Онлайн обучението: Вече се преподава и нов материал

Директорът на 119 СУ Диян Стаматов по Bloomberg TV Bulgaria
26 мар 2020 12:44, Анисия Иванова
34
Онлайн обучението: Вече се преподава и нов материал
Снимка: БГНЕС

Дистанционната форма на обучение в страната продължава вече втора седмица. На много места тя протича изцяло онлайн, на други места има асинхронни елементи на обучението.

Освен това тя е и форма на взаимно доверие между родители, ученици и учители. Притесненията за нулева учебна година у нас са неоснователни, каза Диян Стаматов, директор на 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов", в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Не е необходимо ученикът да се контролира постоянно, а да бъдат зададени определени задачи и да се поставят срокове за изпълнението им", обясни той.

По думите му учителят вече е влязъл в техническата зона, зоната на комфорт на младото поколение.

"Няма страхове и притеснения за използване на компютри и различни образователни ресурси. Използва се широк набор от платформи", каза още Стаматов.

От разговора стана ясно, че до преди ден са се затвърждавали основните знания и са направени преговори. От два дни стартира постепенно преподаване на нов материал. Набляга се на български език, математика и предметите от природния цикъл.

Целият разговор вижте тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
pbdan преди 4 години
До ДдддВ един мобилен телефон има 7 Нобелови награди по физика и две по химия. Програмите с които работят са написани от информатици и математици. Всеки ден караме автомобил, ползваме хладилник, климатик(топлинни машини). Да говорим ли за електричество, полупроводници, оптични кабели, ядрена енергия, електромашини... Какъв инженер без тия науки?!
27
0
 
1
 
! Отговори
Ученик от 119 преди 4 години
Много Ви моля, скрийте го този "директор". Всички му викаме "сестричката". И аз се чудя защо ли. Няма по неадекватени и самовлюбен от него. Наистина Ви моля не увреждайте и други деца по този начин.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По нисък и от тревата си, скрий се!
25
0
 
1
 
! Отговори
Ami ... преди 4 години
Kъща от карти
24
1
 
1
 
! Отговори
ГЛЕДАЙ ТИ преди 4 години
ТОЗИ СУБЕКТ С ИНИЦИАЛИТЕ НА ДЪРЖАВБА СИГУРНОСТ,КАКВО СЕ ПРАВИ НА МЪЖКАР?НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ НЕЗДРАВИЯ МУ ЕКСЗИБИЦИОНИЗЪМ.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Онлайн обучението влезе в параграф 22.Министърът заявява, че всичко е прекрасно, защото така са му казали директорите, които пък са получили такъв отговор от учителите, а на последните родителите са отговорили, че всичко е наред. И никой не смее да каже, че царят е гол. Всеки се страхува да изрече истината.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя е натегач, *** върви все от левия тротоар...
21
1
 
4
 
! Отговори
До 20 Ъ преди 4 години
Сигурен ли си, че Линукса ти е лицензиран?
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв Windows бе? Всички мои познати минаха на Linux преди 5-10 години. Как ще ме задължават да се връщам на Windows?
19
5
 
2
 
! Отговори
Ъ преди 4 години
До Анонимен НА МОЯ ЛАПТОП ЛИЦЕНЗИРАНАТА ОС ЕЛИНУКС.ПОЗНАЙ ДАЛИ Е ПОЛЗВАМ???
18
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коронавируса разби и друг мит. Че децата не можели да учат онлайн. Браво на МОН за успешният старт на онлайн обучението.
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А някой казва ли ви, колко хаотична е цялата работа, защото никой не е подготвен, но изисква ията са до небето? Отделно първолажи и малко по-големи, дето са сами вкъщи, е мноооого труд и, да го задържиш.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 4От 8 години се опитвам, ам не става. Прекале и алчни и твърдо глави са. Родители ревърщт, че на децата очите ще се развалят, а на всяко второ са набитали таблетки още от 2-3 годишна възраст, и много кибичат пред конзолите по-цял ден. А МОН н еисма, да се отказва от възможността, да продава сменя половината учебници през три години. На ученик му средно по 8 учебника. 55000 ученика на клас. 12 клас. Направи сметката.
15
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЛелеОт едно 8 години насам, почти всеки лаптоп е с лиценз за Windows, така че е по-скоро до нови машини, отколкото до легитимност на софтуера. То и макбук да е, след 8-9 години са турбо бавни.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Д, Стаматов ръцете добре ли са???За главата си знаем.
13
2
 
6
 
! Отговори
хей МОН преди 4 години
Заврете си я тая опция, знаете къде.Жената по цял ден е ба компа, няма ни манджа, ни приказка с кой си кажеш,а скоростта на нета е два=едва.
12
0
 
6
 
! Отговори
ха де преди 4 години
До ЛЕЛЕТова е все едно да почеш работа като репортер в скъпа медия,а последната да ти осугорява само флашки и дискове.Ами скъпата техника???
11
0
 
6
 
! Отговори
о, не само преди 4 години
До ЛЕЛЕ Народители и ученици - също.
10
1
 
5
 
! Отговори
70% ОТ ХОРАТА преди 4 години
До ЛЕЛЕПолзват някви нелегални инсталации.
9
3
 
6
 
! Отговори
ЛЕЛЕ преди 4 години
МОН задължава учителите да ползват пакета на Маикрософт, бил платен от тях.БАБИНИ ТРЪНКИНИ....ЗАЩО НЕ РАЗДАДОХА ЛАПТОПИ С ЛИЦЕНЗИРАНА ОС.СЕГА ДАСКАЛСКИТЕ КОМПЮТРИ С НЕЛЕГАЛЕН УИНДОСПОЧНАХА ДА СЕ СКАП-ВАТ.....