академията включва ремонт на старата сграда и изграждане на нова зала за спорт.

"В центъра на града да имаш университет е много удобно. Бази, които струват десетки милиони, не позволихме да бъдат откраднати и дадохме на спортната академия да ги стопанисва", добави министър-председателят.

В учебната база на Националната спортна академия е осигурено ново обзавеждане и оборудване на учебните зали и кабинети, на конферентната зала, библиотеката, читалнята, както и на фитнес залата и съблекалните. Обновяването на материално-техническата база на НСА и подобряването нa учебния процес ще улеснят въвеждането на нови методи на обучение на младите хора. Подобрените условия и модерните учебни и спортни зали и кабинети ще стимулират мотивацията на студентите за по-добра активност при усвояване на знанията и последващата им реализация на труда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моля изборното малцинство да замълчи,когато премиера на България се изказва! Октомври пак ще е резил за плямпаджиите!
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе барато ама тея дека скачаа рипаа и вирия двата пръста за здраве умрея бе. Кои ше ползват таа спортна база бе то и деца нема. Що да нема бе и деца ше им напраим бе. Така викаше и бай Тошо. Ама оня беше като нерез и наистина правеше деца до 9 000 000 народ ги беше докарал. А ти изпрали милионете или викаш има още ше ми требат още два три мандате. Браво барато шивай го здраво това офче племе. Те за друго нестават.
21
24
 
6
 
! Отговори
До избирател преди 4 години
"Ама Другарю Борисов, Вие все слагате коня пред каруцата!"Ами къде да сложи коня ????Зад каруцата ли или в страни от нея ???Най-добре да да го сложи пред позитано , там се подвизава селската ездачка :)))
20
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво навръх девети септември,показахме че без *** живота е по хубав!
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали искаше дигитализяция? Ама кой пак ще ни8 я даде с тия уникални гафове с изтичатето на информация в НАП и търговския регистър? И земеделие няма да ни дадат, защото нашето досъсипахте с безумното клане на овце, кози и ***. Сега пък образование! Най неграмотни в ЕС, със закрити над 1000училища! За какво образование говорим? Най- добре да създадат за нас ресор " пунта мара шменти и кахели".
18
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е че ние където спечелихме изборите,те харесваме! А ние сме болшинството, се оказва за тринадесети път!
17
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давай Борисов,тия тука, от Факултета, където не те харесват,са зелени от злоба.... пак!
16
4
 
12
 
! Отговори
Бенчо преди 4 години
....учебната база на Националната спортна академия.....браво !!!....утре го чакат и в "Магнаурската ковачница" на кадри...а удруги ден в архива в с.Чуковезер.. и в Пернишкият университет.....
15
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече гнусотата прелива.Ще го споменавам в молитвите си и отгореда се реши.Дано се даде следващият да е държавник.Някой говореше за депресия този ми изземва мозъчни клетки и ще се моля да спре,да спрепсихологичното робство.
14
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При образовано население режимът ти щеще да е обречен, а ти нямаше да евлюираш в професионален план отвъд охранител в дискотека !Никой не държи сметка на Борисови не се смущава от тъпотиите, които ръси по националната телевизия, защото населението е скотско !
13
4
 
24
 
! Отговори
ЧУМАВО ПРАСЕ преди 4 години
До вчера се бореше за друг ресор и като разбра,че няма да ни огрее запя друга песен.Чудя се само,защо журналистите отминаха с мълчание изказването на Борисов,че не ни трябва Шенген? А преди години ни убеждаваше,че остава само една четка на ГПП да се мацне и сме вътре. Но 10 години се редим на опашка на границата с Гърция.Също като лисицата,дето казала,че гроздето е кисело.Аман от журналисти-***.С това си поведение ни връщат във времето преди 1989 г.
12
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Бойко! Всеки ден нещо хубаво!
11
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък виждам че е харесван и си върши работата! Доста жени също го харесват като държане,сила която излъчва и интелект!
10
7
 
21
 
! Отговори
Леля Бойка преди 4 години
Тоя път ако вземе и 8% на парламентарните избори трябва да се радва,, цяла България го мрази вече! По улици и магазини чувам само псувни по негов адрес!
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ресор "Образование" ще е най-добре, ще подхожда на премиера.
8
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шут номер 1 на България!
7
2
 
12
 
! Отговори
На Иван брат му преди 4 години
Ако направят образованието и в Европа същата пародия както е и в България в момента, ще ни изгонят от евросъюза до живот!
6
2
 
23
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Ама Другарю Борисов, Вие все слагате коня пред каруцата!След това,обикновенно работата се издънва и вие просто не коментирате темата!Мога да изброя десетки па и стотици примери,но символите са ограничени,а и ще бъде отегчително.....
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално. Предлагам да закрият и УНСС. От НСА са излязли повече бизнесмени от колкото от УНСС :)
4
1
 
19
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Като украднете половината кел файда...